ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ για να μαθαίνετε όσα όλοι οι άλλοι σας κρύβουν....: Καλό μήνα από την Green Team

Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023

Καλό μήνα από την Green Team


Καλό μήνα! Ένας χρόνος GREEN TEAM ! Ένας χρόνος σκληρής δουλειάς! Ένας χρόνος καθημερινής προσπάθειας! Ένα χρόνο έχουμε περάσει πολλά μαζί. Αρκετές οι κακοκαιρίες, ίσως οι περισσότερες των τελευταίων ετών αλλά τα καταφέραμε. Καταφέραμε επίσης να κρατήσουμε την εικόνα της πόλης, παρά τις ελλείψεις σε προσωπικό, σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Όλα αυτά χάρη στην καλή ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ,το σωστό ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ και το ΦΙΛΟΤΙΜΟ των συνεργατών μου.
Η GREEN TEAM είναι μια μικρή ομάδα με μεγάλη ψυχή.


Συγχαρητήρια!
Σας ευχαριστώ και χαίρομαι που είμαι μέλος αυτής της ομάδας!
Πριν ένα χρόνο είχα δηλώσει:
Δεν χρειάζομαι χρόνο προσαρμογής...θα τα καταφέρουμε.
Πιστεύω ότι τα καταφέραμε!



01/06/2022:
Πρωτίστως οφείλω να ευχαριστήσω θερμά τον Αξιότιμο Δήμαρχο κύριο Γιώργο Χατζιδάκη , για την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπό μου.
Η ανάληψη της τιμητικής θέσεως πέρα από Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας αλλά και Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος με επομίζει με ιδιαίτερες ευθύνες.
Από την πρώτη στιγμή προσπάθησα από όποια θέση και να ήμουν να δομήσουμε μία αυτοδιοικητική ατζέντα και να αναδείξουμε σειρά ζητημάτων που απασχολούν την πόλη για πολλά χρόνια. Καθώς ήμουν Αντιδήμαρχος κατά την διάρκεια των δύο προηγούμενων κακοκαιριών γνωρίζετε ότι έζησα τα πρόβλημα σε πραγματικό χρόνο, στην πρώτη γραμμή και συμμετείχα ενεργά στην βελτίωση των πρωτόγνωρων για τα δεδομένα καταστάσεων.
Συνεπώς πιστεύω ότι δεν χρειάζομαι κάποιο χρόνο προσαρμογής για την ανάληψη των καινούργιων μου καθηκόντων .
Κατά κοινή ομολογία η πόλη έχει δεχτεί μεγάλα πλήγματα και καταστροφές στις υποδομές λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που βιώσαμε.
Το διαπιστώσαμε εξ άλλου κ στο χώρο που βρίσκεται πλησίον της πλατείας του ΙΚΑ με τη μέγιστη ποσότητα κυβικών πρασίνου που είχαν συσσωρευτεί .

Αρκετοί κ δικαίως γιατί δεν γνωρίζετε ,θέλετε να αποκατασταθεί η κατάσταση άμεσα.
Μακάρι και ως δια μαγείας να μπορούσαμε να το κάνουμε. Δυστυχώς όμως δεν γίνεται αυτό εν ευθέτω χρόνο γιατί το προσωπικό του Δήμου μας δεν επαρκεί.
 
Φανταστείτε ότι είστε σε ένα εστιατόριο με 100 άτομα όπου εξυπηρετούν 2 σερβιτόροι...
Δεν μπορώ να σας υποσχεθώ άμεσα μια πιο πράσινη πόλη.
Αυτό που μπορώ να σας υποσχεθώ είναι ότι καθημερινά με τους συνεργάτες μου θα προσπαθούμε να επουλώσουμε τα τραύματα της πόλης που αγαπάμε κ να είμαστε διπλά στα καθημερινά προβλήματα που τυχόν θα δημιουργούνται. Εφόσον αποκαταστήσουμε τις ζημιές που έχουν καταγραφεί στο παρελθόν θα μπορούμε πλέον να μιλάμε και να συζητάμε για μια πιο πράσινη κ πάλι πόλη.
Είμαι εδώ και στα πολύ δύσκολα για να προσπαθήσω.
 
Κάθε δοκιμασία, κάθε νέα κρίσιμη κατάσταση είναι στην πράξη μια ευκαιρία για την βελτίωση του σχεδιασμού και της προετοιμασίας για εγρήγορση και αποφάσεις.



Υπόσχομαι ότι θα εργαστώ για όλα αυτά, απαιτείται όμως και η ενεργή συμμετοχή όλων μας.
Τα προβλήματα και οι προκλήσεις της πόλης είναι πολλά.
 
Είναι όμως εφικτή και ρεαλιστική η βελτίωση, είναι εφικτή και ρεαλιστική η εξέλιξη και ο μετασχηματισμός της πόλης σε μια πράσινη πόλη με ανθρώπινο πρόσωπο .
 
ΟΛΟΙ ΜΑΖΊ ΜΠΟΡΟΥΜΕ…

Με Εκτίμηση 
Κόκλας Παναγιώτης Αντιδήμαρχος Δημ. Αστυνομίας & Περιβάλλοντος
-Άμισθος

Δεν υπάρχουν σχόλια: