ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ειδήσεις σε ένα λεπτό.....

Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023

Ειδήσεις σε ένα λεπτό.....



  • Οι άδειες σε εργαζομένους του τομέα καθαριότητας έχουν επιβαρύνει την κακή έτσι και αλλιώς εικόνα που εμφανίζει ο δήμος μας σε αυτόν τον τομέα. Οι δημότες διαμαρτύρονται αλλά παράλληλα στηρίζουν τον δημοτικό- δημόσιο χαρακτήρα της δομής ψηφίζοντας  παρατάξεις με κεντροαριστερό πρόσημο που αντιδρούν ακόμα και στις συνέργειες με ιδιώτες. Το δράμα για τον δήμο μας είναι πως δεν υπάρχει καμία φωνή μέσα στο δημοτικό συμβούλιο που να μιλάει για ιδιωτικοποίηση της δομής,  κάτι που οδηγεί την νυν διοίκηση να αποφεύγει ένα ουσιαστικό διάλογο για την καθαριότητα στον δήμο μας,  μιλώντας για ελλείψεις προσωπικού και έχοντας πετύχει να συμφωνούν σε αυτό ΟΛΕΣ οι δημοτικές παρατάξεις. Με δεδομένο πως καμία κυβέρνηση δεν θα μπει στην διαδικασία να προσλάβει νέο μόνιμο προσωπικό οδηγώντας την χώρα μας σε νέα χρεοκοπία και μνημόνια φανταζόμαστε πως και τα επόμενα χρόνια η εικόνα της καθαριότητας στο δήμο μας δεν θα αλλάξει,  ενώ ανάλογη ΚΑΚΗ εικόνα εμφανίζουν πάνω από τους μισούς δήμους της Αττικής! Οι εργαζόμενοι που είναι εγγεγραμμένοι στον ΤΟΜΕΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ του δήμου μας ( συμβασιούχοι και μόνιμοι) αγγίζουν τους 300! όμως κάποιοι αναζητούν περισσότερο προσωπικό. Και αναζητούν γιατί όλες και όλοι που είναι εγγεγραμμένοι στον τομέα αυτόν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο βρίσκουν "παραθυράκι" και μεταπηδούν σε άλλες οργανικές θέσεις του δήμου μας.  Μόνο οι συμβασιούχοι covid-19 ξεπερνούν τους 100! Στην καλύτερη των περιπτώσεων τα επόμενα χρόνια ο αριθμός των εργαζομένων στο δήμο μας να αυξηθεί ένα 2% σε βάθος πενταετίας επομένως η λύση για καθαριότητα και πράσινο εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τις συνεργασίες με ιδιώτη. Το υπάρχον προσωπικό έχει εξαντλήσει τις περιορισμένες έτσι και αλλιώς δυνατότητές του,  ας πάρουν την καλοκαιρινή τους άδεια και ας μάθουμε να βγάζουμε λιγότερα σκουπίδια αφού θέλουμε να στηρίξουμε τον δημόσιο χαρακτήρα! Άλλωστε το δημόσιο  πουθενά δεν τα πάει καλά , με τους ένστολους το τελευταίο διάστημα να είναι στο επίκεντρο της σκληρής κριτικής μιας κοινωνίας που βαρέθηκε να εργάζεται για να συντηρεί ένα πολυδάπανο και ΑΝΙΚΑΝΟ κρατικό τομέα αλλά φοβάται και να αποχωριστεί το κράτος- πατερούλη! 

  • Ποιες  είναι οι τέσσερις δημοτικές παρατάξεις των οποίων υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους θα προβάλλουμε αναρωτιούνται όσοι έτσι και αλλιώς μας διαβάζουν μία φορά στις δέκα μέρες!


  • Ο μήνας έχει 11 και κάποιοι ακόμα περιμένουν ανακοίνωση του ΕΝΑΚ και στήριξη σε κάποια από τις υπάρχουσες δημοτικές παρατάξεις αφού το ίδιο δεν θα κατέλθει στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου. Ολοκλήρωσε τον "κύκλο" του ως ΕΝΑΚ με την μεγάλη επιτυχία του το 2019 να συνδράμει στο να βγει δήμαρχος ο κος Γιώργος Χατζηδάκης. 


    • Δηλαδή είναι προσωπικά δεδομένα που μπορεί να διαβάσει ο καθένας από εσάς εκεί έξω στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ αλλά εμείς δεν πρέπει να "παίξουμε" τα ονόματα για να μην δυναμιτίσουμε το προεκλογικό κλίμα! Η "λογική" αυτή είναι ανάλογη με όσους θεωρούν πως τα "συστημικά" ΜΜΕ ζηλεύουν την πόλη μας,  για αυτό διαχρονικά την "ξεβρακώνουν" με ρεπορτάζ που αναδεικνύουν μια ΑΛΗΘΕΙΑ που βγάζει μάτι. Μια αλήθεια που ανέχονται για πάνω από τρεις δεκαετίες οι δημότες μας , και ένα τμήμα τους συμμετέχει σε μια "επιχειρηματικότητα" του παίρνουμε από τους πολλούς λίγα ..... 


  • Και αφού ο Δημήτρης Κιντής ήταν για τους "πολλούς" καλός δήμαρχος όλη η επικοινωνιακή ομάδα της Λαϊκής Συσπείρωσης Ηλιούπολης δουλεύει πάνω σε αυτό,  για να επιτύχει διψήφια ποσοστά στις κάλπες του Οκτωβρίου. Στη "μάχη" αρκετά συγγενικά πρόσωπα δημοτικών συμβούλων της εποχής Κιντής τότε που "κατακτήθηκε" μια "δημόσια" περιουσία για την οποία θα χρειαστεί να "παλέψουμε" άλλα 100 χρόνια για να γίνει ίσως μετά από έναν αιώνα! μέρος της  δημοτική!

  • Στα πλάγια δεξιά του ιστολογίου μας είναι εμφανές ποια παράταξη στηρίζουμε στις δημοτικές εκλογές και πως ξεκάθαρα δεν επιθυμούμε την παραμονή της νυν διοίκησης. Όσοι δούλεψαν το 2019 για να τους φέρουν σε θέση ευθύνης είτε ψηφίζουν την δημοτική παράταξη που θα περάσει στον δεύτερο γύρο και είναι η παράταξη "Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά" του κ. Τάσου Ευσταθίου είτε πάνε με τους ίδιους και με κάποιες νέες προσθήκες έως τις κάλπες του 2028. Με εξαίρεση την παράταξη του κ. Ψυρρόπουλου που για εμάς θα τερματίσει στην καλύτερη των περιπτώσεων τρίτη όλες οι άλλες απλώς συμμετέχουν για να συμμετάσχουν! Σε 20 μέρες και να θέλουν κάποιοι να ενωθούν ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ άρα όσο υπάρχει ακόμα χρόνος ας το πράξουν και ας μην ακούνε όσους έτσι και αλλιώς θέλουν να αλλάξει ο δήμαρχος με άλλον κεντροαριστερό δεν έχουν καμία ελπίδα δεύτερου γύρου και απλώς κατεβαίνουν για να κόψουν από τον δεύτερο γύρο την παράταξη του κ. Τάσου Ευσταθίου. Δεν θα το πετύχουν , και θα εκτεθούν αλλά ελάχιστα μας ενδιαφέρει εμάς,  άλλωστε η ΤΙΜΩΡΙΑ τους πλησιάζει! 

  • Τα πανό της "Φωτεινής πόλης" που είχαν αναρτηθεί παράνομα σε δύο σημεία της πόλης μαζεύτηκαν. Μάλιστα στη θέση τους ενός,  διαφημίζεται πλέον με πανό το Φεστιβάλ Ηλιούπολης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: