ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ : Τρέχουν να συμπληρώσουν τα ψηφοδέλτια τους οι δημοτικές παρατάξεις αφού στις 31 Αυγούστου πρέπει να έχουν παραδώσει τους συνδυασμούς τους - Το μαγικό νούμερο 87 αναζητούν όλοι οι συνδυασμοί με ελάχιστους να το πετυχαίνουν!

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023

Τρέχουν να συμπληρώσουν τα ψηφοδέλτια τους οι δημοτικές παρατάξεις αφού στις 31 Αυγούστου πρέπει να έχουν παραδώσει τους συνδυασμούς τους - Το μαγικό νούμερο 87 αναζητούν όλοι οι συνδυασμοί με ελάχιστους να το πετυχαίνουν!

Την τελευταία στιγμή τρέχουν ( αυτό συμβαίνει πάντα) να συμπληρώσουν οι δημοτικές παρατάξεις την λίστα με τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους που θα κατεβάσουν στις εκλογές του Οκτωβρίου. 

Με 35 απλώς κατεβαίνεις με 87 πας για διοίκηση γιατί κακά τα ψέματα δεν έχουμε δει ποτέ να βγάζει δήμαρχο παράταξη που να μην είχε εξαντλήσει τον αριθμό των υποψηφίων που δικαιούνταν. 

Στις προηγούμενες ανώτατο όριο ήταν το 62 πλέον οι δημοτικές παρατάξεις αναζητούν 87! για να συμπληρώσουν τον ανώτατο αριθμό υποψηφίων με τον οποίο μπορούν να συμμετάσχουν ενώ άλλες μικρές δημοτικές παρατάξεις θα αρκεστούν σε 50-60 με το λιγότερο που μπορείς να δηλώσεις είναι 35 υποψηφίους! 

Τέσσερις τουλάχιστον παρατάξεις από τις 9 ή 10 που τελικά θα συμμετάσχουν στις προσεχείς δημοτικές εκλογές θα κατέβουν με γεμάτα ψηφοδέλτια! Και 100 να ήταν θα τους βρίσκαμε μας είπε στέλεχος παράταξης που διεκδικεί σε αυτές τις κάλπες την είσοδο του για πρώτη φορά στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας. 

"Ήδη έχουμε πάνω από 87 υποψηφίους και το τελικό ψηφοδέλτιο είναι στην διάθεση του επικεφαλής μας που θα κληθεί να κόψει! τους πλεονάζοντες!" Δεν απορήσαμε σε καμία περίπτωση γιατί η συγκεκριμένη παράταξη έχει βάσιμες πιθανότητες να διοικήσει τον δήμο και έτσι να εκλέξει τους 21 από αυτούς τους δημοτικούς συμβούλους. 

Πολλούς από τους υποψηφίους που κατεβαίνουν δεν τους γνωρίζουμε ούτε εμείς αφού η συμμετοχή τους έγινε την τελευταία στιγμή ενώ από τα βιογραφικά τους δεν μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα το τι θα πράξουν εάν τελικά εκλεγούν. 

Τις απόψεις τους δεν τις γνωρίζουμε στα βασικά θέματα της πόλης και το πρόγραμμα όλων των δημοτικών παρατάξεων είναι κυρίως ευχολόγια ενώ στα βασικά θέματα ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ- ΟΔΟΦΩΤΙΣΜΟΣ- ΚΥΤ ΥΜΗΤΤΟΥ, ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ, ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ακούμε από όλους σχεδόν ταυτόσημες απόψεις. 

Όλοι λένε να φύγει το ΚΥΤ Υμηττού, όλοι θέλουν η ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ να αποδοθεί για "αξιοποίηση" στον δήμο μας, το νεκροταφείο δεν το θέλουν μέσα στη Β΄Ζώνη Υμηττού και σε καμία περίπτωση δεν θέλουν ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ενώ για την σήραγγα Ηλιούπολης έχουν όλες και όλοι θετική άποψη. 

Για τα led τα θέλουν όλοι με μερικούς να θεωρούν υπερβολικό το κόστος των 8.000.000 - 10.000.000 ευρώ θεωρώντας πως αυτά μπορούν να μπουν με τα μισά και λιγότερα χρήματα. 

Για τον πολιτισμό και αθλητισμό δεν βλέπουν θέμα , ενώ θεωρούν πως το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης της πόλης μας πρέπει να ενισχυθεί με προσωπικό αδιαφορώντας πλήρως για τα λάθος πρότυπα που προβάλλει στις νέες και τους νέους της πόλης μας που ευτυχώς δεν τσιμπάνε να ηρωοποιούν πρόσωπα που έτσι και αλλιώς έχουν συμβάλει αρνητικά στην Ιστορία της πατρίδας μας. 

Το Μουσείο είναι μόνο για Κνίτες ουδείς άλλος μπορεί π.χ να πάει για να δει να του προβάλλουν τον δοτό δήμαρχο της χούντας ως αντιστασιακό Επονίτη την αντίστασή του την έζησαν άλλωστε όσοι την περίοδο της δικτατορίας τον είχαν δοτό άρχοντα της πόλης μας! 

Οι διαλέξεις και οι εκδηλώσεις που έχουν κατά καιρούς φιλοξενηθεί από την ειδική έκθεση που διαθέτει το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης έχουν απασχολήσει πολλές φορές αρνητικά αυτό εδώ το ιστολόγιο κανέναν δεν πείθουν οι ανοησίες που έχουν ακουστεί εκεί όπως φάνηκε και στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές με τη ΝΔ που δεν υιοθετεί "ψεκασμένη" ατζέντα να παίρνει ένα 37% στο δήμο μας. 

Δεν αναφέρουμε καν τα ποσοστά στα δεξιά της στον δήμο μας γιατί τα θεωρούμε ισχνά ενώ ΚΚΕ ψήφισε μόλις το 10% των συνδημοτών μας. Τώρα γιατί πρέπει να πληρώνουμε Μουσείο για το 10% αδιαφορώντας για ένα τουλάχιστον 50% είναι κάτι που ίσως κάποια στιγμή μας απαντήσουν όλες και όλοι αυτοί που έχουν βρει τη δομή αυτή ως απασχόληση γιατί αποδεδειγμένα μας έχει στοιχίσει πάρα πολλά και έσοδα ο δήμος μας από αυτό δεν έχει! 

Εάν δεν το επισκέπτονταν υποχρεωτικά και κάποιοι μαθητές σχολείων το Μουσείο δεν έχει επισκέπτες αφού τόσο χοντροκομμένη προπαγάνδα δεν αντέχουν οι νέες γενιές. 

Αλλά επειδή στα ψηφοδέλτια έχουμε ήδη διαπιστώσει υποψηφιότητες ενδιαφέρουσες το επόμενο διάστημα όσες μπορούμε θα παρουσιάσουμε εάν και για εμάς μετράει περισσότερο ΣΥΝΟΛΙΚΑ τι πρεσβεύει η δημοτική παράταξη και όχι ένας μεμονωμένος υποψήφιος . 

Αφού ένας κούκος δεν έφερε ποτέ την ΑΝΟΙΞΗ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: