ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Πίστα ποδηλασίας και διαδραστικά μουσικά πάρκα περιλαμβάνουν τα έργα ανάπλασης, στην Κάτω Ηλιούπολη (μακέτες)

Σάββατο 22 Ιουλίου 2023

Πίστα ποδηλασίας και διαδραστικά μουσικά πάρκα περιλαμβάνουν τα έργα ανάπλασης, στην Κάτω Ηλιούπολη (μακέτες)



Διαβάζουμε στο Notia..gr το πρώτο σε επισκεψιμότητα site των Νοτίων Προαστίων για έργα ύψους 5.000.000 ευρώ που θα γίνουν στον δήμο μας.  Δεν αναρωτιόμαστε καν γιατί άργησαν να γίνουν απλώς δεν είμαστε και τίποτα θύματα να περιμένουμε τέσσερις δεκαετίες για να "κερδίσουμε" την ΔΗΜΟΣΙΑ περιουσία ενώ γνωρίζουμε πως η πόλη μας θα ήταν έτσι από την δεκαετία του 1990 εάν δεν είχε μεσολαβήσει η δωδεκαετία Κιντή.  9 χρόνια Βασίλη Βαλασόπουλου ούτε ΑΣΤΙΚΗ ΣΗΡΑΓΓΑ είδαμε, ούτε ΜΕΤΡΟ στην Αγία Μαρίνα ( και δεν θα δούμε) αλλά είδαμε την ανοιχτή χωματερή στον Υμηττό που υπάρχει ακόμη και τους υπαλλήλους του δήμου μας να αυξάνονται και να ξεπερνούν κατά πολύ αυτούς όμορων δήμων μας. 

Μετά ήρθε ο κος Γιώργος Χατζηδάκης και δεν ολοκλήρωσε το "έτοιμο" πρόγραμμα που είχε αυτός και οι συνεργάτες του στο μυαλό τους ελλείψει χρηματοδότησης. Έτσι αντί για μουσικά πάρκα έχουμε "ζούγκλες" που εάν δεν υπήρχε 12ετία Κιντή σήμερα θα ήταν υπερσύγχρονα εμπορικά κέντρα. 16 χρόνια ο κος  Θεόδωρος Γεωργάκης είχε ως κύριους αντιπάλους του , τους πολλούς όπως αποδείχτηκε "ψεκασμένους" του χώρου τον οποίο εκπροσωπούσε πολιτικά. 

Η 16ετία του δεν πήγε τελείως χαμένη σαν τα προηγούμενα χρόνια αλλά η νοοτροπία των δημοτών μας παρέμεινε και συνεχίζει να μην υπάρχει καμία επένδυση στην πόλη μας. Κάτοικοι που θεωρούν πως μπορούμε να πορευτούμε και στην επόμενη δεκαετία με μικρομεσαίες επιχειρήσεις , πάρκα "ζούγκλες" και γκρίνιες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για ελλιπή καθαριότητα την ώρα που ο δήμος μας έχει περισσότερους εργαζομένους από όσους μπορεί να συντηρήσει. Η ιδέα να δοθεί η δομή σε ιδιώτη δεν προκρίνεται από κανέναν υποψήφιο δήμαρχο που ευελπιστεί πως στις κάλπες του Οκτωβρίου θα νικήσει αυτές τις μακέτες!  Δεν βλέπουμε να συμβαίνει αυτό και το γράφουμε από τώρα τέλη Ιουλίου αφού με ανάλογες μακέτες της επένδυσης του Ελληνικού ένας ομοϊδεάτης και σύντροφος πολιτικά του δικού μας δημάρχου ο κος Κωνσταντάτος έχει επί δύο θητείες πουλήσει το παραμύθι του μεγάλου εκσυγχρονιστή για τον δήμο του  με κινεζικά led! Παίζουμε τις μακέτες απλώς για να δείξουμε στο 11% των κομμουνιστών της πόλης μας πως είναι τα δυτικά κράτη και πως αυτά στα οποία αυτοί παλεύουν για να μας οδηγήσουν. Γιατί μετά τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές η ΔΕΞΙΑ μεγάλωσε πάρα πολύ μέσα στα έδρανα του Κοινοβουλίου και εάν δεν μπουν στην διαδικασία να "τσακωθούν" για πράγματα που ελάχιστα ενδιαφέρουν τους πολλούς ο πολιτικός χάρτης της χώρας μας θα παραμείνει ως έχει για δεκαετίες! Το θέμα με τις μακέτες το παίζουμε ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ όχι επειδή δεν γνωρίζουμε τα έργα που έχουν προγραμματιστεί για την πόλη μας αλλά επειδή δεν πιστεύουμε πως με δήμαρχο κεντροαριστερό και ΔΕΞΙΑ κυβέρνηση αυτά θα υλοποιηθούν μέσα στα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα. Το κράτος και μιλάμε για το κεντρικό (κυβέρνηση ΝΔ) έχει και το καρπούζι και το μαχαίρι και έτσι για εμάς είναι ηλιθιότητα να πιστεύει κάποιος πως δεν θα ευνοηθούν σε όλη την χώρα όσοι δήμοι έχουν κεντροδεξιούς δημάρχους! 


Ένα ακόμη έργο ανάπλασης, μεγάλης σημασίας για τους πολίτες, ξεκίνησε ο Δήμος Ηλιούπολης στην Κάτω Ηλιούπολη με στόχο την πλήρη αναμόρφωση της περιοχής και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών.


Πρόκειται για την «Αναζωογόνηση Αναβάθμιση Αστικού Περιβάλλοντος», δηλαδή το στρατηγικό πλάνο του Δήμου Ηλιούπολης, το οποίο προκύπτει από μια αλληλουχία στοχευμένων δράσεων και παρεμβάσεων της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου Γιώργου Χατζηδάκη, που στοχεύει στον εκσυγχρονισμό της φυσιογνωμίας της πόλης και θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και στη βελτίωση της καθημερινότητάς τους.



Η πρώτη ζώνη αναπτύσσεται στην Κάτω Ηλιούπολη, κατά μήκος κυκλοφοριακών αξόνων, έκτασης 183.903,22 τ.μ., από το νοτιοδυτικό άκρο και καταλήγει στο κεντρικό γεωγραφικά σημείο του Δήμου, διασχίζοντας την πορεία από την οδό Παπαναστασίου στην οδό Ηρούς Κωνσταντοπούλου, Κυπρίων Ηρώων, Εθνάρχου Μακαρίου και τμήμα της Μαρίνου Αντύπα έως την Πλατεία Εθνικής Αντίστασης.



Συγκεκριμένα, περιλαμβάνει παρεμβάσεις με την προμήθεια και τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού, εξοπλισμού υπαίθριας άθλησης, εξοπλισμού παιδικής χαράς, φυτικού υλικού, σύγχρονου αρδευτικού συστήματος με τηλε-έλεγχο, πίστας ποδηλασίας, διαδραστικών μουσικών πάρκων, «έξυπνων» καθιστικών και φωτιστικών με σκοπό την αναβάθμιση του αστικού ιστού του Δήμου.


Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις αισθητικής βελτίωσης των κοινοχρήστων χώρων, ενώ θα υπάρξει μέριμνα για την αποκατάσταση της προσβασιμότητας των ΑμεΑ.

Επιπλέον αναβαθμίστηκε ο φωτισμός με Led σε όλους τους χώρους που θα πραγματοποιηθούν οι παρεμβάσεις και θα δημιουργηθούν νέοι χώροι πρασίνου για τη μείωση των εκπομπών CO2.

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης τονίζει: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που ένας στόχος ετών, μετά από προσπάθειές μας, πραγματοποιείται. Στόχος μας είναι έργα που αναδεικνύουν την ομορφιά του τόπου μας και αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των δημοτών μας!».

Το έργο, εκτιμώμενου προϋπολογισμού 5.703.696,79 €, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του υπουργείου Εσωτερικών.

Να σημειωθεί ότι η δεύτερη ζώνη παρέμβασης θα αναπτυχθεί στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, σε κυκλοφοριακούς άξονες έκτασης 35.921,95 τ.μ., ξεκινάει πλησίον του κεντρικού τομέα του Δήμου, από το Πάρκο Μπέλες και καταλήγει στο βορειοανατολικό άκρο στο πέρας της οδού Πατρ. Γρηγορίου.

Πρόκειται για ένα έργο εκτιμώμενου προϋπολογισμού 2.992.217,18 €.

Δεν υπάρχουν σχόλια: