ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Την ώρα που άλλοι "εθελοντές" σας αδειάζουν το πορτοφόλι χρηματοδοτούμενοι από το κράτος - πατερούλη ο "Ρουβίκωνας" έχει την ευθιξία να μην σας κλέβει αλλά να σας ζητάει την βοήθειά σας

Τετάρτη 16 Αυγούστου 2023

Την ώρα που άλλοι "εθελοντές" σας αδειάζουν το πορτοφόλι χρηματοδοτούμενοι από το κράτος - πατερούλη ο "Ρουβίκωνας" έχει την ευθιξία να μην σας κλέβει αλλά να σας ζητάει την βοήθειά σας


Αγαπημένοι σύντροφοι και συντρόφισσες, αλλά και όσοι-ες συμφωνείτε απλά με την συγκεκριμένη πρωτοβουλία μας, σε λίγες μέρες θα δοθεί η δυνατότητα να μας ενισχύσετε οικονομικά για την απόκτηση νέου οχήματος.Τα συγκεκριμένα πυροσβεστικά οχήματα φυσικά και δεν μπορούν να σβήσουν μια πυρκαγιά σε εξέλιξη αλλά:

1.Έχουν την δυνατότητα να προσεγγίσουν σημεία που δεν μπορούν τα μεγάλα και βαρέα οχήματα (και λόγω μικρού όγκου και λόγω της κίνησης σε 4 τροχούς).
2.Έχουν την δυνατότητα να σβήσουν μια φωτιά στο πολύ αρχικό στάδιο της.
3.Κάνουν μεγάλη δουλειά στις αναζωπυρώσεις (όπως και το είδαμε φέτος επί του πεδίου).
4.Συμβάλλουν στο να σωθούν σπίτια (όπως και το είδαμε φέτος επί του πεδίου).
Το όχημα που διαθέτουμε και τα επόμενα που θα αποκτήσουμε είναι σε προδιαγραφές και δυνατότητες ακριβώς τα ίδια με αυτά που διαθέτουν οι δήμοι και οι κοινότητες σε όλη την χώρα και συγκεκριμένα η χωρητικότητα της δεξαμενής των 600 λίτρων το μοτέρ οι μάνικες και συνολικά ο εξοπλισμός.
Είναι πολύ πιθανό το επόμενο όχημα λόγω αυξημένων δυνατοτήτων να διαθέτει δεξαμενή μεγαλύτερης χωρητικότητας.
Τα οχήματα μας πέραν της συμμετοχής τους σε πυρκαγιές έχουν βασικό ρόλο στις περιπολίες δηλαδή στην πρόληψη.
Φέτος έγινε η αρχή σε ένα σχέδιο μακράς πνοής.
Παρότι έχουμε δεκάδες δικαστήρια να μας περιμένουν κάποια από αυτά κακουργηματικού χαρακτήρα και με πληρωτέες ποινές, εμείς επιλέξαμε να μαζέψουμε (και ήδη να έχουμε δώσει) δεκάδες χιλιάδες ευρώ τα οποία επενδύονται στην δασοπυρόσβεση.
Μια δύσκολη επιλογή αφού θα μπορούσαμε αυτά τα λεφτά που ήδη δόθηκαν για το 1ο όχημα να έμπαιναν στο δικαστικό ταμείο που έχουμε για να πληρώνουμε δικαστικές ποινές και δικηγόρο.
Ο Ρουβίκωνας βρήκε όμως τον τρόπο, και τα δικαστικά έξοδα της οργάνωσης να εξυπηρετούνται και να βάλει τις βάσεις για ένα σοβαρό και ρεαλιστικό σχέδιο εθελοντικής δασοπυρόσβεσης με όρους αυτοοργάνωσης.
Βασικός κορμός σε όλα αυτά φυσικά η αμέριστη αλληλεγγύη σας που δεν έχουμε καμία αμφιβολία πως θα συνεχιστεί.
Μια αλληλεγγύη και συνεργασία που καλλιεργήθηκε στις μάχες με τις φλόγες και με τους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.
Οι σχέσεις που έχουμε αναπτύξει σε διάφορες περιοχές της χώρας με τους ανθρώπους που βρεθήκαμε μαζί στις φωτιές θα συνεχίσουν να υπάρχουν και να βαθαίνουν.
Προτεραιότητα μας είναι τα πληρώματα που περιπολούν με το όχημα μας να είναι ντόπιοι, κάτοικοι των περιοχών που περιπολούμε, και αυτό το κάναμε πράξη.
Εγώ προσωπικά είμαι άσχετος με την δασοπυρόσβεση, το έχω αφήσει σε συντρόφους του Ρουβίκωνα με μεγάλη εμπειρία και σχετική εκπαίδευση.
Είμαι περήφανος όμως που κατάφερα με την μικρή μου συμβολή να ξεκινήσει ένα εγχείρημα που στην αρχή φαίνονταν ακατόρθωτο και εκτός του πλαισίου μιας οργάνωσης όπως η δική μας.
Τις λίγες μέρες που κάνω διακοπές χαίρομαι ιδιαιτέρως που έχω παράλληλα την δυνατότητα να βοηθήσω έστω και στο ελάχιστο να μην ξεσπάσει κάποια πυρκαγιά στην περιοχή που βρίσκομαι και να είμαι ΧΡΗΣΙΜΟΣ, κάτι που κυνηγάω να είμαι όλη μου την ζωή.
Να περάσετε καλά και να ξεκουραστείτε για τα δύσκολα που έρχονται.
Ο Ρουβίκωνας είναι δίπλα σας  όλα αυτά τα χρόνια για το οτιδήποτε και μακάρι να βρεθείτε και εσείς μαζί μάς στο πεδίο για να "ανάψουμε φωτιές" που δεν θα σβήνουν.

"Ρουβίκωνας"




ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Μπράβο στον "Ρουβικώνα" για μια σειρά δράσεων του και φυσικά για την εντιμότητα να ζητούν και όχι να το παίζουν "αλληλέγγυοι"  και "προστάτες" με χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου. Σε άλλους απλόχερα η τοπική αυτοδιοίκηση και το κεντρικό κράτος μοιράζει εκατομμύρια ευρώ ΚΑΘΕ χρόνο για πυρασφάλεια , αυτοί από μόνοι τους το παλεύουν και δεν σε δουλεύουν. Εμείς σύντροφοι δεν είμαστε αλλά σίγουρα θέλουμε και θα συμβάλλουμε στην προσπάθεια  αφού είμαστε και εμείς από αυτούς που δεν κάνουν ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!  Τόσοι δήμοι έχουν αγοράσει οχήματα σε ανθρώπους που έτσι και αλλιώς  με την δασοπυρόσβεση και δασοπροστασία δεν το έχουν , κρίμα να μην υπάρχει ένας δήμαρχος που να προσφέρει ένα όχημα εκεί που θα πιάσει τόπο. Αλλά ξεχάσαμε οι ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ δεν ψηφίζουν και οι αιρετοί κάνουν τα πάντα για ψήφους και χρήμα! Πως θα έβγαζαν από συντήρηση και ανταλλακτικά όταν αυτά προσφέρονται ΔΩΡΕΑΝ από πραγματικούς αλληλέγγυους στον "Ρουβικώνα"; Θα μπορούσαν με πραγματικούς εθελοντές να παίζουν ψηφοθηρικά παιχνίδια; Η απάντηση σε όλα αυτά είναι γνωστή όπως γνωστό επίσης είναι πως κάθε χρόνο καίγεται η  "μισή" Ελλάδα αφού ουδείς ενδιαφέρεται πραγματικά! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: