ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Περιφέρεια Αττικής: Παπανικολάου αντί Πατούλη; Συνάντηση Μητσοτάκη με δήμαρχο Γλυφάδας

Σάββατο 29 Ιουλίου 2023

Περιφέρεια Αττικής: Παπανικολάου αντί Πατούλη; Συνάντηση Μητσοτάκη με δήμαρχο Γλυφάδας

Του Παναγιώτη Μίχου

Συνάντηση με τον δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου θα έχει, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Aftodioikisi, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα στις 14:00 το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου.
Οι ζεμπεκιές του περιφερειάρχη Αττικής και εκ νέου υποψηφίου, Γιώργου Πατούλη, ενόσω η χώρα αντιμετώπιζε τον πύρινο όλεθρο, προκάλεσαν έντονο εκνευρισμό στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Πρωθυπουργό, με αποτέλεσμα, από χθες να βρίσκεται στον “αέρα” η στήριξη της κεντροδεξιάς στην υποψηφιότητα Πατούλη στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές.

Στο Μαξίμου ξεκίνησαν να βολιδοσκοπούν πιθανές νέες υποψηφιότητες στην περιφέρεια Αττικής και στο πλαίσιο αυτό, συναντάται σήμερα ο κ. Μητσοτάκης με τον κ. Παπανικολάου.


Κυβερνητικές πηγές δεν επιβεβαίωναν στο Aftodioikisi τη συνάντηση Πρωθυπουργού και δημάρχου Γλυφάδας, ωστόσο υπογράμμιζαν με έμφαση ότι η “υπόθεση Πατούλη” έχει προκαλέσει “έντονο προβληματισμό”.


Οι ίδιες πηγές, σημείωναν ότι ακόμα “δεν υπάρχει ειλημμένη απόφαση” για τη τελική στάση της ΝΔ στο ζήτημα που προέκυψε, ότι “όλα είναι ανοιχτά” και ως εκ τούτου “δεν υπάρχουν ακόμα ραντεβού ή ονόματα”.

Στις εν εξελίξεις διεργασίες στην κεντροδεξιά για την περιφέρεια Αττικής υπάρχουν δύο επιπλέον παράμετροι: Αφενός, δεν είναι δεδομένο ότι ο κ. Παπανικολάου θα αποδεχθεί την πρόταση να είναι υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής. Και αφετέρου, θεωρείται δύσκολο ο Γιώργος Πατούλης να κάνει πίσω και να μην είναι υποψήφιος, ακόμα και χωρίς το “χρίσμα” της ΝΔ.

Αυτό, πάντως, που μοιάζει σαφές είναι ότι ο Πρωθυπουργός έχει την αποφασιστικότητα να λάβει όσα μέτρα χρειάζεται προκειμένου να “διορθώσει” τις όποιες παραφωνίες θολώνουν το στίγμα και το μήνυμα που ο ίδιος επιχειρεί να εκπέμψει στην κοινωνία.

Τούτο, συνέβη με την παραίτηση Μηταράκη, ο οποίος παρότι συναρμόδιος υπουργός για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών απολάμβανε τις διακοπές του σε νησί του Αιγαίου. Με ενδιαφέρον αναμένεται και η εξέλιξη της υπόθεσης που άπτεται των χορευτικών δυνατοτήτων και της έλλειψης ενσυναίσθησης του Γιώργου Πατούλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: