ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Τα πράγματα είναι απλά με την Τουρκία όποιος θέλει πόλεμο τον κάνει και τον χάνει

Τρίτη 26 Μαΐου 2020

Τα πράγματα είναι απλά με την Τουρκία όποιος θέλει πόλεμο τον κάνει και τον χάνει



Αναλύσεις επί αναλύσεων για το θέμα με την εισβολή στον Έβρο Τούρκων πολιτών και στρατιωτικών που βέβαια δεν έκαναν τελικά όπως αποδείχθηκε κατάληψη ελληνικού εδάφους. Μπήκαν μέσα μέτρησαν ( σε ελληνικό έδαφος σύμφωνα με τις διεθνείς συμβάσεις) και αποχώρησαν κύριοι.



Τι θα έκανε ένα κράτος με ισχυρή στρατιωτική δύναμη; Θα συνελάμβανε όσους μπήκαν σε δικό μας έδαφος και θα περίμενε τις αντιδράσεις των προκλητικών γειτόνων μας. Τι έκανε η Ελλάδα; Ενημερώθηκε από τους στρατιωτικούς που τάχα δεν τους αφήνουμε να επιτελέσουν την αποστολή τους λανθασμένα και η είδηση μας ήρθε από τις ΗΠΑ και την Μεγάλη Βρετανία όπου οι Τούρκοι προπαγάνδισαν το επίτευγμά τους.

Εδώ αρχίσαμε και πάλι να μιλάμε για εθνική ταπείνωση , για τάχα ξεπουλημένη κυβέρνηση και άλλα φαιδρά λες και φταίει ο εκάστοτε υπουργός για την ικανότητα ενός στρατού που αποτελείται από τα δικά μας παιδιά δεν είναι επαγγελματικός σε μεγάλο ποσοστό και έχει επιδείξει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά οκνηρίας ενός δημοσίου υπαλλήλου που ποντάρει στην μονιμότητα.

Βέβαια όλοι θεωρούν πως θα πήγαινε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να πολεμήσει εάν γίνονταν πόλεμος . Καμία σχέση απλώς δεν τον κάνει γιατί γνωρίζει πως είναι μαθηματικά αδύνατο να τον κερδίσει. Οι Τούρκοι στρατιώτες συμμετέχουν με επιτυχία σε δεκάδες πολέμους την τελευταία 20ετία ενώ εμείς προφασιζόμενοι πως δεν μας αφορά τι γίνεται στη Μέση Ανατολή δεν συμμετέχουμε.

Όλοι αυτοί που φωνάζουν για πόλεμο με την Τουρκία προφανώς και θέλουν και ΝΙΚΗ αλλά αυτή δεν ήρθε διαχρονικά εκτός και αγνοούν την Ιστορία μας. Ας αφήσουν λοιπόν τους ψευτοπατριωτισμούς τύπου Ελευθέριου Βενιζέλου που δεν άκουσε τον Εθνικιστή Ίωνα Δραγούμη έκανε την Μικρασιατική Εκστρατεία και όπως ήταν λογικό χάσαμε.

Άδικα θανατώσαμε στο Γουδί αυτούς που πολέμησαν και όχι αυτούς που έστειλαν ως πρόβατα επί σφαγή έναν στρατό που δεν έχει επιδείξει για δεκαετίες ικανότητα κατάληψης εδάφους.

Άλλωστε κανείς δεν έχει αναρωτηθεί γιατί εμείς έχουμε τόσα πολλά ατυχήματα από Έλληνες χειριστές μαχητικών τα τελευταία χρόνια;

Άλλωστε κανείς δεν εμποδίζει κανέναν Έλληνα αεροπόρο να πατήσει τον κουμπί και να καταρρίψει τον Τούρκο πιλότο. Ουδείς αφού και να παραβιάσει την εντολή δεν θα τιμωρηθεί . Ένοπλες δυνάμεις που έκαναν το 1967 πραξικόπημα και που στις τάξεις τους ελάχιστοι αξιωματικοί αντέδρασαν για αυτό προσπαθούν να μας πείσουν πως υπακούν πιστά το Σύνταγμα και τους νόμους της Αστικής μας Δημοκρατίας.

Λες και δεν ξέρουμε πως πολλοί από αυτούς θεωρούν τους εαυτούς τους ικανούς να διοικήσουν το Κράτος. Λες και δεν υπάρχουν τόσοι που θα ήθελαν αυτούς στην Εξουσία αναζητώντας ΝΙΚΕΣ.

Όμως και οι ίδιοι γνωρίζουν πως όπως και το 1974 έχασαν την μισή Κύπρο ενώ η "εθνοσωτήριος επανάσταση" είχε θωρακίσει την χώρα και ο στρατός μας πέταγε έτσι θα ηττηθούν εκ νέου.

Εάν θέλουμε να φύγουμε κάποτε από την μιζέρια αυτή θα πρέπει να απαιτήσουμε από την πολιτική ηγεσία να προχωρήσει με οποιοδήποτε οικονομικό κόστος στην δημιουργία εθελοντικού στρατού καλά αμειβόμενου. Δεν χρειάζεται καν να είναι Έλληνες και Ελληνίδες τα μέλη των ενόπλων δυνάμεων αρκεί να αμείβονται καλά και να δρουν αστραπιαία.

Γιατί προφανώς και δεν μπορείς να επαφίεσαι εν έτη 2020 στον πατριωτισμό των Ελλήνων για την θωράκιση των συνόρων σου. Άλλωστε η χώρα διαθέτει υπερσύγχρονο εξοπλισμό και είναι ντροπή όπως και στα Ίμια να μαθαίνουμε από τις ΗΠΑ πως έχουν ανέβει Τούρκοι κομάντος σε Ελληνική βραχονησίδα.

Η αναπόφευκτη σύγκρουση με έναν κακό γείτονα καθυστερεί εξαιτίας της συμμετοχής μας στο ΝΑΤΟ . Γι' αυτό το ευχαριστώ στους Αμερικανούς που δεν σας βγαίνει εύκολα θα το λέτε όταν κάποτε η χώρα αποχωρήσει από αυτό και υποστεί απώλεια εδαφών της.

Και τότε δεν θα μιλάμε για ένα "γκριζάρισμα" του Αιγαίου αλλά για κατοχή όπως συμβαίνει από το 1974 στην Κύπρο.

Όποιος θέλει λοιπόν πόλεμο με την Τουρκία ας πιέσει προς αυτή την κατεύθυνση ας γνωρίζει όμως πως με ό,τι διαθέτουμε αυτή την στιγμή ο πόλεμος εάν αφεθεί να εξελιχθεί θα αποβεί μοιραίος για την χώρα.

Ο πόλεμος δεν είναι ποδοσφαιρικός αγώνας για να τους κερδίσουμε "εύκολα" αλλά σύγκρουση ενός κράτους των 10.000.000 εκατομμυρίων  και κάτι κατοίκων με ένα που ξεπερνάει τα 82 εκατομμύρια και που αυτή την στιγμή που γράφονται αυτά μάχεται και νικά τον στρατό του δικτάτορα Άσαντ στη Συρία.

Ο δικτάτορας λοιπόν Ερντογάν γιατί για αυτού επρόκειτο δεν τον νοιάζει να χάσει και 200.000 στρατό από μια σύγκρουση με την Ελλάδα . Εμείς στους πρώτους 1000 νεκρούς θα έχουμε ρίξει οποιαδήποτε κυβέρνηση επειδή ηττήθηκε.

Άλλωστε ουδείς αναγνωρίζει την επιτυχία της παρούσας κυβέρνησης στην μάχη με τον κορονοϊό και ετοιμαζόμαστε όλοι όταν σε μερικούς μήνες θα αναγκαστεί να κόψει μισθούς και συντάξεις.

Έτσι είναι ο μέσος Έλληνας θεωρεί πως είναι το επίκεντρο του κόσμου και ποντάροντας σε επιτυχίες του παρελθόντος θεωρεί πως είμαστε ακόμα μια Αυτοκρατορία που μας υπολογίζουν όλοι.

Στην ουσία υπάρχουμε ακόμα ως μέλος της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ και όποιος θεωρεί πως είμαι υπερβολικός ας ρωτήσει τους "αδελφούς" Σέρβους τι υπέστησαν όταν πίστεψαν πως αγνοώντας την Δύση θα έκαναν εθνικές εκκαθαρίσεις στο κράτος τους.

Τελικά τους βομβάρδισαν και τώρα παρακαλάνε να μπουν στο ΝΑΤΟ.

ΥΓ: Όσοι θυμηθούν την επανάσταση του 1821 ας αντιληφθούν επιτέλους πως αυτή επετεύχθη με την βοήθεια των ξένων δυνάμεων και κυρίως πως ουδείς αντέχει ακόμα 400 χρόνια σκλαβιάς από μια ημιβάρβαρη φυλή που αποτελεί τον γεφύρωμα της Δύσης με μια Ανατολή που ακόμα δεν έχει γίνει (και δεν θα γίνει ποτέ) ισάξιος συνομιλητής του δυτικού κόσμου.

Άλλωστε ούτε θέλουν αλλά ούτε και μπορούν να υπηρετήσουν τις Αξίες του. Φαίνεται άλλωστε από το μίσος που τρέφουν προς κάθετι που έχει να κάνει με ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ, δικαιώματα και όλα αυτά που μας ξεχωρίζουν με κράτη παρίες που δυστυχώς όσο υπάρχουν δεν θα επικρατήσει ποτέ ΕΙΡΗΝΗ στον κόσμο.

Βγαίνουμε ή έτσι νομίζουμε από μια πανδημία εξαιτίας αυτής της διαφοράς πολιτισμών και είναι η ώρα να σκεφτούμε σοβαρά σε τι κόσμο θέλουμε να ζήσουμε.

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: