ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ειδήσεις για την πόλη σε ένα λεπτό

Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

Ειδήσεις για την πόλη σε ένα λεπτό

- Ματαίωσε ο Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου τις "συμβολικού χαρακτήρα λεηλασίες" που ετοίμαζαν οι "αγανακτισμένοι" συνδημότες μας στις εργασίες επέκτασης του ξωκλησιού στον Προφήτη Ηλία για να μπορέσει να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των πιστών. Εκτός από την ΣΙΩΠΗ των κεντροδεξιών παρατάξεων και τη μη καταδίκη των "αγανακτισμένων" , έχουμε και την μη υποστήριξη από αυτούς του νέου νομοσχεδίου για το περιβάλλον που κατέθεσε ο αρμόδιος υπουργός Κωστής Χατζηδάκης που δίνει ΤΕΛΟΣ στην υποκρισία ετών. Με διαδικασίες εξπρές πλέον κάθε οι περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις θα μειώσουν την διαφθορά από κάποιους δημοσίους υπαλλήλους που "τρέναραν" επενδύσεις προς ιδίων όφελος.
Το επόμενο στάδιο των "αγανακτισμένων" αλλά και γενικότερα όσων αγαπάνε περισσότερο τους κορμοράνους παρά τους συνανθρώπους τους είναι να βάλλουν ομαδικώς (ήδη το κάνουν) εναντίον του υπουργού που θέλησε να δώσει ένα οριστικό τέλος σε αδικίες δεκαετιών. Άρα μπράβο για το θάρρος του πανοσολογιότατου Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Δημητρίου που απέδειξε πως ξεχωρίζει αφού κατά την δική μου ταπεινή άποψη δεν έπρεπε να προσεύχεται μόνος του την περασμένη Κυριακή αλλά να έχει στο πλευρό του όλους τους ιερείς που λειτουργούν στις ενορίες της πόλης και η μη εκεί παρουσία τους αλλά και η σιωπή τους , δίνει άλλοθι σε όσους εξακολουθούν έως και σήμερα να μην αντιλαμβάνονται το λάθος τους. Δεν νομίζω πως θα συνεχίσουν για πολύ να πουλάνε σανό στους δημότες όσο και εάν ετοιμάζουν και άλλες "επαναστατικές γυμναστικές" που προφανώς δεν αφορούν τους πολλούς που βλέπουν με συμπάθεια την προσπάθεια δημιουργίας ενός ακόμα λειτουργικού ναού στον δήμο μας.

- Ξεκίνησε το δημοτικό ραδιόφωνο , και η διοίκηση έχει ένα ακόμα ΜΜΕ για να προβάλλει το έργο της προς τους δημότες. Η επιτυχία του θα σημάνει ένα ακόμα "όπλο" στην φαρέτρα της διοίκησης . Εάν αποτύχει και παραμείνει στην "αφάνεια" όπως επί προηγούμενης διοίκησης προφανώς θα είναι κάποια ακόμα πεταμένα λεφτά.

- Ο τομέας καθαριότητας εξακολουθεί και "πληγώνει" όσους (και δεν είναι και λίγοι) επιθυμούν ΚΑΘΑΡΗ ΠΟΛΗ . Οι δικαιολογίες σταθερά ίδιες και ανησυχητικό το γεγονός πως καμία δημοτική παράταξη δεν λέει ΔΗΜΟΣΙΑ πως η δομή πρέπει να δοθεί σε ιδιώτη εάν θέλουμε να δούμε άμεσα αποτελέσματα. Έρχονται καινούργιες 8μηνες συμβάσεις στους ΟΤΑ μέσω ΟΑΕΔ θα σας ενημερώσουμε να κάνετε τις αιτήσεις σας γιατί είναι μια καλή ευκαιρία για όσους δεν έχουν δουλειά και θέλουν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, με ελαστικό προς την τήρησή του ωράριο εργασίας.

- 8 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο νέος δήμαρχος Γιώργος Χατζηδάκης έχει αλώσει την δημοτική παράταξη που τον ανέδειξε και έχει απλωθεί από τα αριστερά έως τα δεξιά. Μέχρι τώρα βέβαια έμμισθες θέσεις ευθύνης έχουν αναλάβει κατά βάση κεντροαριστεροί δημιουργώντας την αίσθηση του κορόιδου σε όσους δεξιούς τον στήριξαν στον δεύτερο γύρο φανερά.

- Σας ευχαριστώ για τις ευχές σας για τα γενέθλιά μου , και κυρίως επειδή μας ακολουθείτε (λίγοι αλλά φανατικά ) όλα αυτά τα χρόνια της διαδικτυακής μας παρουσίας με αυτό το ιστολόγιο που υπηρετεί συγκεκριμένες αρχές και αξίες. Δεν θα σας πούμε πως τα καλύτερα έρχονται γιατί αφήνουμε τους ΜΥΘΟΥΣ και τα ευχολόγια για αυτούς που επί δεκαετίες παραποιούν συστηματικά και αποκρύπτουν μελανά σημεία της Ιστορίας της πόλης μας.

- Για μετά τις πρόωρες εκλογές του φθινοπώρου (ίσως και μέσα στο καλοκαίρι εάν προλάβουν) πάνε οι εκλογές στις τοπικές οργανώσεις στη ΝΔ. Έτσι παραμένουμε αρκετά ζωηροί αφού θα ρίξουμε "ταχύτητα" αλλά όχι ποιότητα αναρτήσεων αμέσως μετά την διεξαγωγή τους.

ΥΓ: Φωτογραφία  Άγγελος Κάνδηλας ο οποίος με τους ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ καθημερινά έχει πλούσιο φωτορεπορτάζ από κάθε σημείο της πόλης. Έχει με διαφορά τραβήξει τις περισσότερες φωτογραφίες από όλα τα τοπικά ΜΜΕ. Κάποια στιγμή θα φιλοξενήσουμε κάποιες από αυτές αφού οι περισσότερες μένουν αδημοσίευτες στο προσωπικό του αρχείο.


Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: