ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Παναγιώτης Δριμυλής: Ο κος Ψυρρόπουλος απέτυχε πριν καταφέρει να γίνει δήμαρχος - Δεν του αξίζει

Κυριακή 20 Αυγούστου 2023

Παναγιώτης Δριμυλής: Ο κος Ψυρρόπουλος απέτυχε πριν καταφέρει να γίνει δήμαρχος - Δεν του αξίζει


Η κανονικοποίηση της Χρυσής Αυγής από το παράθυρο.

Η παράταξη "Πρώτα η Ηλιούπολη "του κ. Ψυρρόπουλου προέβει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου στον "ορισμό του πέναλτι", από αυτά που η κόκκινη κάρτα είναι αναπόφευκτη. Η μετατροπή μιας δημοκρατικής παράταξης σε πλυντήριο των ντόπιων νεοναζί, χάρη των περίπου 3.000 ορφανών ψήφων που υπάρχουν σύμφωνα με τις τελευταίες εθνικές εκλογές. Αναφέρομαι στις ψήφους που πήραν όλοι μαζί, Σπαρτιάτες, Νίκη, Βελόπουλος, που δεν έχουν εκπροσώπηση στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Ο κ. Ψυρρόπουλος δεν δίστασε και αυτός που δεν διστάζει, ονομάζεται αδίστακτος. Βρήκε την χειρότερη εκδοχή, πρώην υποψήφια βουλεύτρια με τη Χρυσή Αυγή στις εθνικές εκλογές του 2019 στον νότιο τομέα, την κ. Σοφία Κουσουνή και την ενέταξε στους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του. Αμέσως ξεσηκώθηκαν αντιδράσεις, ενδεχομένως και εντός της παράταξης του και η κ. Κουσουνή "βγήκε" από τους υποψηφίους.

Τι σημαίνει βγήκε κανείς ακόμα δεν ξέρει. Η ίδια στον προσωπικό της λογαριασμό δηλώνει ότι αποχώρησε μόνη της ώστε να διευκολύνει τον κ Ψυρρόπουλο και την παράταξη του, συνεχίζοντας να ανεβάζει ανακοινώσεις, δηλώσεις ή άλλους υποψηφίους της παράταξης "Πρώτα η Ηλιούπολη". Η παράταξη και ο κ. Ψυρρόπουλος δεν δηλώνουν τίποτα. Ωσάν να μην έγινε ποτέ τίποτα. Καμμιά ανακοίνωση, κάποια δικαιολογία, μια ρήση, ένα γνωμικό. Βασικά μια καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης των νεοναζί δολοφόνων που ανήκε κάποτε η κ. Κουσουνή, έτσι για να γίνει διακριτό ότι δεν έβαλε την κ. Κουσουνή υποψήφια ώστε ο ίδιος να γίνει δύτης στη δεξαμενή των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής. Είχε τον χρόνο, είχε τις ενδείξεις και αποφάσισε αυτό που αποφασίζουν πάντα όσοι θέλουν να φύγει από πάνω τους το πρόβλημα χωρίς να το διαχειριστούν. Σιγή και Σιωπή μήπως ξεχαστεί. Ναι, είναι κακός διαχειριστής ο κ. Ψυρρόπουλος, είχε κινήσεις να κάνει άμα ήθελε αλλά δεν τις είδε.

Υποψήφιος σύμβουλος του κ. Ψυρρόπουλου, ο κ. Τάκης Ηλιόπουλος είναι ο μόνος που έδωσε μια εκδοχή. Ότι η κ. Κουσουνή είχε μια ατυχή επιλογή. Γενικά άτυχο είναι να μπλέξεις με εγκληματικές οργανώσεις. Μπορεί ο κ. Ηλιούπουλος να έχει εμπειρία τέτοιων άτυχων επιλογών καθώς οι προσωπικοί του φίλοι κάποτε, δεν γνωρίζω για σήμερα, ο κ. Δημήτρης Μωραΐτης μαζί με τον περίφημο Σκωπτικό της Ηλιούπολης, εκείνον τον Ρεβύθη, χρυσαυγίτιζαν κι αυτοί λιγάκι. Άλλα παλληκάρια κι αυτά που ατύχησαν στη ζωή τους. Δεν κατηγορώ για κάτι τον κ. Ηλιόπουλο πάντως, δεν γνωρίζω να έχει κάποια άλλη σχέση. Πολλά μαζεύτηκαν ωστόσο στην παράταξη αυτή. Κρίμα γιατί πράγματι έχει κάποια ικανά νέα παιδιά μέσα της.

Πριν τον επίλογο χρειάζεται μια προσωπική μου τοποθέτηση . Ήμουν της γνώμης και γράφω ήμουν και όχι είμαι, επειδή πια είναι αργά, ότι ο κ. Χατζηδάκης έπρεπε να έχει απέναντι του ένα ισχυρό μπλοκ, να τον αποτελειώσει από τον πρώτο γύρο. Έτσι ήμουν υπέρ των συμμαχιών μεταξύ των παρατάξεων μέσα από δημοκρατικό διάλογο με βάση τις θέσεις τους. Βρίσκω ιδιαίτερα πολλές τις παρατάξεις που κατεβαίνουν, υπό το καθεστώς της απλής αναλογικής θα χώραγαν και περισσότερες. Κινήθηκα χωρίς να ανήκω σε καμία παράταξη, προσπαθώντας να αφήσω εκτός τις προσωπικές μου συμπάθειες. Στην πολιτική η προσωπική συμπάθεια είναι κακός γνώμονας.
1)Ήθελα να βρεθεί κοινή λύση ώστε να υπάρχει κοινή κάθοδο της παράταξης Φωτεινή Πόλη με την παράταξη Ηλιου-πολις ανθρώπινη πόλη. Δεν επετεύχθη.
2) Ήθελα να υπάρχει μια ενιαία παράταξη από τον χώρο της κεντροδεξιάς. Ευτυχώς είναι δύο γιατί υπήρξε κάποια στιγμή η περίπτωση της τρίτης. Δεν επετεύχθη.
2) Ακόμα και στον χώρο της κομμουνιστικής αριστεράς, που δεν έχω κάποιες προσβάσεις, θεωρώ υπερβολή αυτό που γίνεται.

Ως εκ τούτου με αφήνει παγερά αδιάφορο ποιος έχει καλύτερο πρόγραμμα, καλύτερες θέσεις, είναι πιο όμορφος ή έχει καλύτερο χαμόγελο. Υπό άλλες συνθήκες θα τα σκεφτόμουν, απέναντι όμως στον κατακερματισμό των δυνάμεων, η πολιτική αγωνία ήταν και εξακολουθεί να είναι ποιος είναι ο εκλογικά ικανός να πετάξει εκτός δημαρχείου την πιο ανίκανη διοίκηση έχει δει αυτή η πόλη, την διοίκηση Χατζηδάκη. Μετά θα δούμε αν μπορεί να διοικήσει κι αυτός ή όχι.
 
Επίλογος. Όλα ίσχυαν μέχρι προ τριήμερου. Η απόφαση μου αλλά και άλλων φίλων, γνωστών, οι κουβέντες που αναλωθήκαμε ήταν ότι επικεντρώνουμε  στον δεύτερο γύρο. Όποιος καταφέρει να περάσει απέναντι στη διοίκηση Χατζηδάκη θα στηριχθεί. Θα στηριχθεί εμπράκτως όχι μόνο δια της ψήφου. Ως εκ τούτου το ίδιο θα γινόταν αν πέρναγε ο κ. Ψυρρόπουλος στον επόμενο γύρο. Το είχα δηλώσει επανειλημμένα σε όλους. Στηρίζουμε τον δεύτερο. Ξαναγράφω ότι συμπαθώ αρκετούς από την παράταξη του. Η στάση του κ. Ψυρρόπουλου άλλαξε κάποια από τα δεδομένα . Θα στηριχθεί στον δεύτερο γύρο οποίος περάσει, εκτός από τον κ Ψυρρόπουλο.
 
Αν στο δεύτερο γύρο βρεθεί μια παράταξη που επιχείρησε να γίνει πλυντήριο των ντόπιων νεοναζί, απέναντι στην παράταξη των διεφθαρμένων και ανίκανων, η μόνη επιλογή είναι η αποχή από τη διαδικασία. Αν με το πιστόλι στον κρόταφο θα έπρεπε να γίνει επιλογή μεταξύ των δύο, η επιλογή των ανίκανων έναντι του πλυντηρίου θα ήταν μονόδρομος. Ο κ. Ψυρρόπουλος απέτυχε πριν καταφέρει να γίνει δήμαρχος. Δεν του αξίζει.

Παναγιώτης Δριμυλής 

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Το "βάρος" ακόμα μίας αποκάλυψης που αφορά θέμα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ πήραμε εμείς . Οι άλλοι απλώς βγήκαν να μας θυμίσουν την "δημοκρατική" παράδοση της παράταξης και οι ενεργοί φασίστες που στήριζαν έως χθες υποψηφιότητα ανάλογου "φυράματος" υποψηφίου τους να μας πουν πως ο Στάθης δεν είναι το νέο ενώ για τα ρατσιστικά παραληρήματα του κ. Χριστοφίδη δεν είχαν βγάλει κιχ ούτε βέβαια για τα παλιότερα που εμείς δεν ξεχάσαμε. Για εμάς είναι πανεύκολο να βγάλουμε στην "σέντρα" υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο ακόμα και της παράταξης που στηρίζουμε! Να μην έχει κανείς καμία αμφιβολία για αυτό. Άλλωστε η ΣΩΣΤΗ πλευρά της ΙΣΤΟΡΙΑΣ έχει θέσει στο ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ κομμουνιστές και ναζί! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: