ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ως τουρίστες μπήκαν οι Κροάτες στην Ελλάδα – «Πάμε για μπάνιο στα Σύβοτα» είπαν σε αστυνομικούς στην Κρυσταλοπηγή

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023

Ως τουρίστες μπήκαν οι Κροάτες στην Ελλάδα – «Πάμε για μπάνιο στα Σύβοτα» είπαν σε αστυνομικούς στην Κρυσταλοπηγή




Ως τουρίστες που επρόκειτο να πάνε για διακοπές και… μπάνια στα Σύβοτα μπήκαν δεκάδες χούλιγκαν, που συμμετείχαν στα βίαια επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας, από τους συνοριακούς σταθμούς της Κρυσταλοπηγής και της Κακαβιάς και κατάφεραν να φτάσουν στην Αθήνα.
Από την πρώτη στιγμή που το κονβόι των Κροατών πέρασε στη χώρα, ενημερώθηκε η ΕΛ. ΑΣ. για την παρουσία τους, με αστυνομικούς μάλιστα να δίνουν τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους.

Εν συνεχεία, μπήκαν στην Εγνατία οδό, διασχίζοντας την Δυτική Ελλάδα και εντοπίστηκαν στο Κιάτο, με αστυνομικούς να ενημερώνουν για την παρουσία τους.

Δεν έγινε ούτε ένα μπλόκο προκειμένου να ερευνηθούν τα οχήματα.

Εν συνεχεία και ενώ υπάρχει διακριτική επιτήρηση τους, οι αστυνομικοί χάνουν την οπτική επαφή με τα οχήματα, ενώ το κονβόι μπαίνει στην Αττική οδό.

Οι Κροάτες, αφού παίρνουν διαφορετικές διαδρομές, φτάνουν στο ΟΑΚΑ όπου τους αναμένουν οι Έλληνες συνεργοί τους.

Από εκεί, έχοντας στα χέρια, ρόπαλα, καδρόνια και μαχαίρια, επιβιβάζονται στα βαγόνια του ηλεκτρικού με πλήθος κόσμου μέσα σε αυτά.

Κάνουν πέντε στάσεις για να αποβιβαστούν τελικά στον σταθμό του Περισσού.

Εκεί άνδρες της ομάδας ΔΙ. ΑΣ. και τις ΔΡΑΣΗ, λαμβάνουν εντολή «διακριτικής επιτήρησης», δίνοντας τους χρόνο να πραγματοποιήσουν την φονική επίθεση και να σκοτώσουν τον 29χρονο Μιχάλη Κατσούρη.

Αξίζει να σημειωθεί πως όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση και οι άνδρες των ΜΑΤ και της ΔΡΑΣΗ έφτασαν επί τόπου και ξεκίνησαν να κάνουμε συλλήψεις, μόνο οι χούλιγκαν από την Κροατία εντοπίστηκαν, καθώς οι Έλληνες συνεργοί τους απομακρύνθηκαν από την περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: