ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Εάν και διαφωνούμε ιδεολογικά με τον κ. Τότσικα η υποκρισία μας ενοχλεί και εμάς το ίδιο- Ιδίως όταν πανηγυρίζουν μαζί όσοι αγωνίστηκαν ( έστω και λάθος) με αυτούς που ήταν πάντα απέναντί τους

Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

Εάν και διαφωνούμε ιδεολογικά με τον κ. Τότσικα η υποκρισία μας ενοχλεί και εμάς το ίδιο- Ιδίως όταν πανηγυρίζουν μαζί όσοι αγωνίστηκαν ( έστω και λάθος) με αυτούς που ήταν πάντα απέναντί τους



Ο Πάνος Τότσικας δεν είναι φίλος μας , ούτε καν γνωστός μας. Έχει σπουδάσει Πολιτικές και Κοινωνικές επιστήμες στην Ελλάδα και Αρχιτεκτονική στο Παρίσι και όσοι τον γνωρίζουν (γιατί προφανώς και δεν είμαστε όπως μας παρουσιάζουν ) μας έχουν διαβεβαιώσει για την ακεραιότητα του χαρακτήρα του. Διαφορές έχουμε αλλά το σχόλιο του που το βρήκαμε σε ομάδα της πόλης μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένα σχόλιο που προφανώς και ουδείς λογικός άνθρωπος μπορεί να διαφωνήσει.



Οι απόψεις μας διαφέρουν αρά προφανώς και όσοι πιστεύουν στην νομιμότητα θα πρέπει να γνωρίζουν πως σύμφωνα με αυτή η εκκλησία στον Προφήτη Ηλία είναι αυθαίρετη.

Για εμάς δεν ενοχλεί αλλά γιατί την θεωρούμε αναγκαία, όπως προφανώς και το ΚΥΤ στον Υμηττό αφού χωρίς αυτό η πόλη μας θα γίνει ακόμα πιο σκοτεινή. Όπως επίσης θεωρούμε υποκρισία να έχει χτιστεί μια ολόκληρη περιοχή μέσα στο πρώην δάσος "Αστυνομικά" και εμείς να μας τρομάζουν τα 100 τ.μ ενός ναού που στερείται νομιμότητας.

Από την άλλη δεν μας αρέσει η υποκρισία και το όψιμο ενδιαφέρον κάποιων που άλλα ψηφίζουν στο δημοτικό συμβούλιο και άλλα πράττουν μετά.

Εμάς δεν μας άρεσε το ύφος της ανακοίνωσης της ΚΙ.Π.Η και για αυτό ήμασταν ομολογουμένως σκληρή απέναντί της γιατί ατυχώς ή ευτυχώς για εμάς υπηρετούμε συγκεκριμένες Αρχές και Αξίες .

Έχουμε διαπιστώσει πως ο Πάνος Τότσικας κάνει αγώνες γιατί έχει άλλες αρχές και αξίες τις οποίες και προφανώς εμείς ακούμε με εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Όσο αναφέρει λοιπόν στο παραπάνω σχόλιο είναι και για εμάς αληθινά και μας αρέσουν οι ξεκάθαρες κουβέντες από όλους. Εάν λοιπόν η ΚΙ.Π.Η δείχνει την ίδια μαχητικότητα για όλα τα αυθαίρετα του Υμηττού εμείς θα παλέψουμε για την διατήρηση όσων εμείς θεωρούμε αναγκαία αλλά θα καλέσουμε και όλους να πάρουν ΞΕΚΑΘΑΡΗ θέση.

Μέχρι τώρα βλέπουμε πολλά ναι μεν αλλά . Δεν είναι ρουλέτα η πολιτική και λέμε ΔΗΜΟΣΙΑ και ξεκάθαρα την άποψή μας πριν πέσει η μπίλια παίρνοντας και το κόστος της επιλογής μας.

Έχουμε επιλέξει συνειδητά να είμαστε κατά της νομιμότητας σε χτίσιμο μέσα στη Β' Ζώνη Υμηττού με τα δικά μας επιχειρήματα. Το να λένε κάποιοι λοιπόν πως είναι με την νομιμότητα αλλά .... είναι μια στάση ΔΕΙΛΙΑΣ που ουδόλως θα εκτιμηθεί.

Επομένως μπορεί εμείς να μην είμαστε της συναίνεσης αλλά αυτοί που επί δεκαετίες συμφωνούν σε βασικά ζητήματα δεν είναι δυνατόν να κρύβονται πίσω από την ΚΙ.Π.Η και τον κάθε Τότσικα αλλά να παίρνουν θέση.

Όλοι λοιπόν θα πρέπει να αποφασίσουμε για το τι Υμηττό θέλουμε γιατί όπως και στο θέμα της ΔΗΜΟΣΙΑΣ περιουσίας δεν μπορεί να καρπώνονται όλες οι παρατάξεις την πολιτική απόφαση που πέτυχαν και για εμάς δεν είχε καμία ΗΘΙΚΗ.

Δηλαδή δεν θα τρελαθούμε τώρα πως ο Κιντής  και ο Δελλαπόρτας είχαν κοινή γραμμή για το θέμα επειδή κάποιοι προσπαθούν να μας τρελάνουν.

Ούτε π.χ μπορεί να πανηγυρίζουν το ίδιο η Λαϊκή Συσπείρωση και η Πόλη που Θέλω για το γεγονός πως ιδιωτική περιουσία κατέληξε στο Κράτος.

Γι' αυτό εμείς το λέμε προς κάθε κατεύθυνση πως θα διαφωνούμε με όσους θεωρούμε και είναι ιδεολογικοί μας αντίπαλοι αλλά δεν θα δεχθούμε μη ΞΕΚΑΘΑΡΗ θέση ούτε από τις πολιτικές παρατάξεις αλλά ούτε και από τα τοπικά ΜΜΕ.

Δεν μπορεί να υπάρξει παρά γκρέμισμα ή αποπεράτωση του ναού και προφανώς και το που θα κάτσει η μπίλια για να πανηγυρίσουμε μαζί δεν μας εκφράζει εμάς ως προσωπικότητες.

Επειδή όντως δεν συμβάλλουμε με τον ΔΗΜΟΣΙΟ λόγο μας σε λογικές συναίνεσης γιατί δεν οδηγούν κάπου εάν υπάρχουν αντίθετες απόψεις που δεν θα συγκλίνουν προφανώς και πρώτος δικός μας στόχος είναι η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ από όπου και εάν προέρχεται και μετά όλα τα υπόλοιπα.

Άλλωστε πλην του Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Δημητρίου κανείς άλλος ιερέας δεν έχει τοποθετηθεί για το θέμα υπέρ της διατήρησης του ναού και η Αρχιεπισκοπή έχει "αδειάσει" τον ιερέα Στυλιανό Καρπαθίου που παλεύει με μόνο σύμμαχο τους πιστούς και τον πανοσολογιότατο Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Δημητρίου να μείνει όρθια η εκκλησία που στερείται όπως και δεκάδες άλλα χτίσματα της νομιμότητας.


Ξεκάθαρες λοιπόν κουβέντες και προφανώς διαμαρτυρίες σε χώρους όπου δεν θα δημιουργείται αυτή η κακή εικόνα για την πόλη μας.

Για όσους πιστούς ανησυχούν πως η εκκλησία θα γκρεμιστεί αυτό δεν θα γίνει και όλοι το γνωρίζουν αφού ποτέ δεν έχει γκρεμιστεί ναός σε δυτικό κράτος. Γιατί εάν κάποιος θέλει πραγματικά να γκρεμιστεί η Εκκλησία θα πρέπει να ψηφίσει ΚΚΕ , αλλά να ξέρει πως με την ψήφο του δεν θα γκρεμιστούν μόνο ναοί αλλά θα πάψει να υπάρχει και η Αστική μας Δημοκρατία.

Αυτοί που παρέχει και στην ΚΙ.Π.Η την δυνατότητα να δρα και σε εμάς ως ιστολόγιο να υπάρχουμε κόντρα σε όσους θα επιθυμούσαν να μας ελέγχουν.

Σ.Μ 




Δεν υπάρχουν σχόλια: