ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ για να μαθαίνετε όσα όλοι οι άλλοι σας κρύβουν....: Αγγελική Ευσταθιάδου: Ναι αυτός είναι ο Τάσος της Ηλιούπολης - Ο Τάσος της καρδιάς μας

Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023

Αγγελική Ευσταθιάδου: Ναι αυτός είναι ο Τάσος της Ηλιούπολης - Ο Τάσος της καρδιάς μας


Με τον Τάσο γνωριζόμαστε χρόνια, όμως δεν είχαμε ποτέ ιδιαίτερα στενές σχέσεις. Έβλεπα κι εγώ, αυτό που έβλεπαν και οι άλλοι. Όποιον και να ρωτήσετε στην Ηλιούπολη θα σας πει ότι είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος, με ένα μόνιμο χαμόγελο στα χείλη, άριστος στο επάγγελμά του, άνθρωπος με κατανόηση και υπομονή. Ακούει τα προβλήματα του κόσμου και τα παράπονα του και φυσικά αν μπορεί να βοηθήσει, το κάνει απλόχερα. Τους τελευταίους μήνες, που ήρθαμε πιο κοντά λόγω των δημοτικών εκλογών, τον έζησα και τον ζω, περισσότερο, όπως είναι αναμενόμενο. Κάθε φορά που μιλάμε, κάθε φορά που συναντιόμαστε, παρατηρώ την συμπεριφορά του, ακούω τα λόγια του, μαθαίνω τα πιστεύω του. Μπορώ να πω, ότι γίνομαι σκληρός κριτής, χωρίς να το ξέρει, διότι οι δικές του κινήσεις επηρεάζουν άμεσα και την δική μου συμπεριφορά. Ακριβώς όπως οι δικές μου κινήσεις επηρεάζουν την δική του εικόνα και τα δικά του πιστεύω.

Μέρα με την μέρα λοιπόν, ανακαλύπτω, έναν άνθρωπο, με ήθος, με αρχές, με ενσυναίσθηση, προσγειωμένο και σοβαρό. Τώρα, μπορώ να δικαιολογήσω, το γιατί τον αγαπά ο κόσμος, και γιατί χαμογελάει όταν τον βλέπει. Και πιστέψτε με, χαμογελάει από καρδιάς. Δεν λέει ψέματα για να χαϊδεύει αυτιά, κι αν κάτι δεν είναι εφικτό, το λέει εξ αρχής.

Αγαπάει την πόλη του και το δείχνει. Την γυρίζει από άκρη σε άκρη της, όχι μόνο σε προεκλογικές περιόδους, και μιλά με όλους, χωρίς να κατατάσσει τους ανθρώπους σε ομάδες. Γνωρίζει τα προβλήματά της, και έχει ένα εφικτό όραμα γι αυτή. Δεν λέει μεγάλα λόγια, αλλά κάνει μεγάλες πράξεις χωρίς να το διαλαλεί.
 
Ναι, αυτός είναι ο Τάσος της Ηλιούπολης. Ο Τάσος της καρδιάς μας.
Άνθρωπος που όσο τον γνωρίζεις, τόσο ανεβαίνει στα μάτια σου και την υπόληψή σου, σε αντίθεση με άλλους, που όσο περνάει ο καιρός, βλέπεις τα αρνητικά τους στοιχεία.


Δεν υπάρχουν σχόλια: