ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ για να μαθαίνετε όσα όλοι οι άλλοι σας κρύβουν....: Δημήτρης Ευαγγέλου: Συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου Μιχάλη

Τρίτη 8 Αυγούστου 2023

Δημήτρης Ευαγγέλου: Συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου Μιχάλη


Πάντα έβλεπα τον αθλητισμό ως μια πορεία ολοκλήρωσης. Ως μια προσπάθεια που διαμορφώνει χαρακτήρες και πολίτες, εκτός από αθλητές. Ο αθλητισμός είναι μια διαδρομή, μέσα από την οποία «πλάθονται» άνθρωποι που μπορούν να καταφέρουν σπουδαία πράγματα στη ζωή τους, τόσο για τους ίδιους, όσο και τους γύρω τους.
Η χθεσινή τραγική δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια μαρτυρά την ανικανότητα του κράτους να επιβάλει τον νόμο και να προστατεύσει τους πολίτες του και πρέπει να βρεθούν οι δράστες και να τιμωρηθούν παραδειγματικά, όπως επίσης και οι υπεύθυνοι της ολιγωρίας της κρατικής μηχανής. Κυρίως όμως, πρέπει να συνειδητοποίησουμε πως -εκτός από την πολιτεία- είναι χρέος όλων μας να περάσουμε στα παιδιά μας το μήνυμα πως ο αθλητισμός και ο χουλιγκανισμός είναι δύο έννοιες αντίθετες.

Γράφω αυτά τα λόγια, απευθυνόμενος κυρίως προς τους γονείς, οι οποίοι τρομοκρατούνται από τραγικά συμβάντα σαν αυτό της χθεσινής δολοφονίας φίλου της ΑΕΚ, τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τόσα άλλα γεγονότα. Καταλαβαίνω απόλυτα την ανησυχία τους, ωστόσο τους απευθύνω μια έκκληση: Μην απομακρύνετε τα παιδιά σας από τον αθλητισμό. Γιατί ο αθλητισμός δεν είναι ούτε ένα τσούρμο μαχαιροβγάλτες-δολοφόνοι, ούτε τα επεισόδια. Είναι γιορτή, και έχουμε χρέος να μεταφέρουμε αυτό το μήνυμα στα παιδιά μας.

Πρέπει να μπούμε σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σχολείο, σε κάθε αίθουσα και να τους μιλήσουμε για τις αξίες που πρεσβεύει ο αθλητισμός, αλλά κυρίως πως η αγάπη για μια ομάδα έχει όρια.
 
Ελπίζω να είναι η πρώτη και τελευταία φορά που χρειάζεται να γράψω ένα τέτοιο μήνυμα και να μην ξαναθρηνήσουμε κανένα συνάνθρωπο μας.

Συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου Μιχάλη!

Δημήτρης Ευαγγέλου 
Υποψήφιος δήμαρχος Ηλιούπολης 


Δεν υπάρχουν σχόλια: