ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ για να μαθαίνετε όσα όλοι οι άλλοι σας κρύβουν....: Παναγιώτης Κόκλας: "Πεζές" περιπολίες για όσους δεν θυμούνται ή για όσους δεν θέλουν να θυμούνται

Σάββατο 12 Αυγούστου 2023

Παναγιώτης Κόκλας: "Πεζές" περιπολίες για όσους δεν θυμούνται ή για όσους δεν θέλουν να θυμούνται

 


 Με ανάρτηση του 2021 απαντάει ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Δημοτικής Αστυνομίας κος Παναγιώτης Κόκλας σε όσους αμφισβητούν για μικροπολιτικά οφέλη της περιπολίες για τη Προστασία του Υμηττού που γίνονταν και παλιότερα και όχι τώρα που είμαστε σε προεκλογική περίοδο. 

Το θυμίζει σε όσους τότε ήταν σε διακοπές και ήρθαν τάχα τώρα να "σώσουν" την πόλη. Εμείς πολλά χρόνια πριν είχαμε επισημάνει το τι συμβαίνει με τις εθελοντικές ομάδες όπως π.χ η ΕΟΔΠΗ και είχαμε καλέσει τις δημοτικές παρατάξεις να πάρουν ΘΕΣΗ! 

Αυτές πήραν και στέκονται στο πλευρό τους! Όμως οικονομικά στο πλευρό τους στέκεται ΜΟΝΟ η δημοτική αρχή και αυτό θα εκτιμηθεί από τα μέλη τους και στις προσεχείς δημοτικές κάλπες! 

Άλλωστε στα τέσσερα χρόνια διοίκηση Χατζηδάκη ο εθελοντισμός "φούντωσε" και στην πόλη δρουν χιλιάδες "οικολόγοι" , "φιλάνθρωποι" και πολίτες του καθήκοντος! Ενεργοί και πάντα πρόθυμοι να υπηρετήσουν μια "μεγάλη" Ιδέα. 

Έτσι τον "ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ" που στην περίπτωση της ΕΟΔΠΗ πληρώνετε εσείς ( ΟΛΑ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΓΟΡΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΤΗΡΕΙ) δεν μπόρεσε να τον αντικαταστήσει ένα οργανωμένο σχέδιο πρόληψης των πυρκαγιών αφού έτσι έμαθαν έτσι συνεχίζουν. 

Μάλιστα σε κεντρικό επίπεδο ο υπουργός που ήθελε να βάλει τάξη στον "εθελοντισμό" κος Στυλιανίδης εκδιώχθει από την κυβέρνηση επειδή περιόρισε τα μεροκάματα! 

Το να περιπολεί ΟΛΗ η τοπική κοινωνία για να σώσει ό,τι απέμεινε το θεωρούμε εμείς θεμιτό όμως ελάχιστοι από όσους θέλουν να σας "σώσουν" συμμετέχουν σε τέτοιες δράσεις για αυτό και εμείς αντιμετωπίσαμε θετικά τις περιπολίες που γίνονταν και γίνονται αλλά έχουμε θέμα με το ΓΕΓΟΝΟΣ πως καμία διοίκηση δεν έχει στρατηγική - μπάτζετ και ΘΕΛΗΣΗ να αναθέσει την πυρόσβεση σε επαγγελματίες και όσο η κεντρική κυβέρνηση θα ποντάρει στην τοπική αυτοδιοίκηση για το θέμα πρόληψης κυρίως των πυρκαγιών θα καιγόμαστε! 

Μια βόλτα στα Αστυνομικά της Ηλιούπολης θα καταδείξει ακόμα και σε αδαείς πως από ΘΑΥΜΑ δεν έχουμε δει ακόμα και στον δήμο μας καμένα σπίτια! Το καλοκαίρι ακόμα έχει δρόμο και ας συνεχιστούν οι περιπολίες μήπως και εντοπιστεί καμία φωτιά έγκαιρα γιατί μετά το μόνο που μπορεί να γίνει είναι απομάκρυνση των κατοίκων και παρακολούθηση των σπιτιών που δίπλα στα πεύκα δεν έχουν και πολλές πιθανότητες να μην καούν ολοσχερώς! 

Στο πνεύμα του εθελοντισμού η παρούσα διοίκηση έχει πετύχει να κινητοποιήσει περισσότερους από τους "συνήθεις ύποπτους" προηγούμενων περιόδων και αυτό ίσως ενοχλεί όσους έτσι και αλλιώς δύο μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές δεν έχουν καταθέσει καμία πρόταση για κανένα από τα μεγάλα προβλήματα της πόλης μας. 

Ποντάρουν πως με την ίδια αποτυχημένη συνταγή κρατισμού θα λύσουν προβλήματα που μένουν άλυτα επειδή χρησιμοποιείται η λάθος συνταγή για δεκαετίες και φοβόμαστε πως όταν ανοίξουν οι κάλπες της 8ης Οκτωβρίου θα κατανοήσουν όσα διαχρονικά γράφουμε εδώ και καιρό αλλά τους φαίνονται ακαταλαβίστικα! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: