ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Θέλει νίκη από την Α΄Κυριακή με τον Χαρδαλιά ο Μητσοτάκης-Θα αποτραπεί « γαλάζιος» εμφύλιος;

Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023

Θέλει νίκη από την Α΄Κυριακή με τον Χαρδαλιά ο Μητσοτάκης-Θα αποτραπεί « γαλάζιος» εμφύλιος;


Ένας ” φίλος” της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης από τα ” παλιά” και ” σκαπανέας” της Τοπικής Αυτοδιοίκησης , είναι το πρόσωπο που επιλέγει προσωπικά ο πρωθυπουργός , Κυριάκος Μητσοτάκης , για τη διεκδίκηση της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας , της Αττικής.
Πρόκειται για τον νυν υφυπουργό Εθνικής Άμυνας , Νίκο Χαρδαλιά , πρώην δήμαρχο Βύρωνα και μέχρι το 2019 περιφερειακό σύμβουλο Αττικής.

Ο ίδιος ο κ. Χαρδαλιάς , επιθυμούσε και το 2019 να ήταν υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής .
Μάλιστα είχε ξεκινήσει έγκαιρα να προετοιμάζει το ” έδαφος” της υποψηφιότητας του.
Ωστόσο τότε υπήρξε η απρόσμενη εξέλιξη να θέσει υποψηφιότητα ο Γιώργος Πατούλης για την Περιφέρεια. Παρότι ο κ. Πατούλης είχε ήδη ανακοινώσει την υποψηφιότητα του για το …δήμο Αθηναίων.

Αιτία της ανατροπής αυτής , ήταν η απόφαση του Κώστα Μπακογιάννη , να θέσει εκείνος υποψηφιότητα για το δήμο της Αθήνας.

Έτσι ο κ. Χαραδαλιάς , που ήταν και επικεφαλής του τομέα Αυτοδιοίκησης της ΝΔ , ενστερνίστηκε την επιθυμία του Κυριάκου Μητσοτάκη ,να δώσει η ΝΔ ενωμένη στο μέγιστο δυνατό βαθμό , τη μάχη για την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και της τότε Περιφερειάρχη , Ρένας Δούρου , στην τόσο κρίσιμη από πολλές απόψεις Περιφέρεια Αττικής.
Και συμμετείχε καθοριστικά στην εκλογική νίκη του ίδιου του κ. Πατούλη όσο και στο θρίαμβο που κατήγαγε πανελλαδικά η ΝΔ στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 , που έδωσαν σημαντικότατη ώθηση για τη μεγάλη νίκη της μετά από σχεδόν ένα μήνα στις βουλευτικές εκλογές.

Σήμερα η ανακοίνωση

Η επιλογή από τον πρωθυπουργό του κ. Χαρδαλιά , για την Περιφέρεια Αττικής αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα ενώ αύριο θα έχουν συνάντηση – τη δεύτερη από το Σάββατο που ξεκίνησε η «αντίστροφη μέτρηση» για τον κ.Πατούλη.
Χθες ο κ. Χαρδαλιάς που ήταν σε περιοδεία , επέστρεψε στην Αθήνα και είχε για το θέμα της υποψηφιότητας του συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας, Σταύρο Παπασταύρου και τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννη Μπρατάκο.

Με όλες τις δυνάμεις

Η στήριξη που θα παράσχει η ΝΔ στην υποψηφιότητα Χαρδαλιά , θα είναι καθολική. Με στόχο την εκλογή του από την Α’ Κυριακή.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός με την κίνηση του , να αποκηρύξει τον κ. Πατούλη και να δώσει το χρίσμα στον κ. Χαρδαλιά , αναλαμβάνει προσωπικό ρίσκο. Και σε καμία περίπτωση οι επιτελείς του σε Μαξίμου και Πειραιώς δεν θα αφήσουν να το χάσει .Τουναντίον , θα επιδιώξουν να δικαιωθεί απόλυτα.
Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται από την « επομένη» της επίσημης ανακοίνωσης της υποψηφιότητας του κ. Χαρδαλιά , να υπάρξει ένα « μπαράζ» δηλώσεων υποστήριξης του από δημάρχους και άλλους « γαλάζιους» αυτοδιοικητικούς παράγοντες.

Παράλληλα θα ενεργοποιηθεί στο έπακρον ο κομματικός μηχανισμός στο Λεκανοπέδιο , μ΄εκδηλώσεις που θα διοργανώνουν οι ΝΟΔΕ ( Νομαρχιακές Επιτροπές) και οι Τοπικές Οργανώσεις της ΝΔ , με παρόντα τον κ. Χαρδαλιά.

Ο ίδιος ο κ.Χαρδαλιάς , γνωστός για τις εξαίρετες οργανωτικές του ικανότητες , αναμένεται να καταρτίσει ( αν δεν το έχει πράξει) ένα πρωτοφανή επιχειρησιακό σχέδιο για τέτοιου είδους προεκλογική εκστρατεία.
Δεν πρέπει να αποκλείεται και μια μεγάλη εκδήλωση παρουσία του ίδιου του πρωθυπουργού.

Ο Πατούλης
Ως προς αυτό καθοριστικό ρόλο θα διαδραματίσει το τι θα πράξει τελικά ο νυν περιφερειάρχης Αττικής , Γιώργος Πατούλης.
Τα τελευταία 24ωρα η δημόσια εικόνα του , έχει τρωθεί -ανεπανόρθωτα κατά πολλούς- με το video που τον δείχνει να χορεύει ζεμπέκικο στο Ζάππειο ενώ η χώρα φλεγόταν και είχε κηρυχθεί τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Αν και « κύκλοι» του , χθες βράδυ , σε μια πρώτη αντίδραση στο « κλείδωμα» της υποψηφιότητας Χαρδαλιά , δήλωναν ότι θα κατέβει στις εκλογές , αυτό μένει να επιβεβαιωθεί και επίσημα τις επόμενες ημέρες.

Είναι βέβαιον ότι θα επιδιωχθεί να βρεθεί μια « λύση» μαζί του , η οποία μπορεί να είναι υπόσχεση για το ευρωψηφοδέλτιο ή κάτι άλλο.

Αν αυτό έχει θετική κατάληξη , τότε όλα γίνονται πιο εύκολα και αποτρέπεται ένας « γαλάζιος» εμφύλιος , στη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας.

Ακόμη , είναι βέβαιον ότι με την άρση της στήριξης της ΝΔ και την κάθοδο του κ. Χαρδαλιά ως επίσημου υποψηφίου του κόμματος αρκετοί από τους νυν περιφερειακούς συμβούλους του αλλά και υποψηφίους που έχει ανακοινώσει , θα αναθεωρήσουν τη συμπόρευση μαζί του.

Ιδίως Αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακοί σύμβουλοι που είναι κομματικά στελέχη της ΝΔ,αν δεν πειθαρχήσουν στην απόφαση του πρωθυπουργού , θα οδηγηθούν σε διαγραφή . Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τον κ. Πατούλη.

Όπως επίσης είναι βέβαιον ότι τόσο ο κομματικός όσο και ο κυβερνητικός μηχανισμός , θα εξαντλήσει τις αμέσως επόμενες ημέρες , κάθε προσπάθεια για τον προσεταιρισμό τους.

Από το πόσο θα ευοδωθούν τα παραπάνω , όσο κυρίως και από τις προσωπικές προθέσεις του για το πολιτικό του μέλλον , αναμένεται να είναι τα δυο βασικά στοιχεία που θα καθορίσουν αν τελικά θα κατέβει ή όχι στις εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: