ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Μόλις 1 νεκρός από κορονοϊό σήμερα με 31 νέα κρούσματα

Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

Μόλις 1 νεκρός από κορονοϊό σήμερα με 31 νέα κρούσματα


Η Ελλάδα είναι ουραγός σε κρούσματα και νεκρούς και δείχνει να τα πηγαίνει καλύτερα από πολλά ευρωπαϊκά κράτη στην μάχη κατά του Covid- 19. 



Σίγουρα έχουμε ένα μήνα μπροστά μας αλλά με βάση τα έως τώρα δεδομένα η χώρα μας θα βγει λιγότερο λαβωμένη όσον αφορά τα θύματα της πανδημίας.

Τώρα όσον αφορά την επόμενη μέρα και τις οικονομικές επιπτώσεις η χώρα μας μετά από 10 χρόνια μνημονίων έχει επιδείξει πως μπορεί να τα καταφέρει αλλά η κόπωση του πληθυσμού είναι τέτοια που ίσως οδηγήσει σε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.

Η κυβέρνηση μπορεί να λέει σε όλους τους τόνους πως οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της θητείας της , δηλαδή το 2023 αλλά ήδη υπάρχουν δεύτερες σκέψεις να "εκμεταλλευθεί" τις επιτυχίες της σε Έβρο και Covid-19 και να προσφύγει στις κάλπες τον προσεχή Οκτώβριο.

Θεωρούμε πως δεν είναι ώρα για προσφυγή στις κάλπες και η κυβέρνηση θα πρέπει να αντιμετωπίσει και την επόμενη μέρα αφού μπορεί να της βγει σε μπούμερανγκ η πρόωρη προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία.

Βέβαια δεδομένου πως δεν μπορεί κανείς να είναι αισιόδοξος για την παγκόσμια οικονομία ίσως χρειαστεί και άλλο μνημόνια η χώρα μας μέσα στο 2021 αφού προφανώς και φέτος η βαριά βιομηχανία της χώρας μας δηλαδή ο τουρισμός έχει πληγεί ανεπανόρθωτα.

Σε ένα μήνα οι πτήσεις πάλι από εξωτερικό θα ανοίξουν αλλά σίγουρα οι τουρίστες θα είναι λιγότεροι και πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να ξανακυλήσει η χώρα αφού ασυμπτωματικοί τουρίστες μπορούν να μεταφέρουν τον ιό και πάλι στη χώρα μας και να τον εξαπλώσουν στους ντόπιους πληθυσμούς των νησιών μας.

Πάμε καλά και την επόμενη μέρα θα πρέπει με σύνεση και κυρίως με αποφασιστικότητα να προστατέψουμε ό,τι κερδίσαμε αυτές τις μέρες με την κοινωνική ευθύνη που επιδείξαμε αυτό το διάστημα.

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: