ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ι.Ν. Αγίας Μαρίνης Ηλιούπολης: Τρεις (3) Λειτουργίες Από Την Κυριακή

Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Ι.Ν. Αγίας Μαρίνης Ηλιούπολης: Τρεις (3) Λειτουργίες Από Την Κυριακή



Όπως ήδη ανακοινώθηκε στη λειτουργία της Μεσοπεντηκοστής από την Κυριακή 17 Μαΐου και έως τις 5 Ιουνίου κατά την προσέλευση στην Θεία Λειτουργία, Κυριακής ή εορτής και αυτή του Σαββάτου θα υπάρχει προεγγραφή των ενδιαφερομένων να συμμετέχουν σε αυτές έως του αριθμού των 50 προσώπων.

Οι αρχές του κράτους, που έγιναν διώκτες της πίστεως και των πιστών, όρισαν τους όρους αποστασιοποίησης για την συμμετοχή στο ιερό μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, δηλαδή την Λειτουργία, αλλά και σε κάθε άλλο μυστήριο και ακολουθία.

Εκ τούτου σύμφωνα με τα δεδομένα του ιερού μας ναού θα τελούνται την Κυριακή και τις μεγάλες εορτές, 3 Θείες Λειτουργίες.

Η πρώτη θα αρχίζει στις 7:30 και θα τελειώνει στις 09:00 Στο ναό της Αγίας Μαρίνας.
Η δεύτερη θα αρχίζει στις 8:30 και θα τελειώνει στις 10:00 στο παρεκκλήσι του Αγίου Νεκταρίου.
Η Τρίτη θα τελείται στο ναό της Αγίας Μαρίνας από τις 10:00 έως τις 11:30.

Εάν παραστεί ανάγκη θα γίνει τέταρτη Λειτουργία στον Άγιο Νεκτάριο σε ώρα που θα ανακοινωθεί.
Ο όρθρος της Κυριακής και των εορτών θα γίνεται την παραμονή, συνημμένος με τον Εσπερινό. 

Σε περιπτώσεις επιπλέον ζήτησης, αφού προ μέτρων είχαμε σταθερά εκκλησίασμα πλέον των 500 προσώπων, μπορεί να γίνεται εσπερινή Θεία Λειτουργία την παραμονή ή και ανήμερα. Τέτοια, θα πραγματοποιηθεί την παραμονή της εορτής του Αγίου Κωνσταντίνου 20/5/2020, από τις 19:00 έως τις 21:00.

Στις καθημερινές, εφόσον υπάρχει αυξημένη ζήτηση θα τελείται δεύτερη Θεία Λειτουργία και θα ανακοινώνεται στους ενδιαφερόμενους.

Τα μέλη της Εκκλησίας, θα δηλώνουν σε ποια Θεία Λειτουργία θέλουν να παραστούν και εφόσον υπάρχουν θέσεις θα καταγράφονται για αυτήν.

Κατά την είσοδό τους στο ναό θα παραλαμβάνουν μία κάρτα με τον αριθμό εισόδου τους, σε διαφορετικό χρώμα για κάθε Θεία Λειτουργία και θα την επιστέφουν πρίν αναχωρήσουν.
Αμέσως μετά την είσοδο, θα καθαρίζουν τα χέρια με αντισηπτικό. Αυτό είναι δωρεά του επιχειρηματία γείτονά μας Λάμπρος Ψητοπωλείο

Προσφύγαμε σε αυτόν μετά την αγνόηση στο αίτημά μας από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τον Δήμο Ηλιουπόλεως να ενεργήσουν προμήθειά του, λόγω της οικονομικής δυσπραγίας που περιήλθε ο ναός με αδυναμία στο να προμηθευτούμε τα ανάλογα υλικά, εξαιτίας του αποκλεισμού της προσέλευσης των μελών της κοινότητας στο ναό.

Στην είσοδο θα ελέγχεται ο χρόνος προσέλευσης ώστε η προμήθεια του κεριού και οι εκδηλώσεις ευλάβειας προς τις ιερές εικόνες να γίνεται από ένα μόνο άτομο το οποίο αμέσως θα μεταβαίνει να καταλάβει κενή θέση από αυτές οι οποίες έχουν παραμείνει διαθέσιμες.

Η Θεία Μετάληψη θα γίνεται με απόσταση μεταξύ των πιστών 1,5 M. κατά την προσέλευση. Η διανομή του αντιδώρου θα γίνεται στην έξοδο.

Αμέσως μετά την αποχώρηση των πιστών, ο ναός θα καθαρίζεται στους τόπους των καθισμάτων και στους διαδρόμους μετακίνησης.

Παρακαλούμε να περάσετε από το ναό μέχρι το Σάββατο το απόγευμα ή να τηλεφωνήσετε σε αυτόν στο 210 97 11 531 για να για να προεγγραφείτε σε ποια Θεία Λειτουργία θα συμμετέχετε.
Την Κυριακή της Σαμαρείτιδος 17.5.2020 θα τελεστεί το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού εφημερίου στο ναό μας, πρωτοπρεσβυτέρου Εμμανουήλ Βασιλάκη και της πρεσβυτέρας Αικατερίνης και στις τρεις λειτουργίες.

Εκ του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, του Ενοριακού Συμβουλίου Ποιμαντικού Έργου, του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: