ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Το συλλαλητήριο της 20ης Ιανουαρίου για την Μακεδονία

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Το συλλαλητήριο της 20ης Ιανουαρίου για την Μακεδονία

Στο προηγούμενο συλλαλητήριο για το όνομα της Μακεδονίας στο Σύνταγμα μεταξύ των ομιλητών ήταν ο Μίκης Θεοδωράκης. Ήταν και ο λόγος που δεν συμμετείχα σε αυτό, άλλωστε τα συλλαλητήρια είναι αναποτελεσματικά αφού σε κοινοβουλευτικές δημοκρατίες αποφασίζει η Βουλή. 



Μια Βουλή που έχει ανανεωθεί τον Σεπτέμβριο του 2015 όταν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει ήδη την κωλοτούμπα και είχε ψηφίσει το τρίτο μνημόνιο μαζί με ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και ΠΟΤΑΜΙ.


222 βουλευτές ψήφισαν ΝΑΙ και μόλις 64 ΟΧΙ οι περισσότεροι που το καταψήφισαν ήταν παλιά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αποχώρησαν από την κυβέρνηση και δεν μπήκαν στη Βουλή το Σεπτέμβριο του 2015.

Βλέπετε το αντιμνημόνιο είχε ήδη ξεφουσκώσει και οι αντιμνημονιακοί ήταν ήδη δημόσιοι υπάλληλοι . Μόνιμοι ελάχιστοι τότε ............οι περισσότεροι μετακλητοί.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕ Η ΚΑΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ  ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ 

ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟΘΕΩΝΑΝ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΟΥ. ΕΝΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ ΚΑΙ Η ΝΔ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΟ ΤΟΤΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ Η ΧΩΡΑ 

Στην Ηλιούπολη  πολλά στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ μετατοπίστηκαν και φώναζαν κατά του Μνημονίου και του ΠΑ.ΣΟ.Κ και  πήγαν μάλιστα και γράφτηκαν και στον ΣΥΡΙΖΑ!!!! Ψήφισαν και τον Κοκοτίνη πως θα σχίσει και αυτός τα μνημόνια για δήμαρχο το 2014 , ο οποίος για 800 περίπου ψήφους έχασε την δημαρχία στο δεύτερο γύρο.  Ένα χρόνο μετά οι ίδιοι αυτοί οπαδοί πανηγύριζαν για το τρίτο μνημόνιο και σήμερα μας λένε πως εξαιτίας του τρίτου μνημονίου που για αυτούς ολοκληρώθηκε η χώρα σώθηκε!!! Μάλλον σώθηκαν οι αργομισθίες τους στο Δημόσιο γιατί πλέον μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι δημόσιοι υπάλληλοι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ. Οι επιχειρηματίες που τους στήριξαν κατάλαβαν πως δεν είχαν κάτι καλύτερο να κάνουν αλλά έλεγαν ψέματα. Το ίδιο και οι χιλιάδες άνεργοι που τελικά δεν βρήκαν ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ αλλά δουλειές με 500 και 600 ευρώ όσοι βέβαια βρήκαν.

Θυμάμαι επί του μακαριστού Χριστόδουλου το μεγάλο συλλαλητήριο για τις ταυτότητες όπου είχα συμμετάσχει. Ακόμα κρατάω την παλιά μου ταυτότητα με την οποία όμως δεν μπορώ να ταξιδεύω στα κράτη μέλη της Ε.Ε . Όλες οι νέες ταυτότητες δεν έχουν θρήσκευμα.

Επομένως μόνο εάν πεθάνω μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια θα καταφέρω να έχω την ταυτότητα με το θρήσκευμα για πάντα. Είναι θέμα χρόνου να αναγκαστώ να την αλλάξω αφού σύντομα δεν θα ισχύει. Γιατί να κυκλοφορείς χωρίς ταυτότητα είναι φυσικά πολύ δύσκολο αφού χρειάζεται για κάθε είδους συναλλαγή μας. Τα συλλαλητήρια για την Μακεδονία επί κυβέρνησης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη οδήγησαν στο να πέσει η κυβέρνησή του που ήθελε να κλείσει το θέμα. Τότε όμως υπήρχαν πολιτικοί όπως ο Αντώνης Σαμαράς και φυσικά υπήρχε Κατσίκης. 

Τώρα όσοι και να κατέβουν την Κυριακή στο Σύνταγμα η κυβέρνηση θα παραμείνει και θα ψηφίσει την κατάπτυστη συμφωνία. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μου δεν πρόκειται να έχουμε πάνω από 250.000 διαδηλωτές αφού η κινητοποίηση για να πετύχει χρειάζεται την ΑΜΕΣΗ συμμετοχή πολιτικών οργανισμών και δεν μπορεί να γίνει δουλειά με "αγανακτισμένους" που κατασκήνωναν όλο το 2013 στο Σύνταγμα έχοντας συντάξεις των 1200 και 1700 ευρώ που η "κακιά" κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου ποτέ δεν άγγιξε.

Η Εκκλησία και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είναι κατά της συμφωνίας αλλά πρωτίστως τους ενδιαφέρει να μείνουν οι κληρικοί τους δημόσιοι υπάλληλοι του καθεστώτος Τσίπρα. 

Βλέπετε ο Αντώνης Σαμαράς που σήμερα έχει και την ονομαστική του εορτή δεν έκανε  πολλά πράγματα και στην ουσία δεν προχώρησε σε ουσιαστικές περικοπές προνομίων που είχαν και έχουν ένα 5% του εκλογικού σώματος που συνήθως δεν πάνε καν να ψηφίσουν. 

Η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου που έσωσε την χώρα από βέβαιη χρεοκοπία έπεσε ως "αποτυχημένη" και ήρθαν οι φωστήρες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ για να σώσουν τάχα την χώρα.

Το μόνο που πέτυχαν είναι να ξεπουλήσουν και το όνομα της Μακεδονίας μας και να μας καταστρέψουν για τα επόμενα 10 χρόνια ίσως και παραπάνω με την απλή αναλογική που ψήφισαν.


Σαμαρά θα λέτε και θα κλαίτε όλοι εσείς που τον φωνάζατε Τσολάκολγου το 2015 και στηρίζετε ακόμα και σήμερα τα καραμανλικά σαπρόφυτα και το διεφθαρμένο ΠΑ.ΣΟ.Κ που διοικεί την χώρα και την μετατρέπει σιγά σιγά σε κράτος παρία.

Ένα απέραντο hot - spot θα μας κάνουν θα τα ξεπουλήσουν όλα και θα φέρουν στην Εξουσία και τους "μαύρους" φασίστες της Χρυσής Αυγής εάν δεν ξυπνήσει η ΔΕΞΙΑ παράταξη που πάντα έπαιρνε τις σωστές αποφάσεις για το μέλλον της χώρας.
Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: