ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Γιατί να μην πάμε ενωμένοι από τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών εμείς οι κεντροδεξιοί;

Τρίτη 25 Ιουλίου 2023

Γιατί να μην πάμε ενωμένοι από τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών εμείς οι κεντροδεξιοί;

 Μια δυνατή ομάδα που αποτελείτε από έμπειρους αυτοδιοικητικούς έχει ετοιμάσει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά" κος Τάσος Ευσταθίου που είναι εμφανώς ενισχυμένη σε σχέση με αυτή που μας παρουσίασε στις αυτοδιοικητικές κάλπες του 2019. 

Με δυνατές προσθήκες ( κάποιες από τις οποίες δεν σας έχουμε ακόμα παρουσιάσει μέσα από εδώ) και με πρώην Αντιδήμαρχο της διοίκησης Γιάννη Αναγνώστου  στη σύνθεση της , έχει έτοιμη μια ομάδα που θα διαχειριστεί τα προβλήματα της καθημερινότητας μας,  εάν οι πολλοί με την ψήφο τους επιλέξουν να τους αναθέσουν θέσεις ευθύνης. 

Δείχνοντας να έχει καταλάβει πως "αστοχίες" στην κατάρτιση παλαιότερων ψηφοδελτίων  στέρησαν από την δημοτική παράταξη που ο ίδιος ίδρυσε το κάτι παραπάνω , για εμάς είναι το απόλυτο φαβορί για την είσοδο της παράταξής του στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου. 

Οι εξελίξεις στην κεντροδεξιά της πόλης τις προσεχείς ημέρες θα είναι θετικές , και όσοι βιάστηκαν να αμφισβητήσουν το δικό μας ρεπορτάζ (αλλά και των "συστημικών" ΜΜΕ )που έλεγε πως στον δήμο μας δεν θα υπάρχει στήριξη σε κανέναν υποψήφιο κεντροδεξιό δήμαρχο από τη ΝΔ, θα αποδειχθεί πως ήταν σωστό. 

Στο δήμο Βύρωνα ήδη η στήριξη της ΝΔ στον κ. Μίλτο Μπαντή οδήγησε τον κ. Γώγο να συμπορευτεί μαζί του και μπορεί ο ίδιος ο κος Γώγος να μην είναι υποψήφιος στην παράταξη του κ. Μπαντή αλλά συγγενικό του πρόσωπο θα κατέβει με το ψηφοδέλτιο του. 

Σε απλά ελληνικά ο κος Μπαντής είναι ήδη στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών και κατά 90% ο επόμενος δήμαρχος Βύρωνα! 

Το γεγονός πως αλλού τα βρήκαν θα πρέπει να εντείνει τις προσπάθειες όλων μας για κοινή πορεία. 

Για  εμάς αποτελεί μια χρυσή ευκαιρία έστω και την ύστατη στιγμή η μικρότερη παράταξη "Η πόλη που θέλω"  του κ. Αραμπατζή να προχωρήσει σε κοινή πορεία με την μεγαλύτερη αφού αυτό θα έφερνε πιο κοντά στην υλοποίηση του κοινού στόχου όλων των Νεοδημοκρατών της πόλης μας που είναι να δούμε και πάλι κεντροδεξιό δήμαρχο. 

Για εμάς θα έπρεπε να είναι αυτονόητο η στήριξη της κεντροδεξιάς παράταξης που έχει ήδη θέσει τις βάσεις για την είσοδο στον δεύτερο γύρο κάτι που δεν μπορεί να αλλάξει ακόμα και εάν οι κεντροδεξιές υποψηφιότητες ήταν παραπάνω από δύο .  Τώρα που δεν θα είναι γιατί να μην δημιουργηθεί μια δυναμική που θα ήταν αδύνατον να ανατραπεί στον δεύτερο γύρο; 

Επειδή μιλάνε μεταξύ τους οι επικεφαλής των κεντροδεξιών παρατάξεων και όχι μόνο  και δεν βρίσκουν κοινή πορεία , καλούμαστε εμείς για ακόμη μια φορά με την ψήφο μας να δώσουμε ώθηση σε αυτόν που θα περάσει στον δεύτερο γύρο. Μετά με 37%  της ΝΔ στον δήμο "υποχρεώνει" κάθε  Νεοδημοκράτισσα και Νεοδημοκράτης να πράξει με παραταξιακή λογική. 

Πιστεύουμε όπως και πολλοί άλλοι πως συγχωνεύσεις παρατάξεων θα έπρεπε να είχαν γίνει  πριν τις δημοτικές κάλπες,  εάν θέλουμε να αλλάξει η παρούσα κεντροαριστερή διοίκηση. Όχι ΜΟΝΟ επειδή είναι κεντροαριστερή αλλά επειδή και συνέχεια της προηγούμενης είναι και έχει αποτύχει! 

Και στον χώρο της κεντροαριστεράς οι παρατάξεις είναι ήδη έξι ( Χατζηδάκης, Ψυρρόπουλος, Ευαγγέλου, Παπαδάτος, Σόφης , Μανιάτης) και εάν βάλουμε και τον κ. Αλέξανδρο Μπουγά του ΚΚΕ  δεν δίνουμε καμία δικαιολογία σε κανέναν να μην υπάρχει κεντροδεξιός υποψήφιος δήμαρχος στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών , κάτι που πλέον αντιλαμβάνονται ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ πως δεν πρόκειται να συμβεί. 

ΥΓ: Εμείς ως τοπικό ΜΜΕ θα ήμασταν ΘΕΤΙΚΟΙ στη δημιουργία μιας νέας κεντροδεξιάς παράταξης που θα έλεγε όμως ΤΕΛΕΙΩΣ διαφορετικά πράγματα από ό,τι οι υπάρχουσες με κοινή αναφορά τον ίδιο πολιτικό χώρο. Από την στιγμή που αυτό δεν συνέβη ας σκεφτούν ΟΛΟΙ τα πολλά περισσότερα που τους ενώνουν από όσα τους "χωρίζουν" ( από εμάς που παρακολουθούμε την παρουσία τους στα δημοτικά συμβούλια στα βασικά θέματα ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ, ΚΥΤ ΥΜΗΤΤΟΥ, ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ δεν βλέπουμε να έχουν διαφορετική γραμμή. Και ούτε βέβαια ακούσαμε για αυτά κάτι διαφορετικό και από τον κ. Βαμβίνη άρα γιατί δεν ενώνονται; Εμείς ΞΕΚΑΘΑΡΑ θεωρούμε πως και στα τρία αυτά η στάση τους ταυτίζεται με των υπολοίπων κεντροαριστερών παρατάξεων. Πάλη μέχρι η ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ να αποδοθεί στον δήμο μας (ανεδαφικό αίτημα), απομάκρυνση του ΚΥΤ Υμηττού ( επίσης ανεδαφικό αίτημα) και καμία ιδιωτικοποίηση ( αυτό θα το λύσει η ίδια η ζωή ή μάλλον η καπιταλιστική κοινωνία η οποία ζούμε! ) . Σε δέκα χρόνια από τώρα με την συνεχιζόμενη υποβάθμιση των υπηρεσιών των ΟΤΑ και την "αποψίλωσή" τους από προσωπικό ουδείς θα ενδιαφέρεται για το ποιος θα μαζεύει τα απορρίμματα ή θα περιποιείται το πράσινο! Σε κάθε περίπτωση εμείς έχουμε επιλέξει ποιους θα στηρίξουμε και ποιον θα ψηφίσουμε επειδή επιθυμούμε στην πόλη μας να δούμε και πάλι κεντροδεξιό δήμαρχο και επειδή θεωρούμε πως αυτό είναι πιο πιθανό να συμβεί στην παρούσα συγκυρία με την παράταξη "Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά" και τον κ. Τάσο Ευσταθίου. Δεν έχουμε καμία αυταπάτη πως μέσα στα δημοτικά συμβούλια θα ακούμε και πάλι άπαντες να ζητάνε περισσότερα χρήματα από την κεντρική διοίκηση και να αδιαφορούν πλήρως για το γεγονός πως ο δήμος μας δεν κάνει ΤΙΠΟΤΑ για να βελτιώσει τα έσοδά του! Οι ίδιοι σύλλογοι ίσως και ακόμα περισσότεροι θα "φροντίζουν" για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό μας με χρήματα του κράτους -πατερούλη δηλαδή με δικά μας! Ας μην φοβούνται λοιπόν κάποιοι η ΣΟΒΙΕΤΙΑ δεν θα γκρεμιστεί απλώς θεωρούμε πως ο κος Ευσταθίου θα την "διαχειριστεί" καλύτερα προς όφελος των περισσοτέρων. Γιατί άμα είναι όλοι ευχαριστημένοι από την πολιτική που ασκείται σημαίνει πως στο ΤΕΛΟΣ ο λογαριασμός θα είναι μεγάλος και μάντεψε ποιος τον πληρώνει κάθε φορά! 

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: