ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ για να μαθαίνετε όσα όλοι οι άλλοι σας κρύβουν....: Γιώργος Χατζηδάκης: Καλωσορίζουμε στην παράταξή μας ένα νέο άνθρωπο, ένα νέο επιστήμονα τον Χρήστο Ζαχείλα

Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023

Γιώργος Χατζηδάκης: Καλωσορίζουμε στην παράταξή μας ένα νέο άνθρωπο, ένα νέο επιστήμονα τον Χρήστο Ζαχείλα


Καλωσορίζουμε στην παράταξή μας ένα νέο άνθρωπο, ένα νέο επιστήμονα τον Χρήστο Ζαχείλα. Ο Χρήστος είναι Μηχανικός Περιβάλλοντος και κάτοχος διδακτορικού σε θέματα φυσικών καταστροφών.
Γεννήθηκε στην Ηλιούπολη το 1992 και αποφοίτησε από το 5ο Λύκειο Ηλιούπολης. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στο Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, απέκτησε Μεταπτυχιακό τίτλο (MSc) στη διαχείριση Υδρομετεωρολογικών Κινδύνων – Καταστροφών, από το Πανεπιστήμιο Rhones-Aples της Γκρενόμπλ της Γαλλίας, σε συνεργασία με την Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Κατά τη διάρκεια των Μεταπτυχιακών του σπουδών έκανε έρευνα στο πλαίσιο μαθητείας στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνιας στην Ιταλία.

Στη συνέχεια απέκτησε Διδακτορικό τίτλο (PhD) από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, Σχολή Πολιτικών Επιστημών, με θέμα "Φυσικές καταστροφές και διαχείριση κρίσεων: στρατηγική, ρυθμιστικό πλαίσιο και πρακτικές διαχείρισης και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού. Συγκριτική μελέτη Ελλάδας – Ιταλίας στην περίπτωση των υδάτινων καταστροφών".

Έχει εργαστεί ως σύμβουλος Επιστημονικών εκδόσεων και είναι επιστημονικός συνεργάτης του εργαστηρίου του Κέντρου Πολιτικής Έρευνας και Τεκμηρίωσης του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.

Έχει επιστημονικές δημοσιεύσεις, πολλές συμμετοχές σε επιστημονικά συνέδρια, είναι άριστος γνώστης εφαρμογών πληροφορικής ενώ μιλάει Αγγλικά, Ιταλικά και Γαλλικά.
 
Είναι από πολύ μικρή ηλικία μέλος του Σκακιστικού Ομίλου Ηλιούπολης, ενώ ασχολείται και με το τένις.

Καλή επιτυχία Χρήστο.

Γιώργος Χατζηδάκης 
Δήμαρχος Ηλιούπολης 

Δεν υπάρχουν σχόλια: