ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Χαμός για το αυτονόητο χθες στο δημοτικό συμβούλιο - Την ανάγκη να αποκτήσει νεκροταφείο η πόλη αφού το υπάρχον δεν καλύπτει τις ανάγκες των πιστών

Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Χαμός για το αυτονόητο χθες στο δημοτικό συμβούλιο - Την ανάγκη να αποκτήσει νεκροταφείο η πόλη αφού το υπάρχον δεν καλύπτει τις ανάγκες των πιστών


Η Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης "αποκάλυψε" χθες έγγραφο με το οποίο ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης απευθυνόμενος στον ΑΔΜΗΕ  Α.Ε (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) αναλύει την ανυπέρβλητη κοινωνική ανάγκη να δημιουργηθεί χώρος ταφής για τους πιστούς στην περιοχή του ΚΥΤ (Κέντρο Υψηλής Τάσης ) στον Υμηττό.


Το θέμα με το κοιμητήριο της πόλης είναι γνωστό απλώς κάποιοι αδιαφορούσαν για δεκαετίες και έτσι ήρθαμε στο τώρα όπου όπως μαθαίνω συνδημότες που φεύγουν από αυτόν τον μάταιο κόσμο μένουν άταφοι ταλαιπωρώντας συγγενείς και φίλους που αναμένουν κάποια εκταφή γιατί χώρος δεν υπάρχει!

Και φυσικά το νέο κοιμητήριο που θα καλύπτει και τις ανάγκες του όμορου δήμου που στερείται θα γίνει στον Υμηττό ή στον χώρο της επένδυσης στο Ελληνικό όπου όμως δεν θα ήταν ωραίο θέαμα να υπάρχει ένα νεκροταφείο δίπλα ή κοντά στο καζίνο!

Άλλωστε οι κεκοιμημένοι μας αδελφοί απαλλάσσονται από τα πάθη τους φεύγοντας από αυτή την ζωή.

Με σοβαρά επιχειρήματα και ενώ όλοι οι άλλοι δήμοι έχουν τα κοιμητήριά του μέσα στον Υμηττό ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης με αυτό το έγγραφό του που τάχα ήταν κρυπτό από τους πολλούς εξηγεί γιατί πρέπει να γίνει το κοιμητήριο στον Υμηττό.

Η δική μας πόλη έχει βεβαίως και άλλες επιλογές αφού πολλά είναι τα αναξιοποίητα οικόπεδα του Νάστου αλλά αυτή θεωρούμε και εμείς πως είναι η πιο ενδεδειγμένη. Ακούμε βεβαίως με ενδιαφέρον και τις αντιρρήσεις των "οικολόγων" της πόλης μας , αλλά παράλληλα θέλουμε και υπόδειξη συγκεκριμένου χώρου κοντά στην πόλη για τους νεκρούς μας.

Εκτός και η ταφή είναι κάτι ξεπερασμένο για αυτούς , και αυτό το συζητάμε αλλά ατυχώς για αυτούς στις Αστικές Δημοκρατίες η πλειοψηφία επιβάλλει τις απόψεις της και όχι το αντίθετο.

Και οι πιστοί θέλουν να νεκροταφείο , συρρέουν στους ναούς όπως είδατε και στο χθεσινό μας θέμα για τον πολιούχο του δήμου Ζωγράφου και είναι σίγουρο πως η νέα δημοτική αρχή σεβόμενοι περισσότερο από την προηγούμενη το θρησκευτικό συναίσθημα ( με εξαίρεση κάποιους αμετανόητους) πρέπει να κινηθεί δυναμικά για να έχουμε να λέμε και εμείς οι πιστοί πως επί δημαρχίας Γιώργου Χατζηδάκη αποκτήσαμε ένα νεκροταφείο που θα καλύπτει τις ανάγκες μιας πόλης με πάνω από 100.000 κατοίκους.

Εάν θέλουν οι άθεοι για να μην γεμίζουν τα νεκροταφεία μας μπορούν να καίγονται , άλλωστε πλέον είναι και αυτοί αρκετοί και θα συμβάλλουν στο να μην "καταστρέφεται" το περιβάλλον που τόσο υπολογίζουν αλλά όχι τον άνθρωπο.

Γιατί καλό το παραμύθι της οικολογίας , της κλιματικής αλλαγής , της διάσωσης της φάλαινας , και της αρκούδας αλλά προέχει ο Άνθρωπος . Αυτόν που στοχοποιεί η Παγκόσμια Συνωμοσία ως πηγή δεινών για το οικοσύστημα, αυτός που δημιούργησε αυτόν τον πολιτισμό, αυτός που ανέβασε τον μέσο όρο ζωής στον δυτικό κόσμο .

Αυτός που προφανώς και εάν ήθελε να εξακολουθεί να σέβεται το περιβάλλον θα έπρεπε να ζει σε σπηλιές και να λατρεύει ανύπαρκτους Θεούς μη ξεχνώντας να υπακούει στον εκάστοτε ψεκασμένο "πατερούλη" που κάνει πως δεν καταλαβαίνει πως χωρίς τον Άνθρωπο δεν έχει καμία ΑΞΙΑ κανένα οικοσύστημα.

Εγωϊστικό ή μη χωρίς τον άνθρωπο δεν θα επιβίωνε ΤΙΠΟΤΑ που να αξίζει την προσοχή μας. Άλλωστε και σύμφωνα με την Θρησκεία μας είμαστε το τελειότερο δημιούργημά Του. "Κατ' εικόνα  και καθ' ομοίωσιν " που σημαίνει πως ο άνθρωπος είναι ένα θεολογικό ον.

Το βασικότερο που μας χωρίζει με μια δράκα Αθέων που δημιουργεί μονίμως προβλήματα στην πόλη είναι η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ που μας έδωσε ο Θεός άγνωστη λέξη σε αυτούς που έχουν μάθει να υπηρετούν "πατερούηδες" πνευματικούς νάνους που θεωρούν πως είναι ικανοί να σώσουν άψυχα όντα αδιαφορώντας ΠΑΝΤΕΛΩΣ για τον Άνθρωπο και τις πνευματικές του ανάγκες.

Ελπίζουμε ο δήμαρχος της πόλης να αντιληφθεί πως το μεγαλύτερο ελάττωμα της προηγούμενης διοίκησης ήταν η στείρα αντιπαράθεσή της με ιερείς που δεν φοβούνται να υψώσουν το ανάστημά τους έναντι κάθε Εξουσίας.

Και επειδή πρόσφατα άκουσα παράπονα για τον ιερέα της Αγίας Μαρίνας από κυβερνητικό για την σθεναρή στάση του σε κάποια ζητήματα η απάντηση μου ήταν αφοπλιστική.

"Εγώ να δεις τι ακούω για τα "πειράματα" που κάνετε και την ΑΝΟΗΣΙΑ που σας διακατέχει θεωρώντας πως είσαστε "θεοί" για να μας προστατέψετε από κάτι που δεν μπορείτε. Προσέξτε γιατί υγεία δεν μπορείτε έτσι και αλλιώς να μας εγγυηθείτε μην τυχόν μειώσετε το μοναδικό μας πλεονέκτημα έναντι του υπόλοιπου μη πολιτισμένου κόσμου."

Και επειδή έκανε πως δεν καταλαβαίνει του τόνισα πως η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ μας είναι αδιαπραγμάτευτη και τον κάλεσα να πάρει σαφή θέση για ζητήματα της πόλης μας μιας και πολιτεύεται στον Νότιο Τομέα και έχει θέση ευθύνης.

Θεωρώ πως το επόμενο διάστημα και εν όψει πρόωρων εκλογών σημαντικό θέμα που απασχολεί την πόλη μας θα λυθεί με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί λίγες μέρες πριν κλείσει η Βουλή για να ξεκινήσει και επίσημα η προεκλογική περίοδος .

Γιατί ανεπίσημα εάν δεν το έχετε ήδη αντιληφθεί έχει ξεκινήσει. Η αλήθεια είναι πως είμαι κατά της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες αλλά από την άλλη δεν βλέπω πως υπάρχει η αναγκαία συναίνεση για να προχωρήσει η χώρα προς την σωστή κατεύθυνση και όπως εξήγησα δεν νομίζω πως θα προκύψει και μετά τις διπλές εκλογές.

Αυτό που θα προκύψει είναι μια κυβέρνηση με ικανό αριθμό βουλευτών και φυσικά το άλλοθι μιας νέας λαϊκής ετυμηγορίας αφού και πάλι κάποιοι θα ισχυρίζονται πως δεν χρειάζονται μνημόνια αλλά πλήρη καταστροφή της χώρας και άτακτη χρεοκοπία.

Επειδή τα πράγματα με τον covid-19 δεν πάνε καλά σε παγκόσμιο επίπεδο θεωρώ πως είναι η κατάλληλη στιγμή για να αποφασίσουμε όλοι μας σε τι κόσμο θέλουμε να ζήσουμε.

Γιατί η μετά κορονοϊού εποχή προφανώς και δεν μπορεί να ανεχθεί άναρθρες κραυγές ψεκασμένων την ώρα που χιλιάδες νέοι άνεργοι θα αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης εξαιτίας των επιλογών του δυτικού κόσμου να συνομιλεί με όσους βρίσκονται απέναντι.

Γιατί αυτή την καταστροφή την πάθαμε γιατί κάποιοι θεωρούν πως πρέπει να υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας ανάμεσα σε ανθρώπους που υπηρετούν αυταρχικά καθεστώτα . Σήμερα μετράμε φέρετρα στην Ευρώπη και η κομμουνιστική Κίνα , μαζί με τους συμμάχους τους μας στέλνουν μάσκες για να σωθούμε ενώ επί μήνες προσπαθούσαν να μας αποκρύψουν την ΑΛΗΘΕΙΑ.

Στις προσεχείς εκλογές για ακόμη μια φορά θα επιβεβαιωθεί πως οι πολλοί απεχθάνονται τον κομμουνισμό και δεν τον ψηφίζουν ακόμα και στις μεγαλύτερες κρίσεις του καπιταλιστικού συστήματος.

Ας αναζητήσουν τους λόγους και ας αφήσουν και εμάς που έχουμε σύμφωνα με τον θεωρητικό τους Μαρξ έχουμε το "όπιο" μας δηλαδή την Θρησκεία μας .

Άλλωστε έκαψαν χιλιάδες ναούς στα κομμουνιστικά κράτη και δολοφόνησαν ιερείς μη πετυχαίνοντας να μας "θεραπεύσουν"

ΥΓ: Για όσους ανησυχούν για κάποιες επιλογές της ΝΔ , ήδη θα γίνουν διορθώσεις αφού ανεξάρτητα τους ψηφοθηρικούς λόγους η επόμενη μέρα θα περιλαμβάνει και πάλι "στρατόπεδα" και ψυχρό πόλεμο και φυσικά η ΝΔ είναι ένα αστικό κόμμα που θα βρεθεί στην κατάλληλη θέση. Οι σχέσεις μας θα καλυτερεύσουν το επόμενο διάστημα με τις ΗΠΑ και θα ξεκινήσει και η απαγκίστρωσή μας από την Γερμανοκρατούμενη Ε.Ε εάν η τελευταία συνεχίσει να "αυτοκτονεί" συνομιλώντας και έχοντας φιλικές σχέσεις  με κράτη παρίες . Το επόμενο διάστημα για όσους είναι άνεργοι θα προκηρυχθούν περί τις 100.000 θέσεις ορισμένου χρόνου στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Θα σας κρατάμε ενήμερους παρά τις αντιρρήσεις μας αφού για πολλούς από εσάς είναι μια "χρυσή" ευκαιρία.  Ήδη γίνονται πολλές προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ με την λογική του κατεπείγοντος λόγω της πανδημίας.

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: