ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ για να μαθαίνετε όσα όλοι οι άλλοι σας κρύβουν....: Τάσος Ευσταθίου: Πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για να μην ξανά έχουμε φωτιές στο βουνό μας

Κυριακή 16 Ιουλίου 2023

Τάσος Ευσταθίου: Πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για να μην ξανά έχουμε φωτιές στο βουνό μας

 


Χθες βράδυ Σάββατο επισκεφθήκαμε το πυροφυλάκιο, πού βρίσκεται στο τέρμα της Σοφ.Βενιζέλου.
Σκοπός της επίσκεψής μας ήταν να βρεθούμε δίπλα στους εθελοντές δασοπυροσβέστες μία δύσκολη βραδιά με πολύ υψηλές θερμοκρασίες και με ένα αεράκι που έπνεε στον Υμηττό μας.
Συζητήσαμε μαζί τους και ανταλλάξαμε απόψεις πάνω στα θέματα που τους απασχολούν.

Θα πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για να μην ξανά έχουμε φωτιές στο βουνό μας, ήταν το συμπέρασμα της συζήτησής μας.

Τάσος Ευσταθίου
Επικεφαλής παράταξης "Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά" 




ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Έχουμε γράψει περίπου 10 αναρτήσεις για την ΕΟΔΠΗ οι περισσότερες αρνητικές. Δεν πιστεύουμε στον "εθελοντισμό" και τα εισαγωγικά γιατί όλος ο εξοπλισμός και η συντήρηση του που διαθέτει η εθελοντική ομάδα βαραίνει τον δήμο Ηλιούπολης αφού οι χορηγίες προς αυτή είναι ελάχιστες και δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδα. Έτσι έχουμε για ακόμη μια φορά το λυπηρό για εμάς φαινόμενο ιδιώτες να δρουν με την χορηγία του κράτους- δήμου! Η ομάδα που δημιουργήθηκε επί δημαρχίας Θεόδωρου Γεωργάκη την πρώτη οκταετία από την 16χρονη θητεία του στο δημαρχιακό θώκο έχει ενεργή συμμετοχή στην κατάσβεση δασικών πυρκαγιών και ένα μέλος της είναι πλέον κανονικός πυροσβέστης όπως για εμάς θα έπρεπε να συμβαίνει και με τους υπόλοιπους.. Δεν θεωρούμε λογικό η Πολιτεία να ποντάρει στον εθελοντισμό για την κατάσβεση πυρκαγιών και είμαστε βέβαιοι πως όσο συνεχίζεται αυτή η λάθος πολιτική για εμάς θα μας "σώζουν" οι Ρουμάνοι πυροσβέστες που εντυπωσίασαν με τον επαγγελματισμό τους κατοίκους της πατρίδας μας που είδαν από κοντά πως λειτουργούν εν ώρα δράσης σε κατάσβεση πυρκαγιών στη χώρα μας τα τελευταία δύο χρόνια. Σε κάθε περίπτωση αυτή η χώρα δεν μπορεί να ποντάρει για πολύ ακόμα στον "πατριωτισμό" των Ελληνίδων και των Ελλήνων για σοβαρά ζητήματα όπως είναι  η κατάσβεση των πυρκαγιών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: