ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Σκληρή η απάντηση του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηλιούπολης Δάφνης - Υμηττού σε όσους ενώ παρακολουθούν τα δημοτικά συμβούλια έχουν μετά "εύλογες" απορίες

Τρίτη 25 Ιουλίου 2023

Σκληρή η απάντηση του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηλιούπολης Δάφνης - Υμηττού σε όσους ενώ παρακολουθούν τα δημοτικά συμβούλια έχουν μετά "εύλογες" απορίες

Για να λύσουμε απορίες υποψηφίων δημάρχων, «ενεργών πολιτών» και όποιου άλλου. Πρόσφατα στα τοπικά social media και συγκεκριμένα στο «ενεργοί πολίτες» είδαμε μια ανάρτηση του υποψηφίου κ. Ευαγγέλου όπου εξέφραζε την απορία του σχετικά με την «αξιοποίηση της τσουχτερής επένδυσης των 14.942 ευρώ» και ανεβάζοντας φωτογραφίες μιας πλατφόρμας από μπετό και ενός  κοντέινερ εμπορευμάτων. 

Ο ίδιος είχε την ίδια φωτογραφία και την ίδια απορία και πριν 2 μήνες. Το Δ.Σ. και τα μέλη του Σωματείου μας απ’ την άλλη θυμόμαστε την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (όχι μία αλλά δύο φορές). Καταλαβαίνοντας λοιπόν την αγωνία του για το «όφελος των πολιτών» της Ηλιούπολης και μιας και χαρακτηρίζει μυστήριο(!) την όλη υπόθεση και επειδή εν μέσω καύσωνα και προεκλογικής εκστρατείας δεν θέλουμε να παρατείνουμε την αγωνία κανενός, παρακάτω λύνουμε όλες τις απορίες που έχουν εκφραστεί ίσως όχι μόνο απ’ αυτόν. 

Γιατί, να μην το ξεχνάμε, η Ηλιούπολη είναι ένα μεγάλο χωριό και το ποιος είναι τι και τι κάνει προς όφελος των πολιτών είναι επίσης γνωστό. Λοιπόν, αγαπητέ κ. Ευαγγέλου και λοιποί, το κονδύλι αυτό είναι: Για την προμήθεια κοντέινερ – γραφείου στέγασης του Σωματείου Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. (όχι συνταξιούχων που εργαζόντουσαν στο Ι.Κ.Α. αλλά όλων αυτών που είχαν ασφάλεια Ι.Κ.Α.) και βέβαια δεν πρόκειται για κοντέινερ-ψυγείο ή εμπορευμάτων, όπως παραπέμπει η αναρτημένη φωτογραφία. 

Το κοντέινερ θα τοποθετηθεί σε Δημόσιο οικόπεδο συνεπώς σε Λαϊκή Περιουσία. Τώρα όσον αφορά το ποιοι είναι τα μέλη του Δ.Σ. και γενικώς του Σωματείου έχουμε να σας πούμε τα εξής: Είμαστε η νεολαία και οι εργαζόμενοι των 10ετιών του ΄70, του ΄80… που στηρίξαμε και αγωνιστήκαμε δίπλα-δίπλα με τον αείμνηστο κομμουνιστή Δήμαρχο Δημήτρη Κιντή για να έχει στην χρήση του ο Ηλιουπολίτικος Λαός το Δημοτικό Αναψυκτήριο και το Θέατρο, το Χαλικάκι, το Ι.Κ.Α., το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, το ΚΑΠΗ, τον Δημοτικό Κινηματογράφο, τα Άλση και τα Πάρκα, τις Αθλητικές Εγκαταστάσεις, τις Παιδικές Χαρές, τα περισσότερα Σχολεία Νηπιαγωγεία και Παιδικούς Σταθμοί και πολλές άλλες υποδομές της πόλης που την κράτησαν όρθια και ανοιχτή. 

Τώρα το γεγονός ότι κάποιοι δεν γνωρίζουν όλα αυτά για τα οποία παλέψαμε, ως Λαός την δεκαετία του ΄80 να γίνουν, είναι μάλλον γιατί… ήταν απασχολημένοι, διαβάζανε, μαθαίνανε μπάσκετ ή ότι άλλο… Έτσι ανέμελα προφανώς πορευτήκανε και καθώς φαίνεται ούτε είδαν ούτε έμαθαν ότι το συγκεκριμένο οικόπεδο περιφράχτηκε και διαμορφώθηκε από τις υπηρεσίες του Δήμου το 2019, για να χρησιμοποιηθεί από ιδιωτική επιχείρηση(!!) για «ίδιο επιχειρηματικό όφελος». 

 Το κοντέινερ-γραφείο λοιπόν, θα μπει σε Δημόσιο οικόπεδο αφού εκδιώχθηκε ο ιδιώτης και θα χρησιμοποιηθεί ως στέγη από το Σωματείο Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. με στόχο την περιφρούρηση του!! Το ζητήσαμε και χαιρόμαστε που το Δημοτικό Συμβούλιο ανταποκρίθηκε θετικά. 


Η περιφρούρηση των Δημόσιων Οικοπέδων με το να παραχωρείται η χρήση τους σε Σωματεία, Συλλόγους και γενικά μη κερδοσκοπικούς Φορείς της Ηλιούπολης αποτελεί πάγια τακτική των Δημοτικών Αρχών μέχρι σήμερα τουλάχιστον. Σε κεντρικά οικόπεδα υπάρχουν ήδη εγκατεστημένα τα στέκια των «καλλιτεχνών», των «προσκόπων», το Εκθεσιακό Κέντρο της πόλης, ο ΣΠΑΥ κ.α. Όλοι οι μαζικοί φορείς της πόλης μπορούν και πρέπει να στεγαστούν στα Δημόσια οικόπεδα. 

Πολύτιμη ήταν η τακτική που χάραξε ο αείμνηστος δήμαρχος Δ. Κιντής και το λαϊκό κίνημα της εποχής, η εμπειρία που αποκτήθηκε και εν τέλει απέδωσαν. Έτσι διασώθηκε η Δημόσια γη από τους καταπατητές και ένα μεγάλο κομμάτι της παραδόθηκε στον λαό της πόλης και τις ανάγκες του.  Σήμερα που οι επιχειρηματικές επιδιώξεις ΕΤΑΔ και ΤΑΙΠΕΔ για την Δημόσια περιουσία είναι προ των πυλών, Δήμος και Λαϊκός παράγοντας πρέπει κατά την γνώμη μας και να αγρυπνούν και να πολλαπλασιάσουν τις πρωτοβουλίες περιφρούρησής της. Με την βεβαιότητα ότι λύσαμε το εύλογο ερώτημα (όπως το χαρακτηρίζει ο κ. Κάνδηλας των «ενεργών πολιτών) του κ. Ευαγγέλου, παραμένουμε στη διάθεσή σας


Δεν υπάρχουν σχόλια: