ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Επί ποδός οι Αρχές για τον αγώνα Παναθηναϊκός-Μαρσέιγ

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023

Επί ποδός οι Αρχές για τον αγώνα Παναθηναϊκός-Μαρσέιγ


Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. ενόψει του αποψινού αγώνα του Παναθηναϊκού με την Μαρσέιγ καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας θα επιχειρήσουν να περάσουν στην Ελλάδα για να προκαλέσουν επεισόδια.
Μάλιστα, όπως αποκαλύπτεται από έγγραφο της αστυνομίας που έχει δει το φως της δημοσιότητας, μετά τα βίαια επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, στην ΕΛ.ΑΣ. φοβούνται για νέο κύκλο επεισοδίων με αφορμή το ματς για τα προκριματικά του Champions League μεταξύ Παναθηναϊκού και Μαρσέιγ. «Δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο διάπραξης νέων επεισοδίων ως αντίποινα», τονίζεται στο έγγραφο.



Στο πλαίσιο αυτό, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, υπάρχει ειδικός επιχειρησιακός σχεδιασμός της Ελληνικής Αστυνομίας, όχι μόνο για αύριο αλλά και από σήμερα με διακριτική παρακολούθηση οπαδών. Έχουν μάλιστα, επιστρατευθεί και διμοιρίες από την περιφέρεια.

Σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας ενόψει Παναθηναϊκός – Μαρσέιγ

Κατά τα άλλα, νωρίς το πρωί θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να οριστικοποιηθούν τα μέτρα ασφαλείας που θα παρθούν ενόψει του ποδοσφαιρικού αγώνα του Παναθηναϊκού με την Μαρσέιγ καθώς οι οπαδοί της γαλλικής ομάδας είναι «αδελφοποιημένοι» με αυτούς της ΑΕΚ και η ΟΥΕΦΑ είχε απαγορεύσει από την πρώτη στιγμή μετακινήσεις Ελλήνων και Γάλλων οπαδών.


Όμως πληροφορίες που είχαν φτάσει στις ελληνικές αρχές έκαναν λόγω ότι, μετά την δολοφονία του 29χρονου, θα έρθουν στη χώρα μας οπαδοί για να συμπαρασταθούν σε αυτούς της ΑΕΚ με άγνωστες προθέσεις.

«Όπως γίνεται κατανοητό δεν έρχονται για τουρισμό. Μάλλον για επίδειξη δύναμης και για επιδρομές με στόχο οπαδούς ‘αντιπάλων’ ομάδων» λέει αξιωματικός της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Τέλος, η νέα κρίση στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας και οι καρατομήσεις επτά αξιωματικών, έχουν κάνει πολλούς να λένε στη λεωφόρο Κατεχάκη και στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ότι δεν αποκλείεται να γίνουν μέχρι και μίνι κρίσεις με αφορμή την επιχειρησιακή ανεπάρκεια που έδειξαν οι υπηρεσίας της περιφέρειας οι οποίες δεν έκαναν καλά την δουλειά τους και σχεδόν αδιαφόρησαν για τις διαταγές που τους είχαν σταλεί και ζητούσαν ενημέρωση σε τυχόν εμφάνιση οργανωμένης μετακίνησης οπαδών.

Νέα Φιλαδέλφεια: Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τη δολοφονία του Μιχάλη


Με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος θα περάσουν νωρίς το πρωί την πόρτα των δικαστηρίων της πρώην σχολής Ευελπίδων όλοι οι συλληφθέντες για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια όπου έχασε την ζωή του ο 29χρονος φίλαθλος της ΑΕΚ.

Στην έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας, λόγω και του χρονικού περιορισμού που υπήρχε καθώς έπρεπε να οδηγηθούν στον εισαγγελέα, δεν προέκυψαν συγκεκριμένα στοιχεία για κάποιους από τους συλληφθέντες που να τους συνδέουν άμεσα με την μοιραία μαχαιριά που κόστισε την ζωή του νεαρού.

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε δεν υπάρχουν επίσης καταθέσεις των Κροατών χούλιγκανς καθώς δεν κατέστη εφικτό να βρεθούν τόσοι πολλοί πιστοποιημένοι μεταφραστές. «Αν δεν ήταν παρών πιστοποιημένος μεταφραστής, στη συνέχεια της διαδικασίας, θα μπορούσε να αμφισβητηθούν οι καταθέσεις των συλληφθέντων και η υπόθεση να καταρρεύσει σαν τραπουλόχαρτο με αποτέλεσμα η δικαιοσύνη να μην μπορεί να κάνει και αυτή με την σειρά της την δουλειά της» λέει αστυνομικός που ασχολήθηκε με την υπόθεση.

Την απαραίτητη παρουσία μεταφραστών επισήμανε και ο εισαγγελικός λειτουργός που προΐσταται των ερευνών καθώς θα χρειαστούν και στην διαδικασία των απολογιών των κατηγορούμενων.

Επίσης, στη δικογραφία που θα φτάσει στα δικαστήρια δεν περιλαμβάνεται και η ιατροδικαστική εξέταση του άψυχου σώματος του νεαρού φιλάθλου.

Έχει ζητηθεί και τις επόμενες μέρες, μόλις παραληφθεί από τις αρχές, θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: