ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ για να μαθαίνετε όσα όλοι οι άλλοι σας κρύβουν....: Μόνο θάλασσα δεν σας έχουν τάξει πως θα σας φέρουν στην πόλη όσοι με συνταγή Χατζηδάκη του 2019 προσπαθούν να του πάρουν την καρέκλα!

Κυριακή 13 Αυγούστου 2023

Μόνο θάλασσα δεν σας έχουν τάξει πως θα σας φέρουν στην πόλη όσοι με συνταγή Χατζηδάκη του 2019 προσπαθούν να του πάρουν την καρέκλα!


Παρακολουθούμε σχεδόν άναυδοι την τρομερή υποτίμηση που γίνεται προς τους συνδημότες μας από ορισμένες παρατάξεις της αντιπολίτευσης που ΧΩΡΙΣ διαφορετική πρόταση από ό,τι συμβαίνει έως σήμερα τάζουν πράγματα που δεν μπορούν να υλοποιηθούν εάν και το γνωρίζουν. 

Είδαμε π.χ στο Tik-Tok  ενός επικεφαλής δημοτικής παράταξης πως το ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ "αθλητικό" τάχα κέντρο στο Χαλικάκι θα αποκτήσει τουαλέτες και αποδυτήρια!  Και όλα αυτά βέβαια θα συμβούν εάν αυτός εκλεγεί δήμαρχος! Να τον ενημερώσουμε πως δεν ανήκει καν στον δήμο μας ο χώρος και κατά δεύτερον δεν μπορεί να λάβει οικοδομική άδεια για να γίνει οποιαδήποτε εργασία σε αυτό. Κάτι παράγκες - προκάτ που πετιούνται κατά καιρούς και οι χημικές τουαλέτες είναι τα αποτελέσματα όσων "αγωνίστηκαν" για να καταπατήσει ο δήμος μας και αυτή την έκταση και για να έχει ο εμπορικός και βιοτεχνικός σύλλογος των κομμουνιστών της πόλης μας ΤΖΑΜΠΑ γραφεία σε αυτό τον χώρο! 

Το γεγονός πως επί 9 χρόνια διοίκησης Βαλασόπουλου , προηγούμενα τέσσερα Αναγνώστου και μετέπειτα τέσσερα έως τώρα Χατζηδάκη και η ΜΗ κατασκευή αποδυτηρίων για τους αθλητές δεν αποδεικνύουν την παντελή τους αδιαφορία για τον χώρο που χρησιμοποιείται κυρίως από τον ΓΣΗ αλλά στο ιδιοκτησιακό "μπλέξιμο" μιας έκτασης που δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί ώστε να γίνουν εκεί εργασίες. 

Άλλωστε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για τον λόγο αυτό δεν έχει συμπεριλάβει τον συγκεκριμένο χώρο στα αθλητικά κέντρα της Αττικής. Έτσι όπως το "έφτιαξαν" το πράγμα οι κομμουνιστές της πόλης ο χώρος θα μπορεί να χρησιμοποιείται για "λαϊκό" αθλητισμό αφού όταν όλα τα σωματεία θα γίνουν αναγκαστικά επαγγελματικά σε μερικά χρόνια ουδείς ιδιώτης θα "μπλέξει" με διαδικασίες που δεν θα του επιτρέπουν να έχει έναν αξιοπρεπή χώρο για να αθλούνται οι αθλητές του. 

Αθλητές που θα αμείβονται κανονικά και δεν θα περιμένουν να μπουν στην εθνική ομάδα για να βγάζουν μέρος όσων σπαταλούν για να κάνουν το "χόμπι" τους που εάν δεν γίνει εργασία καλά αμειβόμενη μην έχουμε όνειρα για πολλά ολυμπιακά μετάλλια ή διεθνείς διακρίσεις! 

Με δεδομένο πως ο οδοφωτισμός της πόλης έχει λήξει από την νυν διοίκηση ( κάθε επόμενη διοίκηση δεσμεύεται με 4.000.000 ευρώ να προχωρήσει σε διαγωνισμό ) και να τοποθετήσει τα κινέζικά κατά πάσα BEBAIOTHTA  led ( εμείς δεν γνωρίζουμε κανέναν δήμο της Αττικής που με τόσα χρήματα να έβαλε 5.500 χιλιάδες ευρωπαϊκά ή αμερικανικά Led ) το μόνο που απομένει στην αντιπολίτευση αντί να αποχωρεί όπως συνέβη από το δημοτικό συμβούλιο όπου πάρθηκε η συγκεκριμένη απόφαση να βγει και να πει την ΔΙΚΗ της πρόταση. Έτσι και αλλιώς όσοι παρακολούθησαν τα δημοτικά συμβούλια κατανόησαν πως το πρόβλημα της αντιπολίτευσης ήταν κυρίως το κόστος και κατά δεύτερον ο τρόπος αφού υπήρχαν δημοτικές παρατάξεις που ήθελαν τον δανεισμό του δήμου μας για να υλοποιηθεί το έργο. Τελικά ενώ 62 δήμοι της Ελλάδας άλλαξαν τον οδοφωτισμό τους με Συμβάσεις Ενεργειακής Απόδοσης όπου την συντήρηση για κάποια χρόνια θα την είχε ιδιώτης εδώ προτιμήσαμε να την έχουμε εμείς! 

Έτσι όπως η ΣΟΒΙΕΤΙΑ "συντήρησε" διαχρονικά οχήματα , δομές κ.ο.κ δαπανώντας μεγάλα χρηματικά ποσά και οδηγώντας στην εικόνα που όλοι βλέπουμε έτσι και στον οδοφωτισμό για να "μειωθεί" το κόστος τελικά η νυν διοίκηση υποχώρησε σε μια λύση που μπορεί να μην βόλευε απόλυτα αλλά είχε ευχαριστημένους και την ΣΟΒΙΕΤΙΑ που δεν θα έχει να λέει πως "ξεπουλήσαμε" τον οδοφωτισμό της πόλης μας για 12 χρόνια ( τόσα προέβλεπε η πρώτη μελέτη που έφερε η διοίκηση στο δημοτικό συμβούλιο πως θα ήταν τα χρόνια που την ευθύνη συντήρησης θα είχε ο ιδιώτης) αλλά και τους ίδιους αφού σε περίπτωση που αναλάβουν αυτή την διοίκηση δεν θα έχουν να αντιμετωπίσουν την γκρίνια των εργαζομένων. 

Το που θα πήγαιναν τα 6.000.000 ευρώ περίπου διαφορά και τα άλλα για "βραχιολάκια" που ακούστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο τα ακούμε βερεσέ με δεδομένο πως ο οδοφωτισμός της Αθήνας με τα κινέζικα Led του Μυτιληναίου θα στοιχίσει στους δημότες της 53,6 εκατομμύρια ευρώ για 43.678 φωτιστικά. Μπορεί ο καθένας δημότης να κάνει τις αντίστοιχες διαιρέσεις για να δει ποιο θα έπρεπε να είναι το κόστος για τα 5.500 δικά μας φωτιστικά και να μην φέρνει ως παράδειγμα τον κ.  Κωνσταντέλλο της Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης που θεωρεί πως κέρδισε για τον δήμο του χιλιάδες ευρώ απορρίπτοντας ό,τι συμβαίνει παντού σε όλο τον δυτικό κόσμο. 

Ο κος Κωνσταντέλλος αγόρασε ο ίδιος ως δήμος τα φωτιστικά , του τα τοποθέτησε ιδιώτης και θα τα συντηρεί ο ίδιος όπως τα συντηρεί ήδη . Μια βόλτα έξω από το Ασκληπιείο Βούλας και τα γύρω στενά θα σας κάνει να νιώσετε πως βρίσκεστε στην πόλη μας με την διαφορά πως εμείς έχουμε τον παλιό οδοφωτισμό ενώ αυτοί έχουν τον καινούργιο! Από θέμα φωτεινότητας (κάτι που μπορεί να δει ο δημότης) καμία διαφορά. 


Για να αντιμετωπίσουν κάτι που είναι εμφανές ( εννοούμε την φωτεινότητα) εταιρίες που εμπορεύονται τα κινεζικά Led πληρώνουν έρευνες που κατηγορούν την δεύτερη για βλάβες στην υγεία ανθρώπων και πτηνών! αφού δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να ανταγωνιστούν με τα προϊόντα τους μια αγορά που γνωρίζει άνθιση τα τελευταία χρόνια και στην πατρίδα μας αφού μια σειρά δήμων έχουν ήδη αλλάξει τον οδοφωτισμό τους δαπανώντας τεράστια ποσά που θα "αποσβεστούν" από την μειωμένη κατανάλωση ενέργειας. 


Led δυτικού τύπου μπορείτε να δείτε στον δήμο Αλίμου που είναι ο πλέον καλά φωτισμένος δήμος από τους όμορους μας και φυσικά το κόστος αυτών ξεπερνούσε κατά πολύ τα 4.000.000 ευρώ με τον οποίο "βολεύτηκε" η μεγάλη αλλαγή αυτή για τον δικό μας δήμο. 

Ο παραλογισμός είναι πως χαλάμε πάνω από 10.000.000 ευρώ κάθε χρόνο για τον τομέα καθαριότητας και η πόλη βρωμάει αλλά μας πείραξαν τα 10.000.000 περίπου που θα δίναμε για έναν οδοφωτισμό που θα μείνει στην πόλη μας για πάνω από 50 χρόνια! Η δική μας θέση ήταν πως σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να κοιταχτεί το θέμα του κόστους αλλά το αποτέλεσμα ( φωτεινότητα) και έτσι αφού εξοικονόμηση θα έχουμε και με τα κινεζικά και με τα δυτικού τύπου Led εμείς θα προτιμούσαμε τα δεύτερα για να φανεί και η αλλαγή που θα πραγματοποιηθεί κάτι που δεν συμβαίνει σε μια σειρά δήμων που προτίμησαν τα κινεζικά led.

Πάντως είναι περίεργο αυτοί που δεν αγοράζουν ούτε κινεζικό κινητό πως μέσα στο δημοτικό συμβούλιο αδιαφόρησαν πλήρως για την χώρα κατασκευής εάν ήταν προηγμένοι και οι Κινέζοι θα είχαμε γεμίσει από κινεζικά αυτοκίνητα προς το παρόν είμαστε στην φάση κινεζικών ρούχων και στον τομέα των υπολογιστών ακόμα αμερικανικές εταιρίες όπως η hp πετυχαίνουν και κρατούν σημαντικό μερίδιο της ελληνικής αγοράς παρά το μεγαλύτερο κόστος των προϊόντων τους και την μεγαλύτερη ΤΕΛΙΚΗ τιμή σε σχέση με τον ανταγωνισμό. 

Σκάνε στο δημοτικό συμβούλιο με iphone αλλά κάνουν "οικονομία" και θα μας βάλουν κινέζικα led επειδή ο "πετυχημένος" Κωνσταντάτος με περίπου 9.000.000 ευρώ έπραξε το ίδιο! 

Για την καθαριότητα διαβάζουμε σαχλαμάρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και αναμένουμε ( δεν θα τα δούμε πριν τις εκλογές όπως φαίνεται) τα προγράμματα των παρατάξεων της αντιπολίτευσης να δούμε τι "νέο" θα συνεισφέρουν με δεδομένο πως όλες υπερασπίζονται τον δημόσιο-δημοτικό χαρακτήρα της δομής. 

Όποιοι παρακολουθούν το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αθηναίων ίσως είδαν πως πάνω από 12.000.000 ευρώ έχουν δοθεί από τον κ. Μπακογιάννη τα τέσσερα χρόνια της θητείας του σε δράσεις καθαρισμού που ανέλαβε ιδιώτης παρόλο που η Αθήνα εξακολουθεί να είναι βρώμικη πόλη αφού διατηρεί έναν τομέα καθαριότητα ιδιαίτερα δαπανηρό και ελάχιστα αποδοτικό αφού καταφεύγει στο να δίνει και περίπου 3.000.000 ευρώ τον χρόνο σε ιδιώτη για να είναι "υποφερτή" η εικόνα! 

Άλλο θέμα που θα συζητηθεί προεκλογικά για να πιάσει και το διψήφιο η Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης είναι το θέμα της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ που κατέληξε στην ΕΤΑΔ και θα πρέπει πάση θυσία να επιστραφεί ΟΛΗ στον δήμο μας! Είναι ένα θέμα που έχουμε αναλύσει και διαφωνούμε πλήρως και με τις κινήσεις που μας οδήγησαν στα σημερινά αδιέξοδα ενώ είχαμε την δυνατότητα ως δήμος να κατοχυρώσουμε πραγματική ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ σε μια σειρά ακινήτων εάν αντί να προσπαθούμε να κλέψουμε την περιουσία ενός ιδιώτη ερχόμασταν σε συμφωνία μαζί του. Άλλωστε ναοί , παιδικές χαρές και "αθλητικοί" χώροι έχουν κατασκευαστεί σε ακίνητα που παραχώρησε ο Αλέξιος Νάστος στον δήμο μας τότε που είχαμε δώσει το όνομα του στην σημερινή Λεωφόρο Μαρίνου Αντύπα και δεν ήταν ακόμα τσιφλικάς! Τώρα βέβαια δεν μπορεί να αλλάξει κάτι η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ είναι ΔΗΜΟΣΙΑ και για τα επόμενα 99 χρόνια θα διαχειρίζεται από το κράτος και τους δανειστές μας όπως αυτοί κρίνουν. 

Το πιο πιθανό εάν τα πράγματα "στραβώσουν" στα οικονομικά τμήμα της να ενοικιαστεί σε ιδιώτες ή ακόμα και να πουληθούν κάποια ακίνητα . Για τον δήμο μας δεν βλέπουμε την δεύτερη περίπτωση άλλωστε δεν θεωρούμε πως κάποιος θα επενδύσει σε αυτόν τον δήμο τα επόμενα χρόνια . 

Πάμε τώρα στο θέμα των υπαλλήλων του δήμου μας που ξεπερνούν πλέον τους 900 ( μόνιμοι και συμβασιούχοι) εκεί όλες οι δημοτικές παρατάξεις ζητούν ΜΟΝΙΜΟ προσωπικό και καλά κάνουν αφού δεν θα τους πληρώνουν αυτοί αλλά οι Έλληνες φορολογούμενοι! Εμείς ζητάμε ιδιωτικοποίηση δομών ( Καθαριότητας- Πρασίνου) και μείωση προσωπικού αφού ο λογαριασμός που τώρα βγαίνει και οι υπάλληλοι πληρώνονται σύντομα δεν θα βγαίνει και κάποιοι υπάλληλοι θα καθυστερούν να λαμβάνουν τους μισθούς τους με αποτελέσματα ακόμα πιο οδυνηρά για την ήδη οικτρή εικόνα που παρουσιάζουν δομές του δήμου μας. Γιατί στον ιδιωτικό τομέα οι εργαζόμενοι πολλές φορές έβαλαν πλάτη για επιχειρήσεις που τελικά χρεοκόπησαν στον δημόσιο δεν θα συμβεί αυτό στις πρώτες καθυστερήσεις θα έχουμε δράματα! 

Για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό της πόλης μας τα έχουμε γράψει είμαστε . Δεν θεωρούμε λογικό ο δήμος να συμβάλει οικονομικά ιδιώτες επιχειρηματίες και δεν μπορεί να υπάρχουν ΤΖΑΜΠΑ πρόεδροι επειδή αυτό συνέβαινε και συμβαίνει για δεκαετίες στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Αυτό πρέπει να αλλάξει και βέβαια ο πολιτισμός στον δήμο μας ήταν και παραμένει σταθερά προσηλωμένος στην λάθος πλευρά της Ιστορίας. 

Τον Σεπτέμβρη έχουμε τόσες πολλές εκδηλώσεις στον δήμο μας που στην κυριολεξία εάν τις καλύπταμε όλες θα είχαμε ΜΌΝΟ για αυτές δύο αναρτήσεις με τρεις κάθε μέρα! Το γράφουμε γιατί και αυτές θα παίξουν τον ρόλο τους σε μια εκλογική αναμέτρηση που από τον πρώτο της γύρο θα φανεί πόσο ενδιαφέρουσα είναι! 

Για εμάς μετά από 10 χρόνια περίπου θα είναι μια ευχάριστη εκλογική αναμέτρηση αφού θα έχουμε κεντροδεξιά επιλογή δημάρχου στον δεύτερο γύρο και στο μέτρο των δυνατοτήτων μας θα προσπαθήσουμε για να εκλεγεί και πάλι στην πόλη μας ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟΣ δήμαρχος! 

ΥΓ: Η φωτογραφία από εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού που διοργάνωσε ο δήμος μας σε συνεργασία με την ομάδα "Οι Ηλιουπολίτισσες" 

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: