ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Οι καταγγελίες είναι αξιόπιστες όταν γίνονται στην ώρα τους - Δεν μπορεί να ζητάς να συνεχίσεις να δουλεύεις για αυτόν που σε άφησε ανάπηρο

Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

Οι καταγγελίες είναι αξιόπιστες όταν γίνονται στην ώρα τους - Δεν μπορεί να ζητάς να συνεχίσεις να δουλεύεις για αυτόν που σε άφησε ανάπηρο


Κάθε καταγγελία έχει αξία μόνο όταν γίνεται στην ώρα της. Δυστυχώς για τον άτυχο πρώην εργαζόμενο της καθαριότητας του δήμου μας η Σοβιετία ή είναι καλή ή κακή . Και φυσικά όποιος θέλει να εργάζεται σε Σοβιετίες αναλαμβάνει και το αντίστοιχο κόστος αφού η ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι την υπηρεσία τους είναι δεδομένη. Το όφελος να υπηρετείς την Σοβιετία άλλωστε είναι δεδομένο είτε είσαι δημοτικός υπάλληλος είτε ιδιώτης συνεργαζόμενος με αυτή.



Θεωρώ αδιανόητο εργαζόμενος να καταγγέλλει κάτι όταν έχασε την ΔΟΥΛΕΙΑ του και όχι όταν έχασε όπως ισχυρίζεται το χέρι του. Το είχαμε γράψει και στην προηγούμενη διοίκηση θα το γράψουμε και σε αυτή .

"Με αυτούς τους εργαζόμενους δεν πάτε πουθενά , ούτε καν στην φυλακή αφού προφανώς και οι ευθύνες των δημοσίων υπαλλήλων και του προϊσταμένου τους απλώς δεν υπάρχουν. Και δεν υπάρχουν γιατί κανείς προϊστάμενος δεν μπορεί να εισηγηθεί την απόλυση όσων κρίνονται ανεπαρκείς για την εργασία τους".

Με λίγα λόγια για εργατικό ατύχημα που έγινε πριν 5 μήνες μιλάς τότε ,και όχι τώρα που δεν ανανεώθηκε η σύμβασή σου. Η ανώνυμη καταγγελία είναι προφανέστατα και μια επιτυχία για το τοπικό ΜΜΕ που την δημοσίευσε και δεν υπάρχει καμία μομφή για αυτή την επιλογή τους. Μπορείτε να την διαβάσετε και από την ομάδα μας στο facebook.

Τονίζουμε πάντως πως είναι εύκολο ακόμα και να χάσεις το "δίκιο" σου εάν κινείσαι με γνώμονα το προσωπικό σου συμφέρον και υπηρετείς ένα χάος!

Ο 45χρονος που μίλησε στο ilioupolinews.gr ζητάει την δουλειά του πίσω αλλά προφανώς το μόνο που μπορεί πλέον να διεκδικήσει είναι αποζημίωση για το εργατικό ατύχημα. Εάν λάβουμε ως δεδομένο ( για εμάς δεν είναι) πως υπήρχε ευθύνη της υπηρεσίας πρέπει να αποζημιωθεί και ο δήμος να πληρώσει για τις παραλείψεις του.

Το να συνεχίσει όμως την δουλειά του προφανώς και δημιουργεί κακό προηγούμενο αφού κάθε ένας υπάλληλος που θέλει να διατηρήσει την θέση του  θα δημιουργεί συνθήκες ατυχήματος.

Σε κάθε περίπτωση εμείς από την πλευρά μας ζητάμε και πάλι να δοθεί ο τομέας της καθαριότητας σε ιδιώτη , γιατί όχι μόνο καθαρή πόλη δεν θα έχουμε εδώ ΠΟΤΕ με αυτούς που έχουμε μπλέξει, αλλά θα χαθούν και άδικα ανθρώπινες ζωές.

Μην κοιτάτε τους γειτονικούς δήμους και εκεί άλλωστε τις σοβαρές δουλειές ιδιώτες τις κάνουν, και ο τομέας της  καθαριότητα σε αυτούς ,  δεν έχει τόσους πολλούς υπαλλήλους που κύριο μέλημά τους είναι πως θα ανατρέψουν τον κακό καπιταλισμό.

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: