ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Πόσοι τελικά είναι οι Χριστιανοί στην Ελλάδα;

Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Πόσοι τελικά είναι οι Χριστιανοί στην Ελλάδα;


Τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη έρχονται σε αντίθεση με το θρησκευτικό συναίσθημα των πιστών Χριστιανών που βεβαίως δεν θεωρούν πως όλα σε αυτή την ζωή έχουν λογική εξήγηση , ερμηνεία και κυρίως ΛΥΣΗ.



Έτσι στο θέμα με το κλείσιμο των Εκκλησιών για τους πιστούς παρόλο που η ιεραρχία της Εκκλησίας συμφώνησε να γίνουν λειτουργίες χωρίς πιστούς εξέδωσε εγκύκλιο με την οποία οι Εκκλησίες για 2 ώρες την Μεγάλη Πέμπτη και για 2 ώρες την Μεγάλη Παρασκευή θα μείνουν ανοιχτές για να προσκυνούν οι πιστοί.

Προφανώς και το δίωρο θα φέρει συνωστισμό και έτσι και πάλι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει τα αυστηρά της μέτρα απογοητεύοντας όσους θεώρησαν πιθανό να προσκυνήσουν φέτος τον Εσταυρωμένο ή τον Επιτάφιό Του.

Στο θέμα που είχε ανακύψει με το delivery του Αγίου Φωτός η ΞΕΚΑΘΑΡΗ απαγόρευση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά ήρθε να απογοητεύσει εκ νέου τους Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών αφού δεν θα το λάβουν στα σπίτια τους.

Το θέμα είναι πόσοι τελικά είναι οι Χριστιανοί στη χώρα μας γιατί από Χριστιανούς της ταυτότητας καθαρίσαμε με τις νέες ταυτότητες που δεν αναγράφουν θρήσκευμα. Εγώ έχω κρατήσει ακόμη την παλιά αλλά όπως με ενημέρωσαν σε μερικούς μήνες δεν θα έχει καμία ισχύ και έτσι θα αναγκαστώ να βγάλω καινούργια ή να παρανομώ συνεχώς μη μπορώντας να κάνω καμία συναλλαγή με το Δημόσιο.

Το να λέει λοιπόν κάποιος πως πιστεύει αλλά δεν πηγαίνει σε Εκκλησίες , δεν τηρεί τους ιερούς κανόνες και κυρίως απαξιώνει σε κάθε ευκαιρία όσα πιστεύει ο Χριστιανισμός ποντάροντας στην Επιστήμη μάλλον είναι ανεδαφικό.

Γιατί η επιστήμη έχει αποφανθεί ( στην συντριπτική της πλειοψηφία ) πως προερχόμαστε από τον πίθηκο και δεν είμαστε δημιουργήματα κανενός Θεού.

Εάν όντως ισχύει αυτό καμία ΣΩΤΗΡΙΑ δεν υπάρχει και φυσικά εξηγούνται όλες εκείνες οι κακές μας συμπεριφορές που μας κάνουν να αναρωτιόμαστε πολλές φορές μα τι άνθρωποι είμαστε.

Γιατί άμα κατάγεσαι από έναν πίθηκο προφανώς και η εξέλιξή σου είναι προκαθορισμένη και πάντα σε περιόδους κρίσης θα αντιδράς με το ένστικτο της αυτοσυντήρησης που δεν έχει καμία σχέση με όσα ειδυλλιακά περιγράφονται στα ιερά κείμενα και μας θέλουν ως "κατά Εικόνα και Ομοίωση" .

Το πόσοι τελικά είναι οι ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ στην χώρα μας φαίνεται κάθε Κυριακή στους ναούς μας και επειδή η κεντρική διοίκηση έχει καταλάβει πως τελικά δεν είναι και πάρα πολλοί λαμβάνει τόσο αρνητικά μέτρα εναντίον τους.

Γιατί όπως είπε και ο Άγιος Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ Νικόλαος μόνο ο Χότζα απαγόρευσε τις Λειτουργίες στους ναούς ευτυχώς η κυβέρνηση υπαναχώρησε μετά από αυτό αλλά επανήλθε μη αφήνοντας τις Εκκλησίες να μεταδίδουν την Θεία Λειτουργία χωρίς πιστούς από μεγάφωνα λες και ο ιός κολλάει και με τον ήχο!

Σε κάθε περίπτωση η επόμενη μέρα για το κόμμα της ΝΔ θα είναι εξαιρετικά δύσκολη γιατί η συνύπαρξη νεοφιλελεύθερων και δεξιών δεν μπορεί να συνεχιστεί αφού προφανώς και οι διαφορές είναι τεράστιες.

Και επειδή ο κόσμος θα αλλάξει μετά τον κινεζικό ιό πρωθυπουργοί σαν τον Μητσοτάκη δεν θα είναι ο κανόνας αλλά η εξαίρεση εάν δεν το κατάλαβαν εκεί στην Πειραιώς.

Τώρα θεωρούν πως ηγέτες όπως ο Τραμπ και ο Τζόνσον είναι ξεγραμμένοι την ώρα της κάλπης όμως οι λαοί θα αποφασίσουν με βάση το συναίσθημα και κυρίως με βάση το ερώτημα που τίθεται πάντα μετά από παγκόσμιες κρίσεις .

Και αυτό είναι σε τι κόσμο θέλουν να ζήσουν. Σε αυτό το ερώτημα έχουν απαντήσει οι λαοί εδώ και αιώνες και προφανώς βοηθάει ο θανατηφόρος ιός για έναν καλύτερο κόσμο που θα βασίζεται σε Αρχές και Αξίες και όχι σε τάχα τεχνοκράτες και ειδικούς που την ώρα της κρίσης δεν έχουν να επιδείξουν παρά μόνο την άγνοιά τους.

Χωρίς πνευματικότητα η επιστήμη είναι απλά πανουργία όπως έλεγαν οι Αρχαίοι μας πρόγονοι που προφανώς και είχαν αντιμετωπίσει παρόμοιες τραγωδίες με διαφορετικό τρόπο από ό,τι σήμερα.

Γιατί η επιστήμη που δεν είναι δωρεάν αλλά έχει σχέση με την οικονομική κατάσταση κάθε κράτους παράγει φάρμακα "σωτηρίας" με βάση το κέρδος για αυτό και το εμβόλιο ή το φάρμακο και για αυτόν τον ιό τον αναζητούμε από την Δύση και όχι από κράτη παρίες που δημιούργησαν με τις διατροφικές τους συνήθειες αυτή την καταστροφή.

Και ενώ στις ΗΠΑ η επίκληση από τους ηγέτες του Θεού γίνεται σε καθημερινή βάση , εδώ στην Ελλάδα η πολιτική μας ηγεσία κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να αδυνατίσει την ΠΙΣΤΗ μας.

Γιατί προφανώς και ανάμεσα σε λογική και συναίσθημα πάντα θα επικρατεί το δεύτερο όσοι αιώνες και εάν περάσουν.

Κρατείστε λοιπόν την λογική σας και φτιάξτε έναν κόσμο που θα στιγματίζει τον ασθενή , και αφήστε την κάθε Θρησκεία να "θεραπεύει" τους λεπρούς με την Ευλογία της. Δεν σας ενοχλούν τα δόγματα και φυσικά ο ιός κολλάει τόσο σε Εκκλησίες όσο και σε άλλες συναθροίσεις που εσείς επιτρέπετε χωρίς αιδώ και κυρίως με παντελή έλλειψη σεβασμού σε όσους "καθυστερημένους" κατά εσάς πιστεύουν σε θαύματα.

Άλλωστε για τους Χριστιανούς ο θάνατος είναι ΛΥΤΡΩΣΗ και ουδείς τον φοβάται.

Σ.Μ  

Δεν υπάρχουν σχόλια: