ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Παραλογισμός οι ίσες αποστάσεις από το ψέμα και την αλήθεια και όχι δημοσιογραφία

Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Παραλογισμός οι ίσες αποστάσεις από το ψέμα και την αλήθεια και όχι δημοσιογραφία


Προφανώς και κάθε ΜΜΕ μπορεί σε συνθήκες Αστικής Δημοκρατίας να δημοσιεύσει και ψέματα και αλήθειες . Ουδείς μπορεί να ψέξει έναν δημοσιογράφο εάν από λάθος πληροφόρηση μεταφέρει μια ΨΕΥΤΙΚΗ είδηση.



Το πρόβλημα προφανώς και αρχίζει όταν καταλάβεις πως μεταφέρεις και δημοσιοποιείς μια ψευδή είδηση και τηρείς τάχα ίσες αποστάσεις ισχυριζόμενος πως κάνεις δημοσιογραφία! 

Συμβαίνει συχνά βέβαια σε αυτή την πόλη αφού ο κόκκινος φασισμός για κάποιους δεν κατακρίνεται και οι απόψεις των εκπροσώπων του δημοσιεύονται ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ . Αντίθετα μας προτρέπουν να μην στεναχωρούμε διαδικτυακά τα γνωστά Σταλινοφασιστάκια τα οποία προσπαθούν να μας φιμώσουν.

Γιατί προφανώς και ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ δεν είναι να συκοφαντείς και να παρουσιάζεις το ΨΕΜΑ ως πραγματικό γεγονός. Ώρες μετά την διάψευση του δήμου Ηλιούπολης (του δημάρχου συγκεκριμένα που βγήκε μπροστά για να μαζέψει και άλλη αποδοχή )  για τους ισχυρισμούς πρώην εργαζομένου του ο εργαζόμενος ΣΙΩΠΑ , και το μέσο εξακολουθεί να υιοθετεί το παντελώς ψευδές πως ο δήμος Ηλιούπολης δεν ανανέωσε την σύμβαση ενός τραυματισμένου εργάτη καθαριότητας!

Λες και ο δήμος Ηλιούπολης μπορούσε να τον κρατήσει , λες και δεν υπάρχει δικαστική απόφαση την οποία καλείται ο δήμος να εφαρμόσει , λες και οι δημότες τρώνε σανό για να πιστέψουν πως η Σοβιετία δεν θα ήθελε να διατηρήσει ακόμα 4 υπαλλήλους στην καθαριότητα τους οποίους είχε ανάγκη. Το παρακάτω έγγραφο αποδεικνύει πως ο δήμος πήγε υπέρ του εργαζόμενου στο δικαστήριο που είχε κάνει διατηρώντας μέσω αντιδικίας μια σύμβαση ορισμένου χρόνου με τον δήμο που είχε λήξει  για πάνω από μία τετραετία ! Εάν τον έκαναν μόνιμο τώρα δεν θα είχαμε καθόλου ΘΕΜΑ .


Και μετά έχουμε την δικηγόρο του άτυχου εργαζομένου που αντί να τον βοηθήσει τον οδηγεί σε λάθος επιλογές. Ισχυρίζεται πως ο δήμος Ηλιούπολης αποσιώπησε την σοβαρότητα του ατυχήματος λες και θα μπορούσε να το κάνει. Απλά ο πελάτης της θα μπορούσε εύκολα τότε και όχι σήμερα να προβεί σε δηλώσεις να δείξει σε όλες και όλους την μεγάλη ζημιά που έπαθε και να μην περιμένει τώρα κατόπιν της απομάκρυνσής του από τον δήμο με ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ που βεβαίως δεν θα μπορούσε κανένας δήμαρχος να αγνοήσει!

Επιλογή του ήταν να σιωπήσει τότε όμως το τίμημα αυτής της ΣΙΩΠΗΣ ήταν σήμερα να χρειάζεται κάτι παραπάνω να προσκομίσει όχι για να πείσει εμάς αλλά για να πετύχει μια αποζημίωση για το εργατικό ατύχημα που υπέστη.

Δεν μας αφορά ο εργαζόμενος και εάν εξαρτιόταν από εμάς θα του βγάζαμε ισόβια σύνταξη , αφού άλλωστε η Σοβιετία έχει αποδώσει συντάξεις σε χιλιάδες άλλους. Αυτός δεν είναι για εμάς το πρόβλημα χρησιμοποιεί το νομικό οπλοστάσιο που του παρέχει η Αστική μας Δημοκρατία για να μειώσει τις τραγικές επιπτώσεις που έχει κάθε τέτοια μεταβολή στη ζωή μας.

Γιατί εμείς μιλήσαμε με ανθρώπους που δουλεύουν στην καθαριότητα και μας εξήγησαν τι και πως , το θέμα είναι πως δεν επιθυμούν την δημόσια παρουσίαση των όσων μας είπαν και ατυχώς για εμάς υπάρχει ΝΟΜΟΣ τυποκτόνος του Ευάγγελου Βενιζέλου που φιμώνει όσους κάνουν καταγγελτική δημοσιογραφία εις βάρος των πολλών.

Έτσι και επειδή το ατύχημα δεν έχει καταγραφή από κάμερες ασφαλείας που δεν υπάρχουν καν στον χώρο η ΑΛΗΘΕΙΑ για το ποιος φταίει για το ατύχημα από όσους εκτελούσαν μια συγκεκριμένη εργασία  δεν πρόκειται στην ουσία να βγει . 

Βλέπετε κάποιοι θεωρούν στέρηση ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ την μαγνητοσκόπηση σε χώρους εργασίας και αλλού αλλά αυτό θα το συζητήσουμε σύντομα.

Αυτό που μας προβληματίζει είναι το γεγονός πως το μέσο εξακολουθεί και κρατάει ίσες αποστάσεις ανάμεσα στην ΑΛΗΘΕΙΑ και το ΨΕΜΑ . 

Δεν ξέρουμε εάν έχει κάτι περισσότερο στην κατοχή του ή απλώς αρνείται να παραδεχθεί το λάθος του. Το οποίο λάθος του δεν έγκειται στο ό,τι υιοθέτησε "αμάσητα" όσα του μετέφεραν ως "είδηση"  αλλά πως επιμένει να υιοθετεί το ΨΕΜΑ.

Σε κάθε περίπτωση το μέσο οφείλει να επανορθώσει ή να συνεχίσει την αποκάλυψη της ΑΛΗΘΕΙΑΣ (εάν έχει κάποια ατράνταχτα στοιχεία ) ανασκευάζοντας βέβαια εμφανή ψέματα που έκαναν μάγκες τους διοικούντες , αφού προφανώς και στο θέμα αυτό όπως ΟΛΑ δείχνουν οι ευθύνες δεν βαραίνουν την διοίκηση.

Για εμάς βέβαια πολιτική ευθύνη απέναντι στους δημότες φέρουν τόσο οι διοικούντες τον δήμο όσο και όλες οι δημοτικές παρατάξεις που εξακολουθούν να στηρίζουν τον δημόσιο χαρακτήρα του τομέα Καθαριότητας και Πρασίνου. 

Και η πολιτική τους ευθύνη δεν είναι μόνο το υψηλό κόστος μιας τέτοιας επιλογής αλλά και η εικόνα μιας βρόμικης πόλης που δεν θα αλλάξει ακόμα και εάν διορίσουμε 100 νέους μόνιμους υπαλλήλους στον τομέα της καθαριότητας. 

Γιατί και τώρα που μιλάμε οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου σαν τον άτυχο εργαζόμενο που τραυματίστηκε εργάζονται σκληρά  ενώ οι υπόλοιποι (η συντριπτική πλειοψηφία για να μην αδικούμαι και τις εξαιρέσεις )  βασιζόμενοι στην μονιμότητα έχουν τους δικούς τους ρυθμούς .

Καλά κάνουν , αφού η Πολιτεία τους το επιτρέπει αλλά μην κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας πως θα ζήσουμε σε καθαρή πόλη εκτός και αρχίσουμε να μαζεύουμε τα σκουπίδια μόνοι μας ή παράγουμε λιγότερα για να τους βοηθήσουμε στην αποκομιδή .

Εκτός και κάποιοι δεν θυμούνται πως επί δημαρχίας Κιντή δεν είχαμε ούτε κάδους απορριμμάτων την ώρα που σήμερα ορθώς ζητούμε κάδους διαφόρων χρωμάτων και χρήσεων!

Στο σημερινό διαδικτυακό δημοτικό συμβούλιο εάν και το θέμα του εργατικού ατυχήματος δεν είναι στα θέματα προς συζήτηση ,ευελπιστώ πως κάποιος δημοτικός σύμβουλος θα ρωτήσει για να πάρουμε σε κάποιο επόμενο σαφείς απαντήσεις για 1-2 θολά σημεία. 

Εμείς κάνουμε ήδη την έρευνά μας και για το ατύχημα με την γερανογέφυρα γιατί προφανώς και κανείς φορολογούμενος δεν θέλει να πληρώνει αστοχίες που ευτυχώς που δεν στοίχισαν ανθρώπινες ζωές αλλά που δημιούργησαν οικονομικό κόστος που επωμιζόμαστε όλοι μας.

Αυτά προς το παρόν , συζητάμε ήδη με τον δικηγόρο που μας συμβουλεύει εδώ και δεκαετίες για το τι μπορούμε πλέον να δημοσιεύουμε .

Γιατί τα προσωπικά δεδομένα η ανακάλυψη κάποιων απατεώνων για να αδειάζουν τα δημόσια ταμεία δεν μας επιτρέπει με ευθύ τρόπο να δημοσιοποιήσουμε "ιατρικά απόρρητα" ! που βέβαια θα γίνουν ΔΗΜΟΣΙΑ στην ανοιχτή δίκη που θα ακολουθήσει αφού εκεί θα αποφασιστεί η οικονομική επιβάρυνση που θα έχει ο δήμος μας ( δηλαδή εμείς) και η αποζημίωση που θα δοθεί εάν το εργατικό ατύχημα οφείλεται σε αμέλεια μέτρων προστασίας της αρμόδιας υπηρεσίας και όχι σε αφηρημάδα ή λάθος εκτίμηση του κινδύνου του άτυχου εργαζόμενου.

Λέμε και πάλι ξεκάθαρα πως για εμάς ο εργαζόμενος πρέπει να ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ αφού το ατύχημα ήταν εργατικό , αλλά όχι να διασυρθεί η ηθική προσώπων που μπορεί σε εμάς να μην είναι ιδεολογικά συμπαθή αλλά εκπροσωπούν θεσμούς. 

ΥΓ: Μας λένε κάποιοι γιατί δεν δημοσιεύσαμε αυτούσια την δήλωση του δημάρχου Γιώργου Χατζηδάκη για το θέμα. Τους λέμε πως είμαστε ιδιωτικό ιστολόγιο και πως δεν έχουμε καμία υποχρέωση την στιγμή μάλιστα που δεν αφήσαμε οποιαδήποτε υπόνοια κατά της διοίκησης για το ατυχές περιστατικό.

 Άλλωστε παίζει παντού , εμείς πήραμε εγκαίρως θέση και φυσικά εάν δεν είχαμε την βάσανο των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων θα το είχαμε ήδη λήξει το θέμα. Αλλά αναγκαστικά σεβόμαστε και τους νόμους που υπονομεύουν την Αστική μας Δημοκρατία. Άλλωστε εμείς στον παραλογισμό των ίσων αποστάσεων δεν θα μπούμε ποτέ , έχουμε συρθεί άπειρες φορές ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης και υπηρετούμε Αρχές και Αξίες ασκώντας ένα λειτούργημα που κάποιοι αδαείς θεωρούν πως μπορούν να απαξιώσουν.

Δεν πέσαμε από τα σύννεφα πάντως σε μια πόλη που ακόμα υπάρχουν πολλοί οπαδοί απολυταρχικών καθεστώτων , οι θεσμοί θα απαξιώνονται συστηματικά αφού για να προετοιμαστεί η "επανάσταση" πρέπει πρώτα να δημιουργηθούν συνθήκες χάους. 

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: