ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Οι φωτογραφίες στα social media με τους γεμάτους κάδους απορριμμάτων έγιναν συνήθεια

Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Οι φωτογραφίες στα social media με τους γεμάτους κάδους απορριμμάτων έγιναν συνήθεια


Μια επικίνδυνη συνήθεια είναι οι γεμάτοι κάδοι της πόλης. Ποιος φταίει; Ο δημότης που δεν πιέζει όσους ψηφίζει να μην επιμένουν σε μοντέλα διαχείρισης αποριμμάτων  που έχουν αποτύχει παταγωδώς .



Σε καμία πολιτεία των ΗΠΑ ( εκεί που έχουν καλύτερη οικονομία) δεν μαζεύει το κράτος τα σκουπίδια. Στην Ψωροκώσταινα επαφίεται στον "πατριωτισμό" των υπαλλήλων το εάν θα είναι μια πόλη καθαρή ή βρώμικη. Πάγια δικαιολογία η έλλειψη προσωπικού.

Λες και η χώρα δεν χρωστάει το πάνω από το 130% του ΑΕΠ της , λες και τα πάνω από 9 εκατομμύρια ευρώ που δαπανά ο δήμος μας κάθε χρόνο για τον τομέα καθαριότητας είναι ένα ευτελές ποσό που δεν επαρκεί.

Ο δήμος Αργυρούπολης - Ελληνικού είναι καθαρός δήμος  λένε κάποιοι  και εκεί τα μαζεύουν δημόσιοι υπάλληλοι- δημοτικοί υπάλληλοι.  Ας ρωτήσουν τον εκεί δήμαρχο λοιπόν πως πέτυχε και τους έβαλε να δουλέψουν κάνα τέταρτο παραπάνω ή πόσους υπαλλήλους έχει.

Θεωρώ πως μόλις κάποιος δήμος της Αττικής κάνει το βήμα και δώσει την αποκομιδή των απορριμάτων σε ιδιώτη ( η διαχείριση έχει δοθεί προ πολλού) όλοι θα ακολουθήσουν. 

Οι εργαζόμενοι θεωρούν πως το κόστος με τον ιδιώτη θα είναι μεγαλύτερο προφανώς επειδή δεν έχουν ακούσει το ωράριο που ισχύει στον ιδιωτικό τομέα και δεν έχουν δουλέψει καθόλου σε αυτόν.

Ό,τι πετυχαίνει ο ιδιώτης με έναν εργαζόμενο η Σοβιετία το πετυχαίνει τουλάχιστον με 10 και εάν δεν είναι κομμουνιστές βέβαια να ασχολούνται με τις επιτυχίες του Ιωσήφ Στάλιν . Εάν είναι θα λειτουργούν όπως λειτουργούσαν όλοι αυτοί οι κομμουνιστικοί "παράδεισοι" που κατέρρευσαν και παρακαλάνε τώρα να γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε ,και κάποια κράτη από τα πρώην κομμουνιστικά έχουν ήδη γίνει.

Μάταια λοιπόν ανακυκλώνουμε εικόνες που δεν θα αλλάξουν ποτέ εάν δεν μπορούμε να αξιολογήσουμε το προσωπικό μας και να το βάλουμε σε ρυθμούς που να σέβεται το ωράριό του.

Και 50 ακόμα υπάλληλοι καθαριότητας να έρθουν περιμένουν πίσω άλλοι πενήντα για να αρχίσουν να κάθονται .Άκρη όσο είναι μόνιμοι δεν βγαίνει. 

Καλά κάνουν και για μένα είναι κορόϊδα όσοι δουλεύουν για να κάθονται οι άλλοι. Δεν είναι λογικό να "σχίζεται" ο συμβασιούχος για να μην πατάει καν στη δουλειά του ο μόνιμος. Ποιος ελέγχει τις κάρτες των εργαζομένων; Ποιος παρακολουθεί εκτός από εμάς και οι "ρουφιάνοι μας μέσα το πως κάθονται όταν δεν έχουν κάποιον πάνω από το κεφάλι τους να τους λέει μονίμως τι να κάνουν;

Μόνο εάν ο κ. Αντζινάς ήταν κάθε μέρα με έναν βούρδουλα πάνω από κάθε εργαζόμενο καθαριότητας  θα είχαμε μια άλλη εικόνα. Αυτό δεν είναι εφικτό ούτε εμείς θα το κάναμε.

Άλλωστε είναι ξεκάθαρο για εμάς πως εάν δεν επιλέγουμε το προσωπικό μας, μην μας ζητάει κανείς την  ευθύνη. Υπερωρίες τους φορτώσαμε , το ηθικό τους ανεβάσαμε ε τι άλλο να κάνουμε να τους απειλήσουμε πως θα χάσουν την δουλειά τους;

Όσο λοιπόν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης εμμένουν στις θέσεις τους για δημόσιο χαρακτήρα του τομέα της καθαριότητας ας μην μας δουλεύουν πως έχουν καμία άλλη λύση. Διοίκησαν κομμουνιστές , σοσιαλιστές και light δεξιοί την πόλη μας . Η εικόνα πάντα ίδια ( κάποτε βέβαια χειρότερη) και καθαρή πόλη δεν είχαμε ποτέ ακόμα και όταν είχαμε τους μισούς κατοίκους.

Να θυμίσω επίσης πως επί διοίκησης Θεόδωρου Γεωργάκη είδαμε και κάδους και πολλά ακόμα που τώρα μας φαίνονται λίγα και ορθώς.

Όμως εντάξει το να ζητάς κάδους ανακύκλωσης εσύ που ψηφίζεις ΚΚΕ είναι υποκρισία αν μη τι άλλο .

Γι' αυτό μην ανεβάζετε συνεχώς σκουπίδια  , γραφικοί γίνατε ήδη αφού και εσείς θέλετε να διατηρηθεί η ΣΟΒΙΕΤΙΑ.

Εάν ανεβάζετε  γράψτε τουλάχιστον δίπλα :  δήμαρχε δώσε την δομή στον ιδιώτη . Με αυτούς και με άλλους τόσους ίδιους δουλειά προφανώς και δεν γίνεται. Άλλωστε στους όλους τους δήμους υπάρχουν κάποιοι που δουλεύουν και κάποιοι που μονίμως κάθονται.

Δεν φωνάζουν αυτοί που δουλεύουν αφού αναμένουν να κάτσουν και αυτοί αργότερα. Τους πληροφορούμε για να αρχίσουν και να φωνάζουν πως δεν θα προκάμουν! 

ΥΓ: Κάποιοι δεξιοί της πόλης πανηγυρίζουν την δικαστική νίκη του ΣΥΡΙΖΑΙΟΥ δημάρχου Χαλανδρίου "υπέρ" του δήμου του και κατά της ΕΤΑΔ και θεωρούν πως το Χαλάνδρι κέρδισε κάτι! Περίεργο πως δεν πανηγύρισε και ο κ. Κωνσταντάτος που πέτυχε ανάλογη "ΝΙΚΗ". Προφανώς έχει καταλάβει τι έρχεται και που θα βρίσκεται το 2023 και το έπαιξε σοβαρός "επενδυτής" .

ΥΓ: Φωτογραφία αρχείου είναι η πάνω  γιατί ήταν τόσο καθαρή η πόλη σήμερα που δεν βρίσκαμε γεμάτο κάδο ή πεζοδρόμιο να φωτογραφίσουμε χα χα χα χα χα .

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: