ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Όλοι συμφωνούν πως η πόλη χρειάζεται νέο Κοιμητήριο και πως δεν θέλουν ΚΥΤ στον Υμηττό!

Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Όλοι συμφωνούν πως η πόλη χρειάζεται νέο Κοιμητήριο και πως δεν θέλουν ΚΥΤ στον Υμηττό!


Δεν μπορεί να πάρει πλέον στα σοβαρά κανείς την τοπική αυτοδιοίκηση. Τουλάχιστον όχι εμείς που ακούσαμε σήμερα διάφορα γραφικά, για να χαθεί ακόμα μια συνεδρίαση όπου δεν αποφασίστηκε ουσιαστικά τίποτα.



Όλοι θέλουν νέο δημοτικό κοιμητήριο αλλά δεν ξέρουν που ακριβώς. Άλλος προτείνει Βάρη! , ο Αραμπατζής ανακάλυψε χώρο συνέχεια του τωρινού Κοιμητηρίου, άλλοι συζητάνε τα πάντα λες και ο χρόνος είναι υπέρ μας ( ήδη κάποιοι συνδημότες μας ταλαιπωρούνται δύο εβδομάδες για να βρουν χώρο για τους οικείους τους που πέθαναν αφού προφανώς βαρέθηκαν όπως και εμείς 41 δημοτικούς συμβούλους να μην μπορούν να αναπτύξουν μια εμπεριστατωμένη θέση για το που και κυρίως πως -με ποιανού χρήματα -θα γίνει το νέο μας Κοιμητήριο) την ώρα που το υπάρχον στην οδό Αναστάσεως έχει κορεστεί.

Τελικά συμφώνησαν πως δεν θα γίνει χωροθέτηση του χώρου του Κοιμητηρίου σε αυτή την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και αναμένουν από τους δημότες (μέσω δημοψηφίσματος) να αποφασίσουν!

Κάποιοι μήνες χαμένοι δηλαδή και όποιος έχει υπομονή παρακολουθεί το θέατρο παραλόγου αφού κάποιοι αγνοούν και τι πρότεινε παλιότερα  για το ίδιο θέμα ο πρώην επικεφαλής της παράταξής τους και τέως  δήμαρχος Βασίλης Βαλασόπουλος. 

Πάντως ο φόβος για το ΚΥΤ και οι "αγώνες" της αριστεράς συνεχίζονται μαζί με την τοπική μας μιζέρια που λέει πως όταν είμαστε στην αντιπολίτευση δεν ψηφίζουμε τίποτα θετικό για την κοινωνία.

Να τους ενημερώσουμε πως και το ΚΥΤ στον Υμηττό στα 400 K.V θα πάει αλλά και Κοιμητήριο θα γίνει όμως μέχρι τότε  θα έχουμε πεθάνει και εμείς και θα ψάχνουν οι συγγενείς μας για τάφο αφού με λογικές άκρατου λαϊκισμού θα χαθεί μια 8ετία εάν δεν επέμβει η κεντρική διοίκηση να κάνει το επιβεβλημένο αυτό έργο μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Γιατί δεν κοιτάξαμε το θέμα νωρίτερα; Μα για το πολιτικό κόστος και για να κάνουμε το χατίρι σε 2000 περίπου  συμπολίτες μας που προφανώς ενδιαφέρονται πιο πολύ για την πολική αρκούδα παρά για την άταφη επί μέρες και σε λίστα αναμονής ανέρευσης τάφου μάνα τους.

Άλλωστε τα αριστερά σχήματα είναι υπέρ και της καύσης των νεκρών οπότε αναμένουν μείωση των ταφών - εκταφών αφού έχει γίνει το πρώτο αποτεφρωτήριο στη χώρα μας στη Ριτσώνα.

Χάσαμε τον χρόνο μας να παρακολουθούμε διαδικτυακά ,και κάνα δίωρο από κοντά μια συνεδρίαση που εμάς τουλάχιστον μας έπεισε πως επειδή έρχονται πραγματικά δύσκολα στην οικονομία η μόνη ΛΥΣΗ είναι πρόωρες εθνικές εκλογές.

Άλλωστε το να συνομιλείς με "ψεκασμένους" για το μέλλον της χώρας είναι χάσιμο χρόνου και αυτός είναι πολύτιμος για την πατρίδα μας.

Φοβούνται λέει  το ΚΥΤ , τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας , την εξαφάνιση της πολικής αρκούδας αλλά όχι τον covid-19 παρασύροντας και εμάς να παρακολουθούμε κάτι που δεν έχει νόημα καν αφού αποφασίσαμε να αναβάλλουμε για αργότερα ό,τι έπρεπε να αποφασιστεί χθες ή το αργότερο σήμερα.

Η χωροθέτηση του χώρου θα πέρναγε από τις παρατάξεις "Πρώτα η Ηλιούπολη" και ΗλιουΌλοι Μαζί - ΕΝΑΚ" ίσως με 2-3 διαρροές αλλά η διοίκηση έδειξε ατολμία .

Κρίμα γιατί προφανώς και δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλα 40 χρόνια για να δικαιωθούν οι ανύπαρκτοι αγώνες της αριστεράς. Που "πήρε" την δημόσια περιουσία από έναν ιδιώτη για να φτιάξουν πολιτικές καριέρες όσοι οδήγησαν τον δήμο μας στα σημερινά του χάλια.

Ο λαϊκισμός είναι εδώ δεξιός ή αριστερός μας ενοχλεί το ίδιο και προφανώς όσα θετικά πάει να δημιουργήσει η παράταξη "Η Πόλη που Θέλω" τα χαλάει ο επικεφαλής της  με μια ακόμα τραγική παρουσία στα δημοτικά συμβούλια όπου εάν δεν ξέρεις ποιος είναι τι ,θεωρείς πως πρόκειται για Κνίτη ή οπαδό του άλλου άκρου που θεωρεί πως οι δημότες αρέσκονται σε "ηγέτες" που φωνασκούν για πράγματα για τα οποία απαιτείται συναίνεση.

Βλέπει ο κύριος αυτός  μη - δημοκρατικές τις διαδικασίες μιας διοίκησης που ζητάει δημοψήφισμα χάνοντας χρόνο και όταν και εκεί ηττηθεί θα βρει κάτι άλλο να πει αρκεί να μην βοηθήσει να γίνει κάτι καλό για τον δήμο. Απαράδεκτος και όχι μόνο αυτός αλλά και όσοι θέλουν να μας πείσουν πως νοιάζονται για ένα δάσος που με δικές τους ευθύνες έχει εξαφανιστεί.

Το χάσμα πλέον με αυτή την παράταξη αλλά και με την έτερη που σήμερα εάν γίνονταν ψηφοφορία πήγαινε για ΟΧΙ και των δικών μας ΚΑΘΑΡΩΝ  επιλογών  μεγαλώνει γιατί εμείς είμαστε της άποψης πως εάν δεν θες αυτό πρέπει να πεις κάτι άλλο αφού που να υλοποιείται ΓΙΑΤΙ για εμάς ο χρόνος είναι χρήμα στην κυριολεξία.

Χάσαμε τον χρόνο μας λοιπόν σήμερα και για ακόμη μια φορά δείξαμε την διαφορά μας από τα άλλα τοπικά ΜΜΕ της πόλης όπου δεν έχουν άποψη και απλώς σας μεταφέρουν δελτία τύπου θεωρώντας πως η απλή παράθεση γεγονότων πραγματικών ή μη -μικρή αξία έχει- είναι αρκετή για να ασκούν το λειτούργημά τους.

Είναι μια μορφή δημοσιογραφίας των δημοσίων σχέσεων και της "παραπληροφόρησης" αφού ναι τελικά ήμασταν Γερμανοτσολιάδες όλοι εμείς που φωνάζαμε πως η χώρα πρέπει να υπογράψει ΜΝΗΜΟΝΙΟ για να μην οδηγηθεί στην άτακτη χρεοκοπία και την καταστροφή. Αυτοί όπως και τώρα νίπτουν τας χείρας τους και φιλοξενούν ασχολίαστες τις φαντασιώσεις της αριστεράς που θέλει να αφήσει την πόλη χωρίς Κοιμητήριο.

Εξακολουθούμε και έχουμε άθεους - οικολόγους, επαναστάτες χωρίς πρόταση και κυρίως ανευθυνότητα στο όνομα ενός δημότη που προφανώς ψήφισε μια διοίκηση για να δώσει λύσεις και όχι για να τον τραβάει κάθε τρεις και λίγο ρωτώντας τον εάν θέλει αυτό ή το άλλο. Λες και εάν θέλει ο δημότης να γίνουμε Λας Βέγκας μπορούν να μας κάνουν.

Το δημοψήφισμα για το Κοιμητήριο με όποιο ερώτημα και εάν τεθεί θα βγει ΘΕΤΙΚΟ γιατί προφανώς και οι πολλοί πεθαίνουν και δεν είναι αθάνατοι ή "καμμένοι" για να περιμένουν άλλα 20 χρόνια για το αυτονόητο.

Αλλά είπαμε άμα έχεις ως πρότυπο έναν δήμαρχο που επί 12 χρόνια δεν έκανε ΤΙΠΟΤΕ ουσιαστικό και θετικό για την πόλη και του φτιάχνεις και άγαλμα για να τον τιμήσεις τότε δεν περιμένω παρά να τον μιμηθείς.

Υπομονή λοιπόν και κάποια στιγμή θα έχουμε Κοιμητήριο, καθαρή πόλη , και καλά φωτισμένη.

Όσοι έχουν υπομονή ας κάνουν εμείς προφανώς και εναποθέτουμε τις ελπίδες  μας στην κεντρική διοίκηση γιατί αυτοί εδώ δεν μπορούν ακόμα και όταν ΘΕΛΟΥΝ.

Σ.Μ


Δεν υπάρχουν σχόλια: