ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ο βρεφονηπιακός σταθμός "Η αγία Μαρίνα" ανοίγει ξανά τις πόρτες του στα παιδιά του. Η νέα διευθύνουσα έστειλε στους γονείς την παρακάτω επιστολή.

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023

Ο βρεφονηπιακός σταθμός "Η αγία Μαρίνα" ανοίγει ξανά τις πόρτες του στα παιδιά του. Η νέα διευθύνουσα έστειλε στους γονείς την παρακάτω επιστολή.


Αγαπητοί μας γονείς, καλή και ευλογημένη από το Θεό, σχολική χρονιά για τα παιδιά Σας.
Στην πρώτη μου αυτή η επικοινωνία μαζί Σας, θα ήθελα να Σας συστηθώ. Είμαι η διευθύνουσα του βρεφονηπιακού σταθμού η αγία Μαρίνα. Ονομάζομαι Βιβή και είμαι παιδαγωγός προσχολικής ηλικίας. Γεννήθηκα σε μια πολύτεκνη οικογένεια, μεγάλωσα στην αγία Μαρίνα, κατοικώ στην περιοχή, εργάζομαι από χρόνια στον χώρο της προσχολικής αγωγής, ασχολούμαι με τον αθλητισμό, είμαι παντρεμένη, μητέρα δύο νηπίων και έτοιμη από καιρό να προσφέρω αγάπη και γνώσεις για τα παιδιά Σας.


Πρώτα από όλα Σας ευχαριστώ, γιατί εμπιστευτήκατε τον παιδικό σταθμό της ενορίας αγίας Μαρίνης, για την παιδαγωγία και φύλαξη των καρπών της αγάπης Σας. Ο σταθμός Σας, ξεκίνησε να λειτουργεί από το 2000. Φτιάχτηκε με προτροπή του μακαριστού αρχιεπισκόπου Αθηνών Χριστοδούλου και με πρωτεργάτη τον επίτιμο σήμερα πρόεδρο του, επίσκοπο Βερενίκης Χρυσόστομο, τότε πρόεδρο του εκκλησιαστικού συμβουλίου του ναού της αγίας Μαρίνης. Εκείνοι, όταν ήσασταν ακόμα παιδιά, μερίμνησαν για τα παιδιά Σας.


Το σχολείο αυτό, στο 23ο έτος λειτουργίας του, με πίστη και εμπειρία, συνεχίζει του έργο του. Στην φετινή σχολική χρονιά, από Δευτέρα έως Παρασκευή, εκτός αργιών, θα ανοίγει στις 7.00 και θα κλείνει στις 16.00, ώστε να είστε άνετοι για τα παιδιά Σας.


Από σήμερα 5 Σεπτεμβρίου 2023, οι συνάδελφοι παιδαγωγοί του σταθμού μας, οι κυρίες Έφη και Έμμα, θα Σας υποδέχονται το πρωί και θα Σας αποχαιρετούν το απόγευμα, κάνοντας ενδιάμεσα το καλύτερο για τα παιδιά Σας.


Μετά την ολοκλήρωση της προσέλευσης, βρέφοι και νήπια θα κάνουν την προσευχή τους, θα παίρνουν το πρωινό τους, θα ασχολούνται με το παιδαγωγικό πρόγραμμα, θα λαμβάνουν το μεσημεριανό τους, θα οδηγούνται για ανάπαυση και θα τα παραλαμβάνετε μετά το μεσημέρι, για να τους δώσετε την αγάπη Σας μέχρι το επόμενο πρωί, που θα είμαστε πάλι εκεί για τα παιδιά Σας.


Με τις παιδαγωγούς θα μιλάτε για όποια θέματα Σας απασχολούν. Εφόσον θέλετε κάτι περαιτέρω θα μπορείτε να με βρίσκετε στο τηλέφωνο 6978403800, ώστε να ορίζουμε, αν χρειάζεται, μία συνάντηση επικοινωνίας για τα παιδιά Σας.


Τα οικονομικά, θα τα διεκπεραιώνετε με την αρχαιότερη συνεργάτιδα στο χώρο, που είναι συνυφασμένη με την ιστορία του, την διοικητική υπάλληλο, την κυρία Τάνια. Φυσικά με τον πρόεδρο μας τον αρχιμανδρίτη π. Σεραφείμ και το διοικητικό συμβούλιο του ιδρύματος μας, θα έχετε συχνότατη επικοινωνία, στις συναντήσεις που θα ορίζουμε κάθε μήνα. Εκεί θα ανταλλάσσουμε απόψεις και θα βοηθάμε ο ένας τον άλλον για τα παιδιά Σας.


Την προσεχή Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023, ημέρα των Γενεθλίων της Θεοτόκου, στη λήξη της φύλαξης, ώρα 16:00, θα κάνουμε τον αγιασμό της νέας σχολικής χρονιάς. Επέλεξα αυτή την ημέρα συμβολικά, αφού είναι η εορτή της γέννησης της μητέρας του Θεού, της μάνας όλων μας. Θα θέλαμε να είμαστε όλοι μαζί σε αυτή την επίσημη πρώτη της φετινής χρονιάς, με την ευλογία της Παναγίας που γιορτάζει και της Αγίας Μαρίνης που το όνομα της έχει αυτή η παιδική γωνιά, σε ένα σταυροδρόμι της ομώνυμης της αγίας μας περιοχής, στην Ηλιούπολη μας. Στην μιά γωνιά από αυτό το σταυροδρόμι με τα δυό ονόματα, του Σαρωνικού μας, της θάλασσας την οποία βλέπουμε από τους πρόποδες του βουνού που ζούμε, και του ποιητή του εθνικού μας ύμνου, Διονυσίου Σολωμού, έχτισαν μια φωλιά για το παιδί τους την Μαριάνθη, ο Νίκος και η Ζαχαρούλα, μα τελικά αυτή η γωνία έγινε ζεστή φωλιά για τα παιδιά Σας.


Ξεκινάμε λοιπόν όλοι μαζί, με σύνθημα μας: με μια αγία, σε έναν τόπο για τα παιδιά Σας.

Με τιμή και ευχαριστίες, πάντα διαθέσιμη για τα παιδιά Σας,
η διευθύνουσα
Βιβή Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: