ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Λευκή νύχτα και γιορτές μπύρας και σοκολάτας θέλει ο Εμπορικός Σύλλογος Ηλιούπολης

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023

Λευκή νύχτα και γιορτές μπύρας και σοκολάτας θέλει ο Εμπορικός Σύλλογος Ηλιούπολης


Συνάντηση με τον Δήμαρχο Ηλιούπολης, Γιώργο Χατζηδάκη πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Ηλιούπολης, στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος Αθανάσιος Μπίρλης, η αντιπρόεδρος Λένα Τσικούρη, ο γενικός γραμματέας Γιάννης Γιαννόπουλος και ο ταμίας Κώστας Ζάχος.Στη συνάντηση τέθηκαν από τον Εμπορικό Σύλλογο όλα τα θέματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις της πόλης και ζητήθηκε από τον Δήμαρχο και την διοίκηση του Δήμου γενικότερα, να υπάρξουν άμεσες παρεμβάσεις για την επίλυση των θεμάτων που δημιουργούν εμπόδια στην ομαλή λειτουργία και την ανάπτυξη της αγοράς της Ηλιούπολης και στην καταπολέμηση της παραβατικότητας, απ’ όποια πλευρά και αν αυτή προέρχεται.

Συγκεκριμένα ζητήθηκαν τα ακόλουθα:



1. Επίλυση του θέματος της παράνομης κατάληψης από δίκυκλα των πεζοδρομίων με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η πρόσβαση στα καταστήματα και παράλληλα να δημιουργούνται κίνδυνοι για τους πεζούς.


· Η πρόταση του Ε.Σ.Η. είναι να δημιουργηθεί ένα οργανωμένο πλαίσιο, το οποίο θα ορίζει χώρους για τα οχήματα delivery έτσι ώστε και οι επιχειρήσεις εστίασης να κάνουν τη δουλειά τους αλλά και τα πεζοδρόμια να είναι ασφαλή για τους πεζούς.

2. Συζητήθηκε το θέμα των απορριμμάτων και αποβλήτων από μεμονωμένα καταστήματα εστίασης , γεγονός που δημιουργεί πρόβλημα υγιεινής.

· Ο Ε.Σ.Η. πρότεινε να υπάρξει καλύτερος έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες και σε συνεργασία με τις επιχειρήσεις να εφαρμόζονται τα νόμιμα προς κάθε κατεύθυνση, προκειμένου να μην δημιουργούνται προβλήματα τόσο στη λειτουργία των επιχειρήσεων, όσο και στους χώρους που τις περιβάλλουν αλλά και να υπάρχει ασφαλής απομάκρυνση των αποβλήτων.

3. Τέθηκε έντονα το θέμα των παράλληλων αγορών και των Bazaar από διάφορους συλλόγους και επιτροπές καθώς ο χωρίς κανέναν έλεγχο τρόπος με τον οποίο διεξάγονται δημιουργεί φαινόμενο παραοικονομίας το οποίο πλήττει άμεσα τις επιχειρήσεις.

· Η πρόταση του Ε.Σ.Η., που έγινε αποδεκτή από τον Δήμαρχο, είναι να υπάρξει ενημέρωση των συλλόγων και των σχολικών επιτροπών και των συλλόγων γονέων για να γίνονται οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις σε συνεργασία με τον Ε.Σ.Η. και τις επιχειρήσεις της πόλης, οι οποίες θα συμβάλλουν στη διοργάνωση αυτών των δράσεων διαθέτοντας τα προϊόντα τους.

4. Αποφασίστηκε να προχωρήσει η διοργάνωση Λευκής Νύχτας τον Σεπτέμβριο, σε ημερομηνία που θα οριστικοποιηθεί το προσεχές διάστημα, καθώς και η διοργάνωση μέσα στο φθινόπωρο και τον χειμώνα Γιορτής Μπύρας και Γιορτής Σοκολάτας, με στόχο αυτές οι εκδηλώσεις να καθιερωθούν σε ετήσια βάση, προκειμένου να συμβάλλουν μαζί με το Καρναβάλι αλλά και με τις δράσεις που γίνονται τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, στην ανάπτυξη της κίνησης στην αγορά της πόλης μας.

5. Επίσης, μετά από αίτημα του Ε.Σ.Η., παραχωρήθηκε από το Δημοτικό Web Radio μια εβδομαδιαία ωριαία εκπομπή, προκειμένου να συζητούνται θέματα που αφορούν την επιχειρηματικότητα στην Ηλιούπολη, ενώ υπήρξε δέσμευση της Δημοτικής Αρχής για την άμεση επίλυση του θέματος της μεταφοράς της έδρας του Ε.Σ.Η. σε χώρο που ήδη είναι διαθέσιμος.

6. Μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα θα οριστικοποιηθεί η διεξαγωγή ενημερωτικής συνάντησης για το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων της μουσικής, προκειμένου να ενημερωθούν οι επιχειρήσεις της Ηλιούπολης και να υπάρξει μέριμνα για αλλαγή και εκλογίκευση του νομοθετικού πλαισίου που ορίζει σήμερα τον τρόπο λειτουργίας των εταιριών που διαχειρίζονται πνευματικά δικαιώματα σε σχέση με τις επιχειρήσεις.

7. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι ο Ε.Σ.Η. θα διοργανώσει μετά το καλοκαίρι ημερίδα με θέμα τo διαδικτυακό έγκλημα και την αντιμετώπισή του, τόσο από τις επιχειρήσεις, όσο και από τους ίδιους τους καταναλωτές.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: