ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ειδήσεις σε ένα λεπτό....

Κυριακή 16 Ιουλίου 2023

Ειδήσεις σε ένα λεπτό....



  • 79 υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους έχει ήδη ανακοινώσει η δημοτική παράταξη "Ενωμένοι για την Ηλιούπολη" με όλες τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις να υπολείπονται σε ανακοίνωση υποψηφίων. Θέλουμε να πιστεύουμε πως έως το τέλος του μήνα θα έχουμε ανακοινώσεις υποψηφίων δημοτικών συμβούλων και από τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις για να μπορούμε και εμείς να έχουμε μια πιο καθαρή εικόνα για το ποιοι θα επιχειρήσουν με λίγους "στρατιώτες" και ποιοι έχουν ήδη εξασφαλίσει έναν πλήρη "στρατό" που θα δώσει πόρτα- πόρτα την μάχη για την δημαρχία του δήμου μας. 

  • Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι θα συμβεί έως τα τέλη Αυγούστου ( τότε κατατίθενται επίσημα οι συνδυασμοί στο Πρωτοδικείο) αυτό που υπάρχει τώρα είναι δέκα υποψήφιοι δήμαρχοι με αναλογία 3 κεντροδεξιοί και 7 κεντροαριστεροί! Άρα με όποια λογική και εάν χρησιμοποιήσει κάποιος η μη είσοδος κεντροδεξιού υποψηφίου δημάρχου στον β΄ γύρο των δημοτικών εκλογών θα είναι μια αποτυχία που δεν θεωρούμε πως θα συμβεί και πάλι όπως το 2014 και το 2019 επειδή οι εποχές άλλαξαν! Για εμάς στο δεύτερο γύρο θα περάσουν Χατζηδάκης - Ευσταθίου και θα κάναμε και πρόβλεψη για τον δεύτερο γύρο αλλά δεν θέλουμε να πέσουμε έξω όπως το 2019 όταν η πλειοψηφία των μη εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων της παράταξης "Πρώτα η Ηλιούπολη" δεν πήγε καν να ψηφίσει στον δεύτερο γύρο! Τέλος θεωρούμε και το γράφουμε από τώρα πως η αποχή θα είναι μεγάλη ιδίως στον δεύτερο γύρο και ο νέος δήμαρχος δεν θα συγκεντρώσει πάνω από 12.000 ψήφους υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο αυτός να εκλεγεί και με μόλις 11.000! 


  • Δεν είναι η δική μας εκτίμηση αλλά επειδή και κάτι διαφορετικό δεν μπορούμε να γράψουμε το περνάμε ως τέτοια! Χατζηδάκης- Ευσταθίου- Μπουγάς- Ψυρρόπουλος είναι η πρώτη τετράδα και στους δύο μήνες που απομένουν ( τον Αύγουστο θα νεκρώσουν για 15 μέρες τα πάντα εκτός από εμάς εδώ που θα γράφουμε αρκετές αναρτήσεις κάθε μέρα) για να ανατραπούν ή έως τώρα συσχετισμοί θα πρέπει να δούμε συγχωνεύσεις δημοτικών παρατάξεων κάτι που μάλλον θα φέρει "αγκαλιά" όσους έως χθες σας έλεγαν πως έχουν διαφορετική προσέγγιση για τα προβλήματα και κυρίως για τις λύσεις τους που αφορούν τον δήμο μας. Μην τα ξαναγράφουμε πάλι σε μια σειρά θεμάτων που για εμάς είναι τα πλέον σοβαρά οι δημοτικές παρατάξεις έχουν ΚΟΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ! Έτσι στην ορθή απόφαση του Αρείου Πάγου που ΔΙΚΑΙΩΣΕ τον ιδιώτη για το Θέατρο Βράχων στο Βύρωνα και την αναγκαστική απαλλοτρίωση από το Ελληνικό Δημόσιο κάποιοι και εδώ φαντάζονται πως το κράτος- πατερούλης θα εξαγοράσει περιουσίες ιδιωτών για να έχουν αυτοί λόγο πολιτικής ύπαρξης. Με χρυσόβουλα κατείχε την έκταση στο Βύρωνα ο ιδιώτης με χρυσόβουλα την είχαν και οι Νασταίοι με την διαφορά πως τότε ο Άρειος Πάγος υπάκουσε στα κελεύσματα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ενώ σήμερα αποφάσισε με βάση τους νόμους αναγκάζοντας την κυβέρνηση Μητσοτάκη να βάλει το χέρι στην τσέπη σας και να απαλλοτριώσει τους πολιτιστικούς χώρους του όμορου δήμου. Και για να μην σας παραμυθιάζουν από τα τόσα ακίνητα που κατέληξαν στην ΕΤΑΔ και δεν μπορεί να τα "αξιοποιήσει " ο δήμος μας ίσως 3-4 δοθούν σε βάθος 20ετίας για δομές της πόλης για όλα τα άλλα θα αναγκαστεί ο δήμος μας να πληρώνει για την χρήση τους. Πράγμα για εμάς ορθό αφού και σήμερα όλη αυτή η περιουσία γεμίζει τις τσέπες ΙΔΙΩΤΩΝ που εκμεταλλεύονται τους χώρους πουλώντας σας πολιτισμό και αθλητισμό! Για ποιον αθλητισμό ακριβώς μιλάνε γνωρίζουν και οι πέτρες αυτής της χώρας! 

  • Μετά την ανακοίνωση του ΕΣΗ που μας αφορούσε και σας "ξεκαθάρισε" πως είναι πάνω από κόμματα και χρώματα και άλλος Εθνοτοπικός - πολιτιστικός σύλλογος ετοιμάζει ανάλογο δελτίο τύπου , φανταζόμαστε πως έως τις κάλπες θα ακολουθήσουν και άλλοι ευνοημένοι αφού ακόμα και η μη ( όπως ο ΕΣΗ που έως σήμερα δεν έχει μπει σε παραχωρημένα από τον δήμο μας γραφεία) βιάστηκαν να μας πουν πως έχουμε δόλο επειδή χρησιμοποιήσαμε το λογότυπό τους για να σας πληροφορήσουμε πως ο ταμίας τους κος Κώστας Ζάχος θα είναι υποψήφιος με την παράταξη "Ενωμένοι για την Ηλιούπολη" του κ. Γιώργου Χατζηδάκη! Δεν ήθελαν να ταυτιστούν με την παράταξη που υποσχέθηκε να τους "στεγάσει" ως μη όφειλε αφού έως χθες τους θεωρούσαμε διαφορετικούς από τους ήδη στεγασμένους στο Χαλικάκι κομμουνιστές του έτερου Εμπορικού Συλλόγου της πόλης μας! Τελικά κάναμε λάθος στο μόνο που δεν κάναμε είναι πως ΔΕΞΙΟ πρόσημο στο σύλλογο τους ούτε έχουν ούτε επιθυμούν να δώσουν. Άλλωστε στην ανακοίνωσή τους ήταν σαφείς συνδράμουν για το "καλό" της πόλης και των επιχειρηματιών την εκάστοτε διοίκηση! Μάλιστα πρότειναν και θα φανεί εάν έγινε στην πορεία αποδεκτό οι πολιτιστικοί σύλλογοι που διοργανώνουν πανηγύρια σε χώρους που τους παραχωρεί ο δήμος μας ΔΩΡΕΑΝ να επιλέγουν ως προμηθευτές τους τοπικές επιχειρήσεις! Εμείς φυσικά και δεν πιστεύουμε σε τέτοιον καπιταλισμό και δεν βλέπουμε πως μπορεί αυτό να εφαρμοστεί αφού αρκετοί πολιτιστικοί σύλλογοι της πόλης μας έχουν χορηγίες για μια σειρά προϊόντων από επιχειρήσεις που έχουν έδρα εκτός των ορίων της πόλης μας. Θα βρεθεί λύση σε ένα win-win που επιβεβαιώνει την παγιωμένη πλέον αντίληψη που έχουμε πως η ΣΟΒΙΕΤΙΑ δεν είναι οι 900 εργαζόμενοι του δήμου μας αλλά πολλοί ακόμη που θεωρούν τον δήμο- πατερούλη σανίδα σωτηρίας για την "επιχειρηματικότητά" τους. Οι ίδιοι έπρεπε να προκρίνουν την λύση των πιο φθηνών προσφορών αλλά εφαρμόζουν τον καπιταλισμό αλά καρτ ( και δεν είναι οι μόνοι) μη ενημερώνοντας τα μέλη τους πως ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ επιχειρήσεις δεν θα υπάρχουν και στη χώρα μας τα επόμενα χρόνια. Είτε θα συγχωνευτούν είτε θα κλείσουν και όχι φυσικά επειδή το επιθυμούμε εμείς αλλά επειδή έτσι συμβαίνει ΠΑΝΤΟΥ στον δυτικό κόσμο και όχι ΜΟΝΟ! 

  •  Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος όμορου δήμου με το ίδιο επώνυμο με τον εμπνευστή αυτού του ιστολογίου δεν έχει ουδεμία συγγενική μαζί του. Αυτά γιατί κάποιοι μας το έστειλαν ευχόμενοί μας μάλιστα και καλή επιτυχία! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: