ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Άλλα λένε οι Αμερικανοί και άλλα οι Έλληνες για το περιστατικό στον Έβρο

Σάββατο 23 Μαΐου 2020

Άλλα λένε οι Αμερικανοί και άλλα οι Έλληνες για το περιστατικό στον Έβρο


Η Ελληνική πλευρά ισχυρίζεται μέσω των συναρμόδιων υπουργών πως δεν υπάρχει κατάληψη ελληνικού εδάφους από στρατιωτικές δυνάμεις της Τουρκίας! Υπάρχουν δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια που φιλοξενούνται σε όλα τα μεγάλα δίκτυα ενημέρωσης  της χώρας.



Η στρατιωτική ηγεσία και αυτή θεωρεί πως δεν έγινε κατάληψη και πως οι πολίτες, αστυνομικοί και στρατιωτικοί του γειτονικού μας κράτους δεν έχουν καταλάβει ελληνικό έδαφος.

Τα 16 στρέμματα που ανέφερε ο πρώην υπουργός κ. Κοτζιάς είναι παραμύθι όπως με ενημέρωσαν και Αμερικανοί που υπηρετούν στο ΝΑΤΟ και έχουν μεγάλη αγάπη και σεβασμό για την χώρα μας ενώ παράλληλα είναι σε θέση να γνωρίζουν.

Η διαφορά βέβαια με τα όσα ισχυρίζεται η ελληνική κυβέρνηση είναι πως για εκείνους  έχει καταληφθεί ένα κομμάτι Ελληνικής γης που το προσδιορίζουν σε περίπου 500 τ.μ όπου υπάρχουν Τούρκοι αστυνομικοί και στρατιωτικοί σύμφωνα με όσα βλέπουν οι ίδιοι από τον δορυφόρο τους!

Η ξεφτίλα είναι πως ο Ελληνικός στρατός που δήθεν φυλάει τα σύνορά μας, ενημέρωσε λάθος αρχικώς την πολιτική ηγεσία θεωρώντας πως στο χώρο κινήθηκαν κάποιοι μετανάστες ή πρόσφυγες ενώ έχουν όλα εκείνα τα τεχνικά μέσα για να διαπιστώσουν εγκαίρως την όποια προκλητική κίνηση των Τούρκων. 

Το χειρότερο που έμαθα είναι πως για τους Αμερικανούς συμμάχους μας θεωρείται επιβεβλημένη η εκδίωξη των Τούρκων στρατιωτών από το σημείο ή η σύλληψή τους , αφού έτσι θα έπρατταν οι ίδιοι εάν κάτι ανάλογο συνέβαινε στα σύνορα  τους π.χ με το Μεξικό.

Το θέμα είναι πως βρίσκονται σε ΔΙΚΟ τους έδαφος και μπαινοβγαίνουν προφασιζόμενοι ασάφεια των συνόρων στο συγκεκριμένο σημείο!

Δεδομένου πως ο Ελληνικός στρατός και η ηγεσία του δηλώνει έτοιμος, εάν ήμουν στη θέση του αρμόδιου υπουργού θα τους δοκίμαζα αγνοώντας παντελώς το γεγονός πως θα υπήρξαν θύματα και από τις δύο πλευρές.

Άλλωστε δεν μπορεί κανείς πολιτικός να χρεώνεται μονίμως την έλλειψη επαγγελματισμού των στρατιωτικών . Θυμάστε φαντάζομαι την σύλληψη της περιπόλου που είχε γίνει επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στον Έβρο, και τι τραβήξαμε στην συνέχεια.

Οι Αμερικανοί θεωρούν πως έως τον Αύγουστο θα κλιμακωθούν οι προκλήσεις της Τουρκίας προς την χώρα μας αφού τα πολλά εσωτερικά της προβλήματα οδηγούν τον Ερντογάν σε ακρότητες.

Μάλιστα δεν θα διστάσουν να πυροβολήσουν προς την πλευρά μας αφού για αυτούς δεν υπάρχει αξιόμαχος ελληνικός στρατός να αντιδράσει ΑΜΕΣΑ.

Επειδή η κυβέρνηση ετοιμάζεται να πάει σε εκλογές καλό θα είναι να επιληφθεί του θέματος και  να ακούσει τις οδηγίες των συμμάχων μας αφού δεν μπορεί μονίμως η Ελλάδα να τρέχει πίσω από τις εξελίξεις.

Θεωρώ πως μέσα στις επόμενες 48 ώρες θα έχουν εκδιωχθεί από το σημείο οι Τούρκοι αστυνομικοί και στρατιώτες αφού είναι φανερό πως οι σύμμαχοί μας στηρίζουν την ανάληψη τέτοιων πρωτοβουλιών από την πλευρά μας.

Θα παραμείνουν στο δικό τους έδαφος παρακολουθώντας και εμποδίζοντας εργασίες που πρέπει να γίνουν στο σημείο αυτό για περίφραξη της περιοχής από τον Ελληνικό στρατό.

Αναμένω πως ίσως και μέσα στις επόμενες ώρες θα γίνει ανακατάληψη του χώρου αφού προφανώς και δεν ευνοεί τα σχέδια των συμμάχων μας για την περιοχή η αντιπαλότητα ανάμεσα σε δύο κράτη - μέλη του ΝΑΤΟ.

Μια αντιπαλότητα που πηγάζει από τους Τούρκους που θέτουν συνεχώς ανεδαφικές διεκδικήσεις για θέματα που έχουν κλείσει με διεθνείς συμβάσεις εδώ και δεκαετίες.

Τα αμερικανικά ΜΜΕ στην πλειοψηφία τους έπαιξαν το θέμα υπέρ της χώρας μας και αυτό είναι κάτι που πρέπει να εκμεταλλευθεί η κυβέρνηση αφού η περίοδος αυτή δεν ευνοεί τα μεγαλεπήβολα σχέδια της Τουρκίας.

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: