ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Σε αυτά τα καθημερινά θα πάρει θέση κάποιος υποψήφιος δήμαρχος της πόλης μας;

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023

Σε αυτά τα καθημερινά θα πάρει θέση κάποιος υποψήφιος δήμαρχος της πόλης μας;

 



Διοικήσεις που "κατοχύρωσαν" την ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ άφησαν την πόλη μας ανεξέλεγκτη "ζούγκλα" με μεγάλα δένδρα πάνω σε πεζοδρόμια που δεν προσφέρουν παρά μόνο προβλήματα στον αστικό ιστό. 

Παλιότερα δεν υπήρχε σε κανένα πεζοδρόμιο της πόλης μας ακόμα και πλακάκι όδευσης τυφλών αλλά και σήμερα όπου υπάρχει δεν είναι λειτουργικό αφού τα διαρκεί ζιγκ-ζαγκ για να αποφευχθούν κακοτεχνίες των πεζοδρομίων πολλές φορές οδηγούν τον τυφλό σε αδιέξοδο. 

Μια ματιά στο πεζοδρόμιο πέριξ του δημαρχείο τους πόλης μας καταδεικνύει την παντελής αδιαφορία όλων για τα ΑμεΑ. 

Ψηλά δένδρα με μεγάλους κορμούς έχουν καταστρέψει μια σειρά πεζοδρομίων της πόλης μας με την εκάστοτε διοίκηση να μην κάνει το αυτονόητο που είναι το ΚΟΨΙΜΟ αυτών των δένδρων και η αντικατάστασή τους με άλλα μικρότερα που δεν δημιουργούν προβλήματα. 

Έτσι και επειδή τα πεζοδρόμια τα φτιάχνουν οι ιδιοκτήτες ( εκτός και είσαι τυχερός και μένεις στο κέντρο της πόλης όπου εκεί τα φτιάχνει ΤΖΑΜΠΑ ο δήμος μας) η εικόνα των πεζοδρομίων της πόλης είναι τραγική . Σε κάποια μάλιστα σημεία λείπουν και παντελώς αφού σε αυτή την πόλη ο καθένας έχτιζε όπως ήθελε και ο δήμος παρέμενε απλώς παρατηρητής για ψηφοθηρικούς κυρίως λόγους. 

Άλλωστε ένας δήμος που ο ίδιος ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΒΑΤΗΣ δύσκολα θα έπειθε τους δημότες του να μην παρανομούν. 

Η εικόνα δεν θα αλλάξει και ελάχιστα επικίνδυνα δένδρα έχουν κοπεί έως σήμερα από τον αστικό ιστό μιας πόλης που χρόνια τώρα επαναστατεί κατά της κοινής λογικής! 

Η πλειοψηφία των συνδημοτών μας ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ κάτι καλύτερο από αυτό που είμαστε σήμερα και για το οποίο την κύρια ευθύνη έχουμε ΕΜΕΙΣ ως πλειοψηφία για τις επιλογές μας. 

Ουσιαστικός πολιτικός διάλογος δεν θα γίνει και σε αυτή την προεκλογική περίοδο. Εμείς θα  το επιθυμούσαμε αλλά σίγουρα δεν μπορούμε να το επιβάλλουμε. 

Κατανοούμε και τις διοικήσεις για την αδυναμία τους να τα βάλουν με "ψεκασμένους" αφού εάν κάνουν ΡΗΞΗ σίγουρα θα χάσουν μερικές χιλιάδες ψήφους από όσους θέλουν το δένδρο στο πεζοδρόμιο του γείτονα αλλά όχι στο δικό τους! 

Η πόλη ζέχνει και δεν μιλάμε για τις ελλιπείς υπηρεσίες καθαριότητας που προσφέρουν οι εργαζόμενοι του δήμου μας αλλά για την νοοτροπία και τις φασιστικές αντιλήψεις κάποιων που έχουν φτάσει στο σημείο να μην βλέπουν τι γράφουν για την πόλη μας όσοι δεν μένουν εδώ και δεν έχουν κανένα συμφέρον να υμνούν το ΑΠΟΛΥΤΟ τίποτα κάποιον που βαπτίζεται αγάπη για την πόλη! 

Αγάπη που δεν βλέπει τα χάλια μας , δεν αφουγκράζεται τις αγωνίες των νέων μας που τους παραδίδουμε μια πόλη που δεν θα ήθελε να ζει κανείς παρά μόνο όσοι αναπολούν περασμένες εποχές που ήμασταν και ακόμα ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ! 

Γιατί εάν μιλούσες για ράμπες ΑμεΑ την δεκαετία του '80 σε αυτή την πόλη ή για κάδους απορριμμάτων δεν θα κατανοούσαν οι "αγωνιστές" ούτε τι τους λες. 

Εάν ομιλούσες και για ανακύκλωση σίγουρα θα σε περνούσαν για τρελό! Και όμως σήμερα κάποιοι που συμμετείχαν σε διοικήσεις που κατέστρεψαν την πόλη μας έχουν το ηθικό ανάστημα να κριτικάρουν όσους έχουν γεμίσει με γωνιές ανακύκλωσης την πόλη. 

Η διοίκηση είναι άτολμη και δεν έχει καμία διάθεση για ΡΗΞΗ με όσα μας πληγώνουν , το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα δεν είναι η νυν διοίκηση αλλά η πλειοψηφία των συνδημοτών μας που επιθυμεί να γυρίσει για ακόμα μια φορά την πόλη μας πίσω. 

Στον έναν μήνα που έμεινε έως την κατάθεση των υποψηφιοτήτων και με δεδομένο πως έχουμε τους αυτοδιοικητικούς που μας αξίζουν μην περιμένετε να γίνουν αυτοί οι "κακοί" και να κάνουν ρήξεις όσο εσείς κλείνετε τα μάτια και τα αυτιά σε όσα επί δέκα ολόκληρα χρόνια σας παρουσιάζουμε μέσα από εδώ. 

Οι πλάκες από τα πεζοδρόμια σηκώθηκαν και πέριξ του δημαρχείου από τα μεγάλα δένδρα και φυσικά επειδή δεν μπορεί καμία διοίκηση να φτιάχνει τα πεζοδρόμια χρόνο παρά χρόνο εάν τα δένδρα δεν κοπούν και αντικατασταθούν με άλλα θα γράφουμε τα ίδια και τα ίδια και θα μας φταίει ο εκάστοτε δήμαρχος. 

Για την καθαριότητα τα έχουμε πει , χωρίς ιδιωτικοποίηση της δομής ό,τι και να γίνει ( καμία κυβέρνηση δεν θα διορίσει χιλιάδες νέους υπαλλήλους αφού η χώρα μας είναι χρεοκοπημένη) η εικόνα δεν θα αλλάξει. 

Βέβαια εμείς δεν αναμένουμε από όσους δεν γνωρίζουν τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του δήμου μας δίπλα στο γκαράζ στον Υμηττό ( και τα δύο παράνομα είναι αλλά αναγκαία) να μας λύσουν τα προβλήματα . Απλώς λαϊκίζουν και δεν έχουν λύσεις εάν είχαν θα σας τις έλεγαν . 

Και δεν μιλάμε για τα ευχολόγια που προεκλογικά έλεγε και η νυν διοίκηση για να σας υφαρπάξει την ψήφο σας. Μιλάμε για μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν και για λιγότερο ΚΡΑΤΟΣ . 

Και στις φωτιές το κράτος αποτυγχάνει αφού είχε την αφέλεια να αφήσει αρμοδιότητες σε μια ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ που το μόνο που ξέρει είναι να επαιτεί περισσότερα χρήματα για να δημιουργεί εθελοντικές ομάδες που θα μας "σώσουν" και από τις φωτιές! 

Τελικά από τις φωτιές θα μας σώσουν ΜΟΝΟ όσοι κατανοήσουν πως πεύκα δίπλα στα σπίτια είναι μια "βόμβα" που όταν σκάσει δεν μπορεί να διαχειριστεί κανείς! 

Αυτά και φυσικά το φετινό καλοκαίρι έχει ήδη νεκρούς από τις πυρκαγιές και η εικόνα του κράτους δεν είναι θολή από τους καπνούς και τα αποκαΐδια αλλά από την εμμονή να ακολουθούν για δεκαετίες την λάθος συνταγή. 

Έως τώρα έχουμε καεί χιλιάδες στρέμματα δάσους σε μια ΤΡΑΓΩΔΙΑ που επαναλαμβάνετε κάθε χρόνο έως φάρσα ανεξαρτήτως κυβέρνησης. 

Ο λόγος είναι πως όλες ποντάρουν στην λάθος συνταγή μη θέλοντας να στεναχωρήσουν γραφειοκράτες που μας οδηγούν σε ανείπωτες τραγωδίες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: