ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Η θέση μας για το Νεκροταφείο στον Υμηττό - Να μη χαθεί η ευκαιρία για την πόλη μας ούτε χρόνος και χρήμα για ένα άσκοπο δημοψήφισμα

Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

Η θέση μας για το Νεκροταφείο στον Υμηττό - Να μη χαθεί η ευκαιρία για την πόλη μας ούτε χρόνος και χρήμα για ένα άσκοπο δημοψήφισμα


Αφού ευχηθούμε χρόνια πολλά στους σημερινούς εορτάζοντες πάμε κατευθείαν στο σημερινό μας κεντρικό θέμα. Όπως όλοι γνωρίζουμε το Κοιμητήριο της πόλης μας έχει κορεστεί με αποτέλεσμα πολλοί συνδημότες μας να ταλαιπωρούνται όταν έρχεται η ώρα να θάψουν οικεία τους άτομα.



Περιμένουν μέρες ακόμα και εβδομάδες έως ότου γίνει κάποια εκταφή για να θάψουν τους δικούς τους. Η ιδέα δημιουργίας διαδημοτικού Κοιμητηρίου στον χώρο του ΚΥΤ στον Υμηττό είναι μια ΛΥΣΗ στο μεγάλο αυτό πρόβλημα.

Επειδή οι διάφοροι ανεύθυνοι με το που μαθεύτηκε πως κάτι πάει να λυθεί άρχισαν τα εάν και εφόσον να τους πληροφορήσουμε πως οι πολλοί δεν ενδιαφέρονται για το πλήρως  αποψιλωμένο "δάσος" στον χώρο του ΚΥΤ που άλλωστε δεν ανήκει καν στον δήμο μας αλλά για να έχουν νεκροταφείο να θάβουν τους οικείους  τους.

Επειδή θα γίνει δημοτικό συμβούλιο με πρωτοβουλία της διοίκησης στις 28 του μήνα καλούμε τις δημοτικές παρατάξεις που διαφωνούν να έρθουν με άλλη πρόταση εάν έχουν. Οι χώροι του δήμου μας άλλωστε είναι συγκεκριμένοι και έχουν να κάνουν κυρίως με τα καταπατημένα ιδιωτικά ακίνητα των Νασταίων που τα περισσότερα είναι ανεκμετάλλευτα.

Πέταξαν πρόχειρα κάτι παιδικές χαρές μέσα, έκαναν αθλητικά κέντρα που δεν καλύπτουν τις ανάγκες μιας σύγχρονης πόλης ή έκαναν διάφορες δομές τσαπατσούλικα αφού ούτε οικοδομική άδεια δεν μπορούσαν να βγάλουν αφού ο δήμος δεν είχε τίτλους κυριότητας.

Το δημοψήφισμα που πρότεινε ο δήμαρχος προφανώς και χάσιμο χρόνου είναι αφού για 100 άτομα που τάχα υπερασπίζονται το περιβάλλον δεν μπορεί να μένει συνέχεια μια πόλη χωρίς ναούς, κοιμητήρια , παιδότοπους στις εισόδους στον Υμηττό, χώρους αναψυχής μέσα σε αυτό που θα κάνουν τον Υμηττό προσβάσιμο στους πολλούς και όχι ζούγκλα για λίγους.

Ήδη ο ΣΠΑΥ έχει καταστρώσει ένα σχέδιο που θα αναδείξει τον Υμηττό και οι όποιες αντιδράσεις από συγκεκριμένα συμφέροντα δεν πρόκειται παρά να καθυστερήσουν ένα έργο πνοής που θα συζητιέται για τις επόμενες δεκαετίες.

Αναμένοντας την πρόταση όλων των παρατάξεων για το θέμα του Κοιμητηρίου στηρίζουμε στο να γίνει αυτό στον Υμηττό σε χώρο πλησίον του ΚΥΤ και καλούμε την διοίκηση να αγνοήσει τις φωνές του στείρου λαϊκισμού να τον αποφύγει και η ίδια και να  προχωρήσει μαζί με τον δήμο Αλίμου στην υλοποίηση αυτού του μεγάλου για την πόλη μας έργου.

Άλλωστε η προσπάθεια αξιοποίησης του Υμηττού είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη διοίκηση που δεν τόλμησε και πλήρωσε το κόστος. Γιατί για το νεκροταφείο φωνάζει εδώ και καιρό όλη η πόλη αλλά κάποιοι πολιτικοί νάνοι άκουγαν τους 100 γραφικούς που πάντα αντιδρούν στο καλό μας ως απομεινάρια μιας άλλης εποχής αυταρχικότητας που οδήγησε την πόλη στα σημερινά της χάλια.

Στη χθεσινή ανακοίνωση του δημάρχου θεωρούμε λαϊκισμό τον ισχυρισμό πως πρέπει να απομακρυνθεί το ΚΥΤ από τον Υμηττό αφού προφανώς και αυτό εξυπηρετεί ανάγκες της πόλης και δεν έγινε για να έχουν ρεύμα κάποιοι που μένουν στην Πελοπόννησο!

Εάν πετύχει η διοίκηση Χατζηδάκη να δημιουργήσει ένα σύγχρονο νεκροταφείο για την πόλη μας αυτό θα το πιστωθεί άρα ας τρέξει γιατί ο χρόνος κυλάει και είναι αμείλικτος για όλους μας.

Εκτός από την δημοτική παράταξη του Γιώργου Χατζηδάκη και η παράταξη "Πρώτα η Ηλιούπολη" είχε κινήσει διαδικασίες για να την δημιουργία κοιμητηρίου στον χώρο του  ΚΥΤ στέλνοντας επιστολή στον ΑΔΜΗΕ που είναι ιδιοκτήτης του χώρου μαζί με την ΔΕΗ.

Από το 2004 για να μην σας πουλάνε σανό οι διάφοροι ψεκασμένοι της πόλης λειτουργεί στον Υμηττό κέντρο υψηλής τάσης με δύο υποσταθμούς 150/20 KV άρα επί 14 συναπτά έτη η υγεία μας επιβαρύνεται αφού ως γνωστόν δεν μπορεί να έχουμε και ηλεκτρικό ρεύμα και νέες τεχνολογίες αλλά καμία επιβάρυνση της ατμόσφαιρας. Όλες οι εγκαταστάσεις που έχουν γίνει πληρούν τις αυστηρές προδιαγραφές για την προστασία της Δημόσιας Υγείας αφού κανένα Κράτος δεν θέλει να επιβαρύνεται με θεραπείες ανίατων ασθενειών όπως κάποιοι ψεκασμένοι σας λένε.

Οι ίδιοι που την περίοδο της πραγματικής μόλυνσης και απειλής για την υγεία μας από το Τσέρνομπιλ σας μίλαγαν για συνωμοσίες , αυτοί που ακόμα και σήμερα θέλουν να σας πείσουν πως ο κορονοϊός είναι μια απλή γρίπη και πως το 5G είναι η καταστροφή μας!

Οι ίδιοι αναμένουν βέβαια εμβόλια και θεραπείες από τα κράτη που κατά επανάληψη υβρίζουν και ταλαιπωρούν και όλους εμάς που θέλουμε να ζήσουμε σε μια σύγχρονη δυτική κοινωνία. Είναι ευκαιρία να δρομολογηθεί γρήγορα με την παρούσα κυβέρνηση το συγκεκριμένο έργο γιατί με κυβερνήσεις που αρέσκονται στον λαϊκισμό προφανώς και οι νεκροί μας θα εξακολουθούν να μένουν άταφοι και οι οικείοι τους να αναζητούν θέσεις σε κοιμητήρια όμορων δήμων.

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: