ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Πρόωρες εκλογές και νέο μνημόνιο για να συνεχιστεί η Γαλάζια Σοβιετία

Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

Πρόωρες εκλογές και νέο μνημόνιο για να συνεχιστεί η Γαλάζια Σοβιετία


Προφανώς και η covid-19 είναι μια πανδημία που θα αφήσει χιλιάδες νεκρούς σε όλη την υφήλιο. Ήδη πάνω από 316.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει σε όλο τον κόσμο ενώ έχουν νοσήσει πάνω από 4.800.000 συνάνθρωποί μας.



Όμως για την χώρα μας ο Θεός βοήθησε και η γρήγορη αντίδραση της κυβέρνησης βοήθησε και έχουμε λίγα θύματα. Πλέον όμως ο εφιάλτης της ύφεσης μιας οικονομίας που ανασαίνει ακόμα χάρη στους πακτωλούς δισ. ευρώ που μας δάνεισαν οι εταίροι μας.

Αυτοί που θα κληθούν να βάλουν και πάλι πλάτη εάν θέλουν να συνεχίσει η Ε.Ε να υφίσταται στη σημερινή της μορφή. Έτσι και αφού η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλησε να συνεχίσει την Σοβιετία συνεχίζοντας την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα των διορισμών στο δημόσιο τομέα.

Κανένα κράτος με χρέος πάνω από το 120% του ΑΕΠ του δεν έχει τέτοια μεγάλη αναλογία δημοσίων υπαλλήλων αλλά εδώ ακόμα κυριαρχεί ο λαϊκισμός.

Αυτός τελειώνει και επειδή οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις δεν μπορούν να αποφευχθούν η κυβέρνηση πάει σε πρόωρες εκλογές για να εφαρμόσει μετά τον νέο δανεισμό της μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί ήδη από το 2015.

Έρχεται λοιπόν μείωση όλων των μισθών και συντάξεων σε ποσοστό 5% έως και 20% , με παράλληλη μείωση των υπαλλήλων των ΟΤΑ αφού δομές ολόκληρες που οι υπάλληλοι πληρώνονταν από προγράμματα της Ε.Ε ή θα δοθούν σε ιδιώτες ή θα δίνουν μισθούς της τάξεως των 200 έως και 450 ευρώ τον μήνα.

Κανείς προεκλογικά δεν θα σας πει τι έρχεται όσοι μπορείτε φύγετε στο εξωτερικό γιατί η χώρα μας και τα επόμενα 10 χρόνια δεν έχει καμία ΕΛΠΙΔΑ να δώσει μισθούς ικανούς για να ζήσει κάποιος μια άνετη ζωή.

Οι επιχειρήσεις θα αναγκαστούν εκ των πραγμάτων για να επιβιώσουν να παρέχουν στην μισή τιμή τις υπηρεσίες τους αλλιώς θα οδηγηθούν σε λουκέτο.

Το μόνο καλό που θα συμβεί είναι πως μετά από μια νέα έκρηξη του λαϊκισμού , οι περισσότεροι θα καταλάβουν πως είναι μονόδρομος οι μεταρρυθμίσεις και για πρώτη φορά η Ελλάδα έως το 2030 θα έχει ένα δημόσιο τομέα μικρότερο , πιο αποδοτικό και θα πάψουν οι διακρίσεις ανάμεσα σε εργαζόμενους ιδιωτικού και δημοσίου τομέα εις βάρος των πρώτων.

Τουλάχιστον έως το 2024 στην εξουσία θα βρίσκεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη και από εκεί και πέρα οι πολλοί θα κρίνουν ή με την λογική ή με το συναίσθημα. Εμείς πιστεύουμε με το δεύτερο και έτσι ατυχώς και πάλι για την χώρα σε υπουργικές καρέκλες θα βρεθούν για να οδηγήσουν την χώρα σε πλήρη απαξίωση άνθρωποι που πιστεύουν στην ουτοπία του σοσιαλισμού ή ακόμα και του κομμουνισμού.

Η νίκη της ΝΔ στις πρόωρες εκλογές πρέπει να θεωρείται δεδομένη αφού η πλειοψηφία των Ελληνίδων και των Ελλήνων στηρίζει τις μεταρρυθμίσεις απλώς η κυβέρνηση δεν τολμάει αλλά θα αναγκαστεί μετεκλογικά να τις υλοποιήσει.

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: