ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Δύο κουβέντες για το θέμα στον Έβρο

Σάββατο 23 Μαΐου 2020

Δύο κουβέντες για το θέμα στον Έβρο


Ίσως ήρθε η ώρα να δει η πολιτική ηγεσία του τόπου την ανάγκη δημιουργίας επαγγελματικού στρατού. Το ένα πήραν 10 μέτρα ή 16 στρέμματα οι Τούρκοι στον Έβρο για εμάς δεν έχει καμία διαφορά αφού το Σύνταγμα μας επιτάσσει να προστατεύεται το ελληνικό έδαφος από κάθε παράνομη εισβολή.


Εδώ έχουμε να κάνουμε και με κατοχή πλέον αφού ως γνωστόν όπου μπουν οι Τούρκοι παραμένουν για δεκαετίες και δεν χαμπαριάζουν από διαβήματα. Τραγικό το γεγονός πως για ακόμη μια φορά ενημερωθήκαμε από τις ΗΠΑ για την κατάληψη που έγινε . Η στρατιωτική ηγεσία για ώρες παραπληροφορούσε την πολιτική για δήθεν εισβολή μεταναστών στο επίμαχο σημείο όπου έχει διευθετηθεί και έχει κατοχυρωθεί στη χώρα μας από το 1923.

Λόγια δεν χρειάζονται την παρούσα στιγμή αφού ίσως είναι εν εξελίξει ενέργειες στις οποίες θα προβεί η χώρα μας με αυτούς που έχει για να υπηρετούν την πατρίδα ή με την συνδρομή των συμμάχων και εταίρων της στο ΝΑΤΟ από τους οποίους και ενημερώθηκε για το συμβάν.

Ατυχείς οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια αλλά προφανώς ο ίδιος δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για την κατάληψη του χώρου. Άλλος είναι ο υπουργός Άμυνας ο οποίος έδειξε εμπιστοσύνη στην στρατιωτική ηγεσία και είναι τώρα υπόλογος στους πολλούς.

Για τους πατριδοκάπηλους και τους τζάμπα μάγκες του διαδικτύου που καταστρώνουν επιχειρήσεις ανακατάληψης θα πρέπει να γνωρίζουν πως στα πεδία των μαχών υπάρχουν απώλειες και κυρίως δεν ενεργείς όταν οι πιθανότητες να ηττηθείς είναι μεγάλες.

Η δημοσιοποίηση του ζητήματος προφανώς και ευνοεί την χώρα μας γιατί μπορεί να επιτύχει όπου απέτυχαν οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας δηλαδή στο διπλωματικό πεδίο.

Πάντως επειδή οι ένστολοι από το 1974 έως και σήμερα δημιουργούν προβλήματα στην πολιτική ηγεσία ίσως είναι η ώρα να προχωρήσουμε έστω και φτωχοί εν μέσω πανδημίας στο επόμενο μεγάλο βήμα.

Επαγγελματικός στρατός με λιγότερο προσωπικό αλλά μεγάλη αποτρεπτική δύναμη. Άλλωστε ο πιο δυνατός στρατός στον κόσμο αυτός των ΗΠΑ δεν είναι εθελοντικός γιατί ουδείς μπορεί να "ακουμπάει" σε εθελοντές σε ζητήματα Εθνικής Ασφαλείας.

Ο πατριωτισμός των Ελληνίδων και των Ελλήνων προφανώς και είναι δεδομένος αλλά όλες οι μεγάλες τραγωδίες για την χώρα συνέβησαν όταν στην πολιτική ηγεσία του Τόπου βρέθηκαν πολιτικοί μη ρεαλιστές.

Ας αφήσουμε λοιπόν τους τσαμπουκάδες και ας δούμε γιατί πάντα η δική μας πλευρά θρηνεί θύματα την ώρα που οι μη επαγγελματίες (ευτυχώς για εμάς Τούρκοι) πετυχαίνουν με επιθετικές κινήσεις και διεκδικούν ό,τι δεν τους ανήκει.

Θεωρώ πως το σοβαρό αυτό θέμα θα πρέπει να λυθεί άμεσα και ευελπιστώ στην καλή μας συνεργασία με τους συμμάχους και εταίρους μας αφού δεν είμαι αδαής για να εμπιστεύομαι τους 'Πατρίδα - Θρησκεία- Οικογένεια" που ξέρουν να απωθούν πρόσφυγες και μετανάστες αλλά όχι ένοπλους στρατιώτες.

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: