ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ας το κάνουν όπως στην Αργυρούπολη

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Ας το κάνουν όπως στην Αργυρούπολη

Η ΝΔ δεν έχει δώσει ακόμα στήριξη για τις εκλογές του Μαΐου αφού ο πρώην ευρωβουλευτής και συμπολίτης μας Κώστας Πουπάκης αρνήθηκε να είναι ένας από τους πέντε που θα κατέβουν από τον χώρο της κεντροδεξιάς και κάλεσε την Πειραιώς να "μαζέψει" τους άλλους υποψήφιους.



Έτσι φτάσαμε στον Ιανουάριο και ακόμα ψάχνονται οι κεντροδεξιοί στο τι θα ψηφίσουν. Και μιλάμε για πάνω από 10.000 ψηφοφόρους που στηρίζουν σε κάθε εκλογική αναμέτρηση  τη ΝΔ στην πόλη μας , δεν μιλάμε για έναν δήμο όπου δεν υπάρχει βάση ικανή να περάσει στον δεύτερο γύρο. Στον δήμο Αργυρούπολης- Ελληνικού η ΝΔ στηρίζει την υποψηφιότητα του νυν δημάρχου Γιάννη Κωνσταντάτου την οποία επίσης στηρίζει το ΚΙΝΑΛ και το Ποτάμι!!

 Μήπως και στην πόλη μας στην ουσία η μη στήριξη σε κάποιον υποψήφιο σημαίνει την "μυστική" στήριξη στον νυν δήμαρχο Βασίλη Βαλασόπουλο; Θα πείτε μα πρότειναν τον Πουπάκη τι είναι αυτά που λες;

Ναι αλλά δεν "καθάρισαν" τους "αντάρτες" με αποτέλεσμα κανείς σοβαρός υποψήφιος να μην θέλει με εμπλακεί σε μια διαδικασία που δεν έχει προοπτική δεύτερου γύρου. Η ΝΔ είναι το δεύτερο σε εκλογική δύναμη κόμμα σύμφωνα με τις τελευταίες εκλογές του 2015, αυτή την δεύτερη θέση θα πρέπει να πάρει και στις δημοτικές που έρχονται και γιατί όχι και την πρώτη αφού ο ΣΥΡΙΖΑ και στην πόλη μας καταρρέει όπως σε όλη την Ελλάδα. 

Δηλαδή στην Ηλιούπολη Η ΑΠΗΧΗΣΗ του νυν δημάρχου είναι τόσο μεγάλη που ενώ εκπροσωπεί ένα κόμμα που έχει μόλις το 5% στην πόλη μας. αυτός παίρνει πέντε φορές πάνω το ποσοστό του κόμματος και περνάει ως πρώτος στον δεύτερο γύρο.

Η ξεφτίλα είναι τέτοια και δεν έχει προηγούμενο αφού και σε αυτές τις εκλογές η δημοτική παράταξη "Πρώτα η Ηλιούπολη" του νυν δημάρχου Βασίλη Βαλασόπουλου θα συγκεντρώσει περισσότερες ψήφους από κάθε άλλη. Η εκτίμηση αυτή είναι προσωπική και όπως από το 2010 έχω πέσει μέσα σε όλες τις εκτιμήσεις μου στα δημοτικά, θα πέσω και τώρα. 

Άλλωστε μια απλή βόλτα στην πόλη και κυρίως η συζήτηση με τους δημότες είναι αρκετή για να πείσουν και τον πλέον δύσπιστο πως παρά την φθορά των 9 ετών και κυρίως της τελευταίας θητείας του Βασίλη Βαλασόπουλου που δεν ήταν καλή οι πολίτες τον θεωρούν ΙΚΑΝΟΤΕΡΟ από κάθε άλλο υποψήφιο δήμαρχο από όσους τουλάχιστον έχουν εκφράσει την πρόθεση να κατέβουν. Γιατί αυτοί που θα κατέβουν θα είναι διπλάσιοι τελικά από τις 5 υποψηφιότητες που έχουμε επίσημα έως τώρα. 

Εάν η Πειραιώς εξακολουθήσει και δεν δώσει στήριξη σε κάποιον θα δει πως  αυτό θα έχει επιπτώσεις και στα ποσοστά της ΝΔ στην πόλη. Είναι λογικό πολλοί συμπολίτες μας να προτιμήσουν να ψηφίσουν άλλα κόμματα της κεντροδεξιάς αφού νιώθουν πως η ΝΔ δεν κάνει τίποτα σε τοπικό επίπεδο τα τελευταία χρόνια της κρίσης.

Και όταν εγκαταλείπεις κάποιον μέσα στην κρίση και όταν σε έχει πραγματική ανάγκη τότε μάλλον τον χάνεις για πάντα αγαπητοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Ας το κάνει λοιπόν η Ν Δ  όπως το έκανε στην στήριξή της στον Δήμο Αργυρούπολης - Ελληνικού αφού δεν έχει ή δεν θέλει να επιβάλλει την τάξη στα κομματικά της στελέχη.

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: