ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ για να μαθαίνετε όσα όλοι οι άλλοι σας κρύβουν....: Το κάλεσμα σε εθελοντές για να σωθεί το δάσος από τον νυν δήμαρχο κ. Γιώργο Χατζηδάκη είναι κάτι που έχει συμβεί χωρίς ουδείς να αντιδράσει τότε

Κυριακή 16 Ιουλίου 2023

Το κάλεσμα σε εθελοντές για να σωθεί το δάσος από τον νυν δήμαρχο κ. Γιώργο Χατζηδάκη είναι κάτι που έχει συμβεί χωρίς ουδείς να αντιδράσει τότε

 


Η στάση της νυν διοίκησης είναι ΞΕΚΑΘΑΡΗ πιστεύει στον εθελοντισμό , τον στηρίζει και χορηγεί με υψηλά χρηματικά ποσά δράσεις τους . 

Συντηρεί τα οχήματα της ΕΟΔΠΗ και συνδράμει οικονομικά όσους εθελοντικά θέλουν να βοηθήσουν σε δράσεις που για εμάς η συμμετοχή εθελοντών οδηγεί σε τραγωδίες. 

Έτσι το "πέσιμο" στην νυν διοίκηση για τις χθεσινές περιπολίες στο δάσος με την συμμετοχή του δημάρχου κ. Γιώργου Χατζηδάκη δείχνει απλώς μια μικροπολιτική διάθεση η οποία σίγουρα στις κάλπες του Οκτωβρίου δεν θα ευνοήσει όσους την χρησιμοποιούν. 

Δεν μπορεί από την μία να φωτογραφίζονται με τους εθελοντές της ΕΟΔΠΗ και την άλλη να κατηγορούν όσους μας στοιχίζουν πολύ λιγότερα και προσφέρουν τα ίδια. Θα προσέφεραν ακόμα περισσότερα εάν χειρίζονταν τα ίδια με τον ΕΟΔΠΗ μέσα! Γιατί εκτός από γιλέκα βλέπουμε πως οι εθελοντές στις περισσότερες των περιπτώσεων περιπολούν χρησιμοποιώντας τα δικά τους οχήματα! 

Η νυν διοίκηση δεν ήρθε να συγκρουστεί με τη ΣΟΒΙΕΤΙΑ,  ήρθε για να την επεκτείνει και να την δυναμώσει,  και αυτό σε εμάς δεν προκαλεί καμία απορία. 

Απορία προκαλεί πως θεωρούν οι αντιπολιτευόμενές παρατάξεις ό,τι θα πετύχουν την πολυπόθητη ανατροπή μιας διοίκησης ποντάροντας στην ίδια αποτυχημένη συνταγή που ακολουθεί και η παρούσα! 

Όλοι αυτοί οι "στρατοί" που μαζικά θα ψηφίσουν στις κάλπες την νυν διοίκηση αφού τους έχει βοηθήσει περισσότερο από οιοδήποτε άλλη , συνεργάζονται ΑΨΟΓΑ με τις αντίστοιχες εθελοντικές ομάδες του "πετυχημένου" δημάρχου Αργυρούπολης κ. Γιάννη Κωνσταντάτου και υπό την "ομπρέλα" του ΣΠΑΥ πορεύονται και οδηγούν αφελείς στο λάθος δρόμο πως μπορούν τα δάση να σωθούν από εθελοντές. 




Ο προηγούμενος υπουργός Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας κος Χρήστος Στυλιανίδης δεν μπόρεσε να περάσει κάτι από την μεγάλη του ευρωπαϊκή εμπειρία σε θέματα διαχείρισης κρίσεων στον τομέα της Πυρασφάλειας και ολοκλήρωσε την θητεία του μη μπορώντας να βάλει τάξη στις εκατοντάδες πλέον εθελοντικές ομάδες δασοπροστασίας ανά την Ελλάδα που συντηρούνται κυρίως από χρήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και στην ουσία αποτελούν ψηφοφόρους της εκάστοτε δημοτικής αρχής . 




Ήδη έχουν ανακοινωθεί υποψηφιότητες μελών των εθελοντικών αυτών ομάδων και όπως καταλάβατε καμία συμμετοχή δεν έχουμε σε κεντροδεξιές δημοτικές παρατάξεις. Έχουμε τονίσει επανηλλειμμένα μέσα από εδώ πως δεν πιστεύουμε σε "Κιβωτούς του Κόσμου" εμείς δεν ξεχάσαμε τα μεγάλα σκάνδαλα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ούτε θεωρούμε "Άγιο" όποιον προβάλλει τον εθελοντισμό του. Άλλωστε η πόλη μας έχει το παράδειγμα των "Ηλιουπολιτισσών" αλλά αυτές έχουν διασκορπιστεί σε μια σειρά δημοτικών παρατάξεων και δεν "ενοχλούν" . Βγήκαν λοιπόν να τα βάλουν άνθρωποι που αδίκως ευελπιστούν πως θα κερδίσουν θέση δημοτικού συμβούλου με όσους δρουν πραγματικά εθελοντικά δεν ζητάνε τα δικά σας χρήματα για να στειρώσουν μια γάτα! Περιπολούν την ώρα που κάποιοι κοιμούνται ( όχι εμείς βέβαια που δεν κοιμόμαστε "ποτέ" και σίγουρα όχι τα βράδια!) και ακούνε και τον κάθε άσε μην χαρακτηρίσουμε να αναλογίζεται που ήταν πέρισυ! Λες και πέρισυ δεν είχαμε πάλι τα ίδια με τις περιπολίες κάποιοι κάνουν σαν να ήρθαν στην πόλη μας χθες και κάποιοι που γεννήθηκαν σε αυτή εδώ την πόλη κάνουν πως δεν θυμούνται πως ήμασταν παλιότερα και πως σήμερα. Έτσι αναρωτιούνται γιατί δεν έχουμε προχωρήσει στην ανακύκλωση αλλά ξεχνούν πως οι πρώτοι κάδοι απορριμμάτων αγοράστηκαν επί θητείας Θεόδωρου Γεωργάκη ενώ έως τότε κρεμάγαμε τις τσάντες με τα σκουπίδια από τα δένδρα για να μην τις ανοίξουν οι γάτες! 

Το σύνολο σχεδόν των εθελοντικών ομάδων πλην του Τοπικού Ερυθρού Σταυρού επί κεντροαριστεράς δημιουργήθηκαν στον δήμο μας ΚΑΙ  σταθερά στηρίζουν κάθε κεντροαριστερό υποψήφιο δήμαρχο ενώ στην κατοχή μας έχουμε και θα σας παρουσιάσουμε προεκλογικά τις δημόσιες τοποθετήσεις τους την περίοδο 2007-2010 της τελευταίας έως σήμερα κεντροδεξιάς διοίκησης του πρώην δημάρχου κ. Γιάννη Αναγνώστου για να μην έχουν και κάποιοι αυταπάτες δηλαδή!



Εμείς ξεκάθαρα θέλουμε ΟΣΟΙ προσφέρουν εργασία στον δήμο μας να ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ για τις υπηρεσίες τους και μάλιστα με καλές αμοιβές ανάλογες των προσόντων τους. 

Είχαμε καλέσει και την νυν διοίκηση να προσφέρει κίνητρα σε όσους συμμετέχουν σε δράσεις εθελοντισμού , είδαμε και κάτι "ψίχουλα"  στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ για ελάχιστους,  όμως δεν θεωρούμε ικανά τα χρηματικά ποσά αυτά για να πείσουν κάποιον να ασχοληθεί σοβαρά με την πυρασφάλεια. 

Καλώς περιπολούν λοιπόν και μπράβο τους . Ας το κάνουν και οι άλλοι "Μεσσίες" της πόλης μας ,  για να αποφύγουμε πυρκαγιές εν τη γενέσει τους που είναι σημαντικό . Ας δούμε επίσης το θέμα με το ποια δένδρα θα πρέπει να φυτεύονται στα δάση μας γιατί όπως είπε παλιότερα και σχολιάστηκε αρνητικά και ο νυν πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης  τα πεύκα είναι βραδυφλεγείς βόμβες και δυστυχώς ο δήμος μας έχει πολλά τέτοια δίπλα σε οικίες συνδημοτών μας. 

Θα δημοσιεύαμε τους απίστευτους διαλόγους χωρίς ουσία όσων έχουν αποφασίσει να κάνουν αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση (από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) και όσων έχουν την ΣΟΒΙΕΤΙΑ στο πλευρό τους. Εμείς πάντως δεν θεωρούμε πως με χαϊδεμα η ΣΟΒΙΕΤΙΑ θα αλλάξει ρότα , το "πείραμα" άλλωστε απέτυχε την περίοδο 2007-2010 αλλά κάποιοι αγνοούν αυτή την πραγματικότητα! 




Κάνουν μάλλον πως την αγνοούν αφού οι φωτογραφίες πρωταγωνιστών εκείνης της περιόδου απογοητεύουν όσους δεν θα βάλουν πλάτη για να Καραβέλους , Καπετανόπουλους και λοιπούς που φυσικά θα ψηφίσουν με βάση την ιδεολογία τους και δεν θα ασχοληθούν και πολύ αφού ο ανένδοτός τους για την "ΧΟΥΝΤΑ" Μητσοτάκη δεν έπιασε Τόπο. Και εμείς που περιμέναμε πως λόγω των μέτρων για την πανδημία θα βλέπαμε "βραχιολάκια" στον Κυριάκο Μητσοτάκη τελικά είδαμε Στίγκα, Κωνσταντούλου και Νατσιό στη νέα Βουλή! 

Μια εξεταστική για τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση για την πανδημία την αναμένουμε πάντως από τον κ. Νατσιό και φυσικά αναμένουμε και από την κα Κωνσταντοπούλου μια ανάλογη για τα μνημόνια της υποταγής που δεν τα ψήφισαν μόνο οι "καθαρόαιμοι" "ΑΙΛΗΝΕΣ"! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: