ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Παναγιώτης Δριμυλής: Ο Χατζηδάκης πρέπει να φύγει

Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023

Παναγιώτης Δριμυλής: Ο Χατζηδάκης πρέπει να φύγει


Τα μετεκλογικά των προεκλογικών

Ο δήμαρχος απέθανε ζήτω ο δήμαρχος.
Δώστε καθαρή εντολή να βγούμε από την πρώτη Κυριακή, ζήτησε πριν λίγες μέρες ο απερχόμενος δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης. Τον άκουσαν οι κάτοικοι και η εντολή ήταν πεντακάθαρη. Φίλε δεν κάνεις για τίποτα του είπαν,αυτό έβγαλε η κάλπη, κατατάσσοντας τον στη δεύτερη θέση. Είναι νομίζω ο πρώτος δήμαρχος Ηλιούπολης που το καταφέρνει αυτό,να βγει δεύτερος την πρώτη Κυριακή. Άρχισε το κλάμα ο κ. Χατζηδάκης,debate θέλει τώρα, επίκληση στην εντιμότητα του και τη διαφάνεια κάνει. Ακόμα δείχνει να μην έχει καταλάβει ότι η εντιμότητα του και η διαφάνεια της διοίκησης του, κρίθηκαν ήδη. Η δίκαιη συντριβή του δεν αλλάζει. Επομένως ήταν μια "επωφελής διαδικασία" η ψηφοφορία αυτής της Κυριακής.
Ο ερχόμενος.
Ο Στάθης Ψυρροπουλος και η παράταξη του Πρώτα η Ηλιούπολη,είναι ο νικητής του πρώτου γύρου και φαβορί για τη θέση του δημάρχου την επόμενη Κυριακή . Είναι φαβορί γιατί θα αποκρυσταλλωθεί στο πρόσωπο του και την παράταξη του, αυτό που οι κάτοικοι της πόλης επί τέσσερα χρόνια άλλοτε ψιθύριζαν, άλλοτε εξοργισμένοι ούρλιαζαν, ότι ο δήμαρχος Χατζηδάκης είναι ανίκανος, είναι ανέντιμος, η διοίκηση του είναι αδιαφανής.
Ο κ. Ψυρροπουλος δεν πρέπει να το δει ως λευκή επιταγή, γιατί δεν είναι. Θα υποστεί τον ίδιο έλεγχο που υπέστη ο κ . Χατζηδάκης,η πόλη μας έδειξε ότι έχει τους μηχανισμούς της και τον τρόπο της να το κάνει. Το "αντιχατζηδακης μέτωπο" που σταδιακά δημιουργήθηκε,κατάφερε να συσφίξει τις σχέσεις ανθρώπων που κινήθηκαν σε όλες τις παρατάξεις. Οι άνθρωποι αυτοί θα είναι παρόντες και την επόμενη μέρα με οποιαδήποτε διοίκηση. Ιδιαίτερη μνεία θα κάνω στην προεκλογική δουλειά της παράταξης Πρώτα η Ηλιούπολη. Η δουλειά που έβγαλε στον δρόμο,στην άμεση επαφή με τον κάτοικο,στην καθημερινή επικοινωνία ήταν αξία θαυμασμού.
Οι χαμένοι
Αξιοσέβαστοι όλοι. Έχουν κάνει πολλά για την Ηλιούπολη και θα κάνουν κι άλλα. Δεν σταματάει η διάθεση, η δουλειά για μια καλύτερη πόλη. Η ευθύνη τους είναι ίδια όπως του δημάρχου. Είναι οι άνθρωποι που όπως μπήκαν μπροστά στην αυθαιρεσία της διοίκησης Χατζηδάκη, καλούνται να είναι η προμετωπίδα των αντιστάσεων της πόλης. Κραχτες και υποκινητές σε εγρήγορση αν η επόμενη διοίκηση δείξει ότι θα βαδίσει στα χνάρια της προηγούμενης. Έχω πολλούς φίλους στους χαμένους, διάσπαρτους σε όλες τις παρατάξεις που έχασαν. Θα κάνω προσωπική επίκληση στον καθένα να μην αφήσει την πικρία να του θολώσει την σκέψη,να μην παραδώσει τίποτα στον προσωπικό του εγωισμό. Οι επόμενες μέρες θα είναι οι καλύτερες αν εμείς θέλουμε να τις κάνουμε καλύτερές.
Οι κομματικοί μηχανισμοί.
Οι μεγάλοι κερδισμένοι είναι το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ. Η Λαϊκή Συσπείρωση με έναν νέο μπροστά τον κ. Μπουγά, όχι μόνο ανέβασε κατά κάτι τον αριθμό των ψήφων της, ενώ η αποχή ήταν μεγαλύτερη του 19 , ανέβασε πολύ το ποσοστό της. Το ΠΑΣΟΚ αν και διάσπαρτο σε τρεις παρατάξεις,που πήραν τις τρεις πρώτες θέσεις, αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι έχει δυνατούς μηχανισμούς αυτοσυντήρησης, έχει την κοινωνική βάση,δεν έχει την πολιτική εκπροσώπηση όμως των μηχανισμών που διαθέτει.
Στους χαμένους η Ν.Δ που έπαιξε σχεδόν σε όλες τις παρατάξεις. Απέδειξε ότι η πολυδιάσπαση της είναι πολύ παραπάνω από τις δύο παρατάξεις που προέρχονται από αυτήν. Ας το ξαναδούν από την αρχή.
Ο ΣΥΡΙΖΑ υπέστη συντριβή. Ο κομματικός του μηχανισμός, κάτω από την ονομασία "Πλατφόρμα", επέλεξε το προοδευτικό,το νικηφόρο σχήμα του κ. Χατζηδάκη που φεύγει άκλαφτο και άπατο. Αφού διέσπασαν για τον λόγο αυτό την παράταξη τους, αφού συγκάλυψαν τουλάχιστον ένα οικονομικό σκάνδαλο του ηλεκτροφωτισμού, έδωσαν μάχη με δύο δικούς τους αντιδημάρχους και τρεις δημοτικούς συμβούλους, ένα μέλος της κεντρικής τους επιτροπής, δεν θα καταφέρουν να εκλέξουν κανένα. Φάρος ελπίδας τους ο Θοδωρής Παπαδάτος, ένας νέος άνθρωπος, αγωνιστής που τον χλεύασαν ως ουρανοκατέβατο. Ο ουρανοκατέβατος θα είναι στο επόμενο Δημοτικό συμβούλιο, από αυτούς κανείς. Ο Θοδωρής Παπαδάτος και η παράταξη Ηλίου -πολις κράτησαν τις Θερμοπύλες του ΣΥΡΙΖΑ παρά τους πολλούς Εφιάλτες κατάφεραν να μείνουν τα στενά ανοιχτά. Αυτό λέγεται νίκη.
Δυστυχώς η εξωκοινοβουλευτική αριστερά δεν θα έχει εκπροσώπηση στο νέο δημοτικό συμβούλιο . Οι κ. Μανιάτης και Σόφης έμειναν εκτός.

Η προσωπική μου στάση στην αναμέτρηση της επόμενης Κυριακής είναι να στηρίξω τον Στάθη Ψυρροπουλο και την παράταξη του. Ο Χατζηδάκης πρέπει να φύγει. Όπως έγραψα και παραπάνω δεν είναι στήριξη λευκής επιταγής. Έτσι κι αλλιώς στην πολιτική δεν πρέπει να υπάρχουν λευκές επιταγές. Ο κ. Ψυρροπουλος έφτιαξε ένα δυνατό ψηφοδέλτιο με ενδιαφέροντες παρουσίες.
Ποιός μπορεί να αρνηθεί στα νέα παιδιά, που νέος κι ίδιος έχει μαζί του, να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους .
Ποιός μπορεί να τους αρνηθεί ότι η δουλειά που έκαναν στην πόλη,που κάποιοι από αυτούς κι αυτές στην κυριολεξία την όργωσαν,δεν πρέπει να τους δώσει τη δυνατότητα να συνεχίσουν από άλλη θέση και να κριθούν επί του πεδίου.
Τέλος ποιος μπορεί να τους αρνηθεί ότι αποτελούν ένα νικηφόρο, ένα προοδευτικό σχήμα .

Την επόμενη Κυριακή μαζί με τον Στάθη. Καλώ κάθε φίλο, κάθε άνθρωπο που βρεθήκαμε μαζί στο παρελθόν μέχρι και σήμερα, τους υποψηφίους δημάρχους που έχασαν, τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους που δεν κατάφεραν να εκλεγούν, όλοι μαζί με τον Στάθη. Την επομένη όλοι μαζί θα κρίνουμε το έργο του Στάθη.

Υ.Γ Δύο απαραίτητα τελευταία σχόλια. Η παρουσία της Άννας Στάμου, μιας δυνατής προσωπικότητας του αντιφασιστικού κινήματος, στο ψηφοδέλτιο του κ. Ψυρρόπουλου αμβλύνει κάθε εντύπωση που δημιουργήθηκε κάποια στιγμή σχετικά με τις προθέσεις του.

Αν κατάλαβα καλά ενα σχόλιο,χθες το βράδυ, του αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Δημητρίου που έγραψε ότι "δολοφόνος είναι η καλόγρια", είναι η πιο ευφυής πληρωμένη απάντηση σε κάποιους, που έχω δει ποτέ μου.

Παναγιώτης Δριμυλής

Δεν υπάρχουν σχόλια: