ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Αύριο θα συζητήσουν και πάλι ένα θέμα που θα ακολουθήσει την πορεία της περίπτωσης του Ιερού Ναού Αγίου Τιμοθέου & Αγίας Μαύρας

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023

Αύριο θα συζητήσουν και πάλι ένα θέμα που θα ακολουθήσει την πορεία της περίπτωσης του Ιερού Ναού Αγίου Τιμοθέου & Αγίας Μαύρας


Όσα έχτισε ο πατέρας Στυλιανός Καρπαθίου που θέλησε να μεγαλώσει το παλιό ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία στην πόλη μας κρίθηκαν ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ. 

Έχει βγει και απόφαση κατεδάφισης ( θα τα πουν και αύριο στο δημοτικό συμβούλιο) αλλά αδίκως πανηγυρίζουν οι οπαδοί της νομιμότητας. 

Στην πατρίδα μας καμία κυβέρνηση δεν θα μπει στη διαδικασία να γκρεμίσει έναν ναό ακόμα και εάν είναι αυθαίρετος

Ακόμα και εάν γκρεμιστούν ΟΛΕΣ οι αυθαίρετες κατασκευές που βρίσκονται μέσα στη Β΄Ζώνη Υμηττού η εκκλησία θα παραμένει ως έχει. Και αυτό είναι το πρόβλημα αφού οι ενέργειες του πατέρα Καρπαθίου που δεν ενημέρωσε τις εκκλησιαστικές αρχές για όσα ήθελε να πράξει έχουν ως αποτέλεσμα έναν ναό στα τούβλα και το παλιό ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία εγκλωβισμένο μέσα στον ημιτελή ναό! 

Αύριο το σύνολο των δημοτικών παρατάξεων θα ταχθούν με την ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ όμως όλες και όλοι γνωρίζουν πως καμία διοίκηση δεν θα έστελνε μηχάνημά της να γκρεμίσει το αυθαίρετο , αφού καμία δεν θα ήθελε να βάλει απέναντί της όσους πιστεύουν πως η Ελλαδική Εκκλησία ακόμα και ένας ιερέας της  που αυθαιρέτησε και δεν ενημέρωσε κανέναν από τους προϊσταμένους του είναι υπεράνω των νόμων. 

Άλλωστε υπεράνω αυτών βρίσκονται και εκατοντάδες επιχειρηματίες που έχουν χτίσει βιλάρες μέσω Ναοδομίας σε νησιά του Αιγαίου και με πρόστιμα τις διατηρούν χωρίς ουδέποτε να κατεδαφίζονται. 

Η στάση του πατέρα Καρπαθίου κατά την διάρκεια της πανδημίας μας κατέδειξε πως τα ράσα δεν κάνουν τον παπά. Σίγουρα δεν είμαστε από αυτούς που πιστεύουν πως στον Υμηττό δεν πρέπει να υπάρξουν τσιμέντα,  που σημαίνουν Ανάπτυξη. 

Για εμάς ήταν λάθος που έκλεισε η επιχείρηση δίπλα από τον Προφήτη Ηλία για να γίνει Κέντρο τάχα Προστασίας του Περιβάλλοντος , και σίγουρα ένας ναός με αυτή την θέα και με ικανή χωρητικότητα για τους πιστούς θα ήταν ιδανικός για την πόλη μας. 

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης λογικά αύριο θα ακολουθήσουν την ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ που λέει πως ο ναός ή μάλλον ό,τι χτίστηκε ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ και περικλείει το παλιό ξωκλήσι θα πρέπει να πέσει αλλά ουδείς θα οδηγούσε ως δήμαρχος τα μηχανήματα της ΣΟΒΙΕΤΙΑΣ μας εναντίον ακόμα και ενός αυθαίρετου ναού. 

Εκκλησίες γκρεμίζουν ΜΟΝΟ οι κομμουνιστές και στην πόλη μας αυτοί είναι μόλις το 10% όσων πάνε και ψηφίζουν στις κάλπες. Όλοι οι υπόλοιποι ακόμα και αυτοί που δεν ξημεροβραδιάζονται σε εκκλησίες δεν θα ήθελαν να γκρεμιστεί ο ναός αυτός. Οι πιο τολμηροί σαν και εμάς θα έλεγαν να ολοκληρωθεί αφού ουδείς πρόκειται να τον ρίξει τώρα ή στο μέλλον! 

Δεν μπορεί να είναι για εμάς εφημέριος του Προφήτη Ηλία  ο πατέρας Στυλιανός Καρπαθίου με την στάση που κράτησε την περίοδο της πανδημίας , και το δυστύχημα είναι πως το ίδιο ισχύει και για την Ενορία της Αγίας Μαρίνας με τον πατέρα Σεραφείμ Δημητρίου. 

Αλλά εμείς δεν είμαστε αρμόδιοι για τους ποιους επιλέγει η Ελλαδική Εκκλησία της Ελλάδος να διακινήσουν το δόγμα της εμείς έχουμε επιλογές ιερού ναού για να πάμε δεν θα πηγαίναμε ΠΟΤΕ σε ναούς όπου εφημέριοι έχουν δείξει αυτή την στάση μη σεβόμενοι απολύτως ΤΙΠΟΤΑ. 

Όπως κάποιοι και καλά κάνουν αφού δεν συμφωνούν με αυτά που γράφουμε δεν μας επισκέπτονται έτσι και εμείς δεν επισκεπτόμαστε ναούς όπου ιερουργούν "ψεκασμένοι"! Μάλιστα από εδώ και στο εξής δεν θα καλύπτουμε καμία δράση τους αφού και οι Χρυσαυγίτες αλληλεγγύη πουλούσαν δεν θέλουμε να έχουμε σχέση με αρνητές της Αστικής μας Δημοκρατίας που κλείνουν το μάτι σε κάθε λογής φασίστα. 

Και βέβαια επειδή οι ενορίες της πόλης μας είναι αρκετές,  ο καθένας επιλέγει που θα ασκήσει τα θρησκευτικά του καθήκοντα , εάν βέβαια το επιθυμεί αφού αρκετοί πλέον είναι αυτοί που δεν πιστεύουν στο συγκεκριμένο δόγμα. 

Πλέον δεν είναι ούτε Χριστιανοί της ταυτότητας,  αφού το θρήσκευμα έχει ήδη αφαιρεθεί και παρόλο που οι διαρκείς οικονομικές κρίσεις οδηγούν στο να αναζητηθεί η ΕΛΠΙΔΑ και μέσω δογμάτων. Θεωρούμε πως στο μέλλον δεν θα είναι η Ελλαδική Εκκλησία τόσο ισχυρή,  και έτσι μπορεί να δούμε έως και ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ εκκλησίες να γκρεμίζονται. Όμως αυτά εμείς τα βλέπουμε μετά από 20-30 χρόνια έως τότε ο ναός αυτός θα έχει ολοκληρωθεί και θα έχει γίνει και ενορία! 

Όπως συνέβη και με την περίπτωση της Αγίας Μαύρας έτσι και εδώ ο Προφήτης Ηλίας θα λειτουργήσει ως μεγάλος ναός αυτό λέει η έως τώρα πεπατημένη που δεν θα αλλάξει αφού άλλωστε και οι πολλοί δεν αντιδρούν και θέλουν τον συγκεκριμένο ΝΑΟ. 

Για εμάς η ΕΚΚΛΗΣΙΑ πρέπει ξεκάθαρα να ολοκληρωθεί και βέβαια για να συμβεί αυτό θα πρέπει να βρεθεί ικανός ιερέας που δεν θα δημιουργεί τετελεσμένα και θα ενημερώνει την Αρχιεπισκοπή για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν. 

Δεν μπορεί να μην ενημερώνει την Ναοδομία για τα προβλήματα που είχε το παλιό ξωκλήσι , ούτε μπορεί να μιλάει υποτιμητικά για το πολιτικό προσωπικό της χώρας μας δεν είναι αυτό το λειτούργημά του. Οι πιστοί κατανοούν πως για το σημερινό αδιέξοδο φέρει ακέραια την ευθύνη δεν χειρίστηκε καλά το θέμα και αναγκάζει τώρα τον δήμο να προσπαθεί να αντιμετωπίσει καταστάσεις ακραίες! 

Ένας κληρικός που πιστεύει σε θεωρίες συνωμοσίας είναι δύσκολο να φέρει σε πέρας μια τέτοια αποστολή (ολοκλήρωση του ιερού ναού)  και στην περίπτωση της Αγίας Μαύρας κάπως έτσι έγινε αλλά αυτά σε νεότερη ανάρτησή μας. 

Η τοπική κοινωνία αδιαφορεί πλήρως για τα τσιμέντα στον Υμηττό εδώ και δεκαετίες ως πλειοψηφία , ας μην έχουν αυταπάτες όσοι καλά κάνουν και δεν θέλουν καθόλου ΤΣΙΜΕΝΤΑ άρα ούτε ΑΝΑΠΤΥΞΗ στον Υμηττό! Αλλά πρέπει να σεβαστούν και μια πλειοψηφία που πρόσφατα αποφάσισε πως το σχέδιο της κυβέρνησης για την Προστασία και Ανάπτυξη του Υμηττού που κατατέθηκε μέσω του νέου προεδρικού διατάγματος και ρυθμίζει και τέτοια θέματα έχει αντίθετη γνώμη από την δική τους. 

Ας καταφύγουν λοιπόν στη Δικαιοσύνη που και στο παρελθόν έχει βγάλει αποφάσεις που ποτέ δεν υλοποιήθηκαν όπως π.χ για το ΚΥΤ Υμηττού! 

Το να καλούν ΟΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ να βάλει μπροστά την μπουλντόζα ο Κώστας Σεφτελής είναι απλώς ξεπεσμός και καταδεικνύουν με την ΑΠΟΨΗ τους αυτή πόσο φασίστες είναι! 

Ο κ.  Κώστας Σεφτελής δεν είναι οπαδός του "αποφασίζομεν και διατάζομεν"  και δεν θα μπει στη διαδικασία να πιάσει διάλογο με φασίστες θα τοποθετηθεί σήμερα με λογική πάνω στο ζήτημα δεν είναι εύκολες οι λύσεις όταν βρίσκεσαι σε θέσεις ευθύνης οι λαϊκισμοί του κ. Αραμπατζή θα κριθούν τον Οκτώβριο το 2019 με εμάς στο πλευρό του απέσπασε ένα 10% τώρα με τους ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ και τον λαϊκισμό που επέδειξε στα δημοτικά συμβούλια θα πέσει στα μονοψήφια και θα εκλέξει ΜΟΝΟ τον εαυτό του στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο! 

Τέλος να τονίσουμε πως η επίσημη Ελλαδική Εκκλησία όπως και στην περίπτωση της Αγίας Μαύρας άλλαξε άποψη για την χρησιμότητα ή μη νέας Ενορίας , ενώ όπως είναι "φυσικό" οι υπόλοιπες ενορίες δεν θα επιθυμούσαν μια νέα , αφού έχουν καταντήσει να είναι και αυτές μόνο για τα "μεροκάματα". 

Αγνοούν βέβαια τους βασικούς κανόνες της αγοράς , αλλά άνθρωποι του "Θεού" είναι,  δεν  γνωρίζουν τους κανόνες του καπιταλισμού εάν και μέσω αυτού αυξάνουν τις καταθέσεις τους ! Θεωρούν εσφαλμένα πως λιγότερες ενορίες μπορούν να προσελκύσουνε περισσότερους πιστούς! 

Θέλουμε να δούμε ΑΥΡΙΟ ποιος θα είναι περισσότερο "επαναστάτης"  στο δημοτικό συμβούλιο και υπέρ της νομιμότητας για την αυθαίρετη εκκλησία , αλλά όχι για το γκαράζ Ηλιούπολης,  για τις αυθαίρετες κατασκευές στο τάχα αθλητικό κέντρο Χαλικάκι και για τμήμα του άλσους Κιντή! 

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: