ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Με επιστολή του που δημοσιεύθηκε σε τοπικό μέσο συνδημότης μας προτρέπει τους συνδημότες μας να γκρεμίσουν το ναό του Προφήτη Ηλία

Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

Με επιστολή του που δημοσιεύθηκε σε τοπικό μέσο συνδημότης μας προτρέπει τους συνδημότες μας να γκρεμίσουν το ναό του Προφήτη Ηλία


Φυσικά και κάθε μέρα που περνάει και όταν ένας  Αντιδήμαρχος της διοίκησης Γιώργου Χατζηδάκη  συμμετέχει σε εκδηλώσεις "αποκαθήλωσης" ή "καθαίρεσης" ναών βάζοντας πάντα για να γλιτώσουν τις ποινικές τους ευθύνες τον τάχα συμβολικό χαρακτήρα της κινητοποίησης ,κάποιοι δημότες που δεν είναι θρησκευόμενοι αποθρασύνονται . 

Διαβάσαμε λοιπόν με έκπληξη σε site της πόλης κάντε κλικ εδώ  έναν συνδημότη μας να ολοκληρώνει το άρθρο του (σχετικό με τα χθεσινά επεισόδια )  γράφοντας αναφερόμενος στον πανοσολογιότατο Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Δημητρίου. 

"Πρέπει η Ηλιούπολη να του γυρίσει όχι μόνο την πλάτη αλλά να γυρίσει και τα φρέσκα τούβλα του. Και ο νοών νοείτω."

Να τονίσουμε στον συνδημότη μας πως στα δυτικά κράτη με τα τούβλα ασχολούνται οι οικοδόμοι για να κτίσουν και πως οι πολίτες δεν γυρίζουν τα φρέσκα τούβλα ενός ναού αυθαίρετου ή μη. 

Από ό,τι διαβάζουμε βέβαια με την Αστική Δημοκρατία δεν τα πάει καλά αφού θεωρεί πως υπηρετεί το Κεφάλαιο που προφανώς για τον ίδιο είναι ο μεγάλος εχθρός ! Μάλλον οπαδός λαϊκών "δημοκρατιών" είναι από αυτές που γκρέμιζαν Εκκλησίες, ύψωναν τείχη και κατέρρευσαν όταν οι λαοί που τυραννήθηκαν πήραν μέσω της εκλογικής διαδικασίας και όχι των "πατερούληδων" τις τύχες τους στα δικά τους χέρια. 

Όσο για τα γραφικά που αναφέρει για τον Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Δημητρίου προφανώς και δεν είναι υποχρεωμένος ο πανοσολογιότατος να  απολογηθεί σε κάποιον που πιστεύει πως η Πολιτεία νομοθετεί την κακοποίηση του Δάσους! Έχει δώσει τις εξετάσεις ο πατέρας Σεραφείμ και κρίνεται καθημερινά από τους πιστούς που κατακλύζουν τον ναό στον οποίο ιερουργεί. 

Οι εποχές που καταπατούσαν τα ορφανά του Στάλιν ιδιωτικές περιουσίες έχει περάσει ανεπιστρεπτί και ο νόμος που έχει φέρει ο υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης στη Βουλή προς ψήφιση δίνει τέλος σε αδικίες δεκαετιών και αξιοποιεί το περιβάλλον συμβάλλοντας παράλληλα και  στην ανάπτυξη που τόσο έχει ανάγκη η χώρα. 

Μπορεί ελεύθερα ο συνδημότης μας να διαμαρτύρεται , μπορεί επειδή δεν είμαστε πλήρως Σοβιετία  (γιατί δυτικό κράτος όπως π.χ η Μεγάλη Βρετανία σαφέστατα και δεν είμαστε) να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του αλλά ας αφήσει τα τούβλα να τα διαχειρίζονται οι ειδικοί για τις κατασκευές 

Φανταστείτε λοιπόν τι ετοίμαζαν οι "ακτιβιστές" εάν δεν υπήρχε η παρουσία πιστών πέριξ του ναού  και του πανοσολογιότατου  Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Δημητρίου στον χώρο , αφού η αστυνομική παρουσία δεν έχει εμποδίσει και άλλες φορές συγκεντρωμένους να προβούν σε φθορές. 

Πρόσφατα άλλωστε η κυβέρνηση τίμησε τους νεκρούς της Marfin όταν κάποιοι έκριναν πως για να δουλέψει κάποιος σε μέρα γενικής απεργίας έπρεπε να ζητήσει την άδειά τους. 

Και τότε όπως και χθες η παρουσία της ΕΛ.ΑΣ ήταν διακοσμητική (έκριναν φαίνεται πως δεν έπρεπε να προβούν σε συλλήψεις)  αφού προφανώς και είναι βεβήλωση το να γράφεις συνθήματα με σπρέϊ πάνω στα φρέσκα τούβλα ενός ναού. Εκτός και εάν και οι αστυνομικοί δεν κατάλαβαν πως ό,τι διαδραματίστηκε έγινε στον περίβολο του Ιερού Ναού του Προφήτη Ηλία. 


 

Ικανοί ήταν να ρίξουν και κανένα τοίχο αφού μπορεί η ΚΙ.Π.Η να μιλούσε για συμβολική αποκαθήλωση του αυθαίρετου ναού αλλά ποιος θα εμπόδιζε κάποιο από τα "τούβλα" που κυκλοφορούν στην πόλη μας να πάρει το μήνυμα πως έπρεπε να ρίξουν τους τοίχους! 

Άλλωστε όταν η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ περισσεύει από πολλούς, οι βάνδαλοι αποθρασύνονται ....

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: