ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Κρύβονται πίσω από την νομιμότητα όσοι δεν θέλουν να πάρουν ΞΕΚΑΘΑΡΗ θέση για τον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία - Η διοίκηση Χατζηδάκη δεν κάνει τίποτα άλλο από το να εφαρμόζει την νομιμότητα αυτή που συναποφάσισαν 40 δημοτικοί σύμβουλοι και βρέθηκε και ένας με θρησκευτικές ευαισθησίες και κυρίως τσαγανό να αντικρούσει με επιχειρήματα

Τρίτη 12 Μαΐου 2020

Κρύβονται πίσω από την νομιμότητα όσοι δεν θέλουν να πάρουν ΞΕΚΑΘΑΡΗ θέση για τον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία - Η διοίκηση Χατζηδάκη δεν κάνει τίποτα άλλο από το να εφαρμόζει την νομιμότητα αυτή που συναποφάσισαν 40 δημοτικοί σύμβουλοι και βρέθηκε και ένας με θρησκευτικές ευαισθησίες και κυρίως τσαγανό να αντικρούσει με επιχειρήματα


Από την χθεσινή απάντηση του κ. Αραμπατζή στον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Κώστα Σεφτελή (δείτε εδώ) κρατήσαμε το παρακάτω: 

"Αυτό που πάντα αναφέρουμε στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά και έξω από αυτό είναι ότι είμαστε και θα είμαστε υπέρ της νομιμότητας, σε όλες, ανεξαιρέτως, τις περιπτώσεις. Δε θα δώσουμε προτεραιότητα σε κάποια παρανομία έναντι κάποιας άλλης, όλες είναι σημαντικές, με όλες πρέπει να ασχοληθούμε. Δεν πρέπει να διχάσουμε την τοπική κοινωνία, αναγκάζοντάς τη να βάλει σε σειρά προτεραιότητας τις παρανομίες!"

Για ακόμη μια φορά λοιπόν υπάρχει διγλωσσία από την παράταξη " Η Πόλη που Θέλω" αφού ο δημοτικός της σύμβουλος Αλέξανδρος Αμουργιανός προσεύχεται στο πλευρό του πατέρα Σεραφείμ για να σωθεί ο ναός και σαν παράταξη εμμένουν στην νομιμότητα. Αυτή που λέει να γκρεμιστεί το αυθαίρετο κτίσμα και που προφανώς με αυτή συμφωνεί όλο το δημοτικό συμβούλιο πλην Χρήστου Καλαρρύτη που μάλλον είναι περισσότερο νόμιμος και σίγουρα πιο ΗΘΙΚΟΣ από τους 40 τάχα χριστιανούς που δεν λένε ΞΕΚΑΘΑΡΑ πως ο ναός χρειάζεται για την πόλη μας και πως το παλιό ξωκλήσι ήταν μια πρόχειρη κατασκευή χωρίς κανένα αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον που προφανώς και δεν μπορεί να χαρακτηριστεί από κανέναν αρχαιολογικό αξιοθέατο. 

Προφανώς και με τις παρανομίες δεν θα ασχοληθεί ο δήμος αλλά η επίσημη Πολιτεία γιατί ο δήμος μας έχει επιδείξει παραβατική συμπεριφορά για δεκαετίες παραμένοντας έως τώρα ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΣ εκτός και εάν κάποιοι θεωρούν πως είναι τιμωρία πως έχει χάσει οριστικά τα ακίνητα Νάστου που κατέληξαν στην ΕΤΑΔ που σαφέστατα εάν θέλει να τα αξιοποιήσει πρέπει να δώσει μάχη για να μην καταλήξουν στα χέρια του δήμου μας! 

Την αξιοποίηση του δήμου μας την έχουμε δει. Πεταμένες αθλητικές εγκαταστάσεις , πάρκα, και παιδικές χαρές επικίνδυνες , Μουσείο για να τιμώνται σφαγείς του Ελληνισμού και το κυριότερο πολιτικά πρόσωπα που από όλες τις παρατάξεις που αναζητούν συνεχώς μεγαλύτερη κρατική επιχορήγηση για να δημιουργήσουν τους δικούς τους στρατούς διορισμένων ή ευνοούμενων. 

Κατά τα άλλα αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά η ΦΟΒΙΑ των κεντροδεξιών παρατάξεων της πόλης να διαφοροποιηθούν από τους πάγιους μύθους της αριστεράς και έτσι για πολλές δεκαετίες ακόμα και εάν δεν βρεθεί ΔΕΞΙΟΣ  να μην αναπαράγει τις ανοησίες της αριστεράς ο δήμος θα διοικείται από κεντροαριστερούς με δεξιές τσέπες. 

Κατά τα άλλα χαιρόμαστε κάθε φορά που υπάρχει κινητικότητα στο χώρο της κεντροδεξιάς εάν και εμείς έχουμε συγκεκριμένες διαφορές με όσους μπορούν και τιμούν παράλληλα δοτούς και κομμουνιστές δημάρχους και ενώ είναι υπέρ της συναίνεσης ΔΕΝ συνεργούν με τη διοίκηση προφασιζόμενοι τάχα ΔΙΑΦΟΡΕΣ που δεν είναι ορατές σε κανέναν ΔΗΜΟΤΗ της πόλης. 

Μην ξεχάσουν και φέτος να τιμήσουν την Επονίτισσα Ηρώ που εάν επικρατούσαν οι σύντροφοί της στον εμφύλιο ο λαός μας θα γνώριζε ΠΕΙΝΑ - ΦΤΩΧΕΙΑ και ΔΥΣΤΥΧΙΑ και κυρίως ΑΝΕΛΕΥΘΕΡΙΑ . 

Γιατί για εμάς το να αγωνίζεσαι να ρίξεις τον μαύρο φασισμό για να φέρεις τον κόκκινο είναι εκτός από ανοησία και παντελώς ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ενέργεια που δεν επιτρέπει παρά μόνο σε όσους δεν γνωρίζουν την Ιστορία μας να σου αποτίουν φόρο τιμής. 

Παρακάτω η ιδρυτική διακήρυξη της ΕΠΟΝ που τονίζει πως αποτελεί την οργάνωση νέων του προδοτικού ΕΑΜ που πάλευε για να κάνει την χώρα μας Σοβιετία αλλά ευτυχώς κάποιοι ήρωες που δεν τιμώνται από τους δήθεν δημοκράτες της πόλης μας μας ΕΣΩΣΑΝ, δίνοντας το αίμα τους για να μας γλιτώσουν από την χειρότερη μορφή τυραννίας που είναι ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ. 

Ιδρυτική Διακήρυξη της ΕΠΟΝ


1. Σήμερα 23 Φλεβάρη 1943 συνήλθε στην Αθήνα Πανελλαδική Σύσκεψη στην οποία πήραν μέρος:

α) Οι αντιπροσωπείες εθνικών οργανώσεων Νέων: “Αγροτικής Νεολαίας Ελλάδος”, “Ενιαίας Εθνικοαπελευθερωτικής Εργατοϋπαλληλικής Νεολαίας”, “Ενιαίας Μαθητικής Νεολαίας”, “Ένωσης Νέων Αγωνιστών Ρούμελης”, “Θεσσαλικού Ιερού Λόχου”, “Λαϊκής Επαναστατικής Νεολαίας”, “Λεύτερης Νέας”, “Ομοσπονδίας Κομμουνιστικών Νεολαιών Ελλάδος”, “Σοσιαλιστικής Επαναστατικής Πρωτοπορίας Ελλάδος”, “Φιλικής Εταιρείας Νέων”.

β) Αντιπροσωπεία του ΕΑΜΝ Μακεδονίας, Πελοποννήσου και τα μέλη της ΚΕ του ΕΑΜΝ.

γ) Αντιπροσωπεία του Εθνικού Συμβουλίου των Φίλων της Νέας Γενιάς.

2. Η σύσκεψη συνήλθε με την πρωτοβουλία της ΚΕ του ΕΑΜΝ και με σκοπό ίδρυσης Ενιαίας Πανελλαδικής οργάνωσης της νέας γενιάς. Η σύσκεψη ομόφωνα απεφάσισε την ίδρυση της ενιαίας οργάνωσης με τον τίτλο Ενιαία Πανελλαδική Οργάνωση Νέων (ΕΠΟΝ) και με έδρα την Αθήνα.

3. Η ίδρυση της ΕΠΟΝ πραγματοποιείται με την διάλυση και συγχώνευση όλων των οργανώσεων που υπογράφουν αυτό το ιδρυτικό. Με την υπογραφή αυτού του ιδρυτικού, όλες οι παραπάνω οργανώσεις παύουν να υφίστανται και αυτόματα οι δυνάμεις, τα τεχνικά, οικονομικά κλπ. μέσα περνούν στην ΕΠΟΝ. Αυτός ο όρος αφορά και την ΚΕ του ΕΑΜΝ και τις ιδιαίτερες δυνάμεις του που είναι συγκροτημένες σε ομάδες του.

4. Η Πανελλαδική σύσκεψη απεφάσισε ομόφωνα την εκλογή προσωρινού Κεντρικού Συμβουλίου και του έδωσε την εντολή να διευθύνει την ΕΠΟΝ ώσπου να συνέλθει Πανελλαδική Συνδιάσκεψη ή Συνέδριο της ΕΠΟΝ που θα εκλέξει το νόμιμο συμβούλιο. Ως την σύγκληση συνδιάσκεψης ή συνεδρίου το προσωρινό Κεντρικό Συμβούλιο θα διευθύνει την ΕΠΟΝ.

5. Η Πανελλαδική σύσκεψη εκλέγει τριμελή επιτροπή επεξεργασίας καταστατικού της ΕΠΟΝ. Το καταστατικό αμέσως μετά την έγκρισή του απ’ το Προεδρείο του Προσωρινού Κεντρικού Συμβουλίου μπαίνει σε εφαρμογή. Η τελική έγκριση του καταστατικού θα γίνει από την πρώτη Πανελλαδική Συνδιάσκεψη ή Συνέδριο της ΕΠΟΝ.

6. Οι βασικοί σκοποί που πρέπει να περιέχονται στο καταστατικό της ΕΠΟΝ είναι:

α) Η εθνική απελευθέρωση με βάση την ακεραιότητα της Ελλάδας.

β) Η εξόντωση του φασισμού τώρα και στο μέλλον, και με οποιανδήποτε μορφή και αν παρουσιαστεί. αποκατάσταση της λαϊκής κυριαρχίας έτσι που όλες οι εξουσίες να απορρέουν από την κυρίαρχη θέληση του λαού και της νέας γενιάς.

γ) Η καταπολέμηση των ιμπεριαλιστικών πολέμων και η υπεράσπιση της ειρήνης με βάση την αρχή της αυτοδιάθεσης των λαών και της αδερφικής συνεργασίας όλων των λαών και των νεολαιών και ειδικά της Βαλκανικής.

δ) Η υπεράσπιση των οικονομικών, πολιτικών, εκπολιτιστικών και μορφωτικών δικαιωμάτων και επιδιώξεων της νέας γενιάς. Γενικά πρέπει να καθορίζεται στο καταστατικό ότι η ΕΠΟΝ είναι οργάνωση εθνικοαπελευθερωτική, αντιφασιστική-προοδευτική, αντιπολεμική-φιλειρηνική.

ε) Αποφασίζεται η έκδοση δημοσιογραφικού κεντρικού οργάνου με τίτλο “Νέα Γενιά”.

στ) Η Πανελλαδική σύσκεψη αποφασίζει και αναθέτει στο Προσωρινό Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΠΟΝ να κάνει διαπραγματεύσεις με κάθε εθνική οργάνωση νέων που δεν θάχει προσχωρήσει στην ΕΠΟΝ με σκοπό να προσχωρήσει. Βάση για διαπραγματεύσεις και για προσχώρηση στην ΕΠΟΝ, είναι οι αρχές που περιέχει το καταστατικό της.

ζ) Η Πανελλαδική σύσκεψη αποφασίζει την προσχώρηση της ΕΠΟΝ στο ΕΑΜ σαν εκπρόσωπο της νέας γενιάς, με συμμετοχή αντιπροσώπου της στην ΚΕ του ΕΑΜ

ΥΓ: Εάν συνεχίσουν έτσι τα πράγματα για το θέμα του Προφήτη Ηλία πλην Χρήστου Καλαρρύτη όλοι οι άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι εμμένουν στο λάθος τους. Γιατί μπορεί να είδαμε τον δημοτικό σύμβουλο Αλέξανδρο Αμουργιανό στην προσευχή προχθές αλλά τον "βαραίνει" η υπογραφή του στο κοινό ψήφισμα αλλά κυρίως το γεγονός πως παραμένει σε μια παράταξη που θέλει να εφαρμοστεί η νομιμότητα έστω προς όλες τις κατευθύνσεις. Δηλαδή να φύγει και το ΚΥΤ από τον Υμηττό και να μην έχει ρεύμα η πόλη . Με αυτούς πλέον άκρη δεν μπορεί να βγάλει κανείς με ξεκάθαρες θέσεις όπως εγώ , στην ουσία κάνουν ό,τι μπορούν για να παραμείνει για πολλά χρόνια ακόμα ο Γιώργος Χατζηδάκης στην θέση του δημάρχου της πόλης μας. 

Όπως ήταν φυσικό μάταια περιμέναμε ανακοίνωση καταδίκης από τις δύο κεντροδεξιές παρατάξεις για την βεβήλωση του ναού με συνθήματα για την προάσπιση του Περιβάλλοντος. Για κάποιους τα πεύκα είναι πιο σημαντικά από την σωτηρία της ψυχής τους. Και προφανώς κανένα δάσος δεν θα μας σώσει από τα δεινά που έρχονται παρά μόνο η ΠΙΣΤΗ. Αλλά σε αυτή την πόλη πιστεύουν περισσότερο σε υλιστικές θεωρίες παρά στον Χριστιανισμό που αποτελεί πηγή ζωής για κάθε νοήμονα άνθρωπο.

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: