ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Πολλά παράπονα όταν δεν κάνεις "Αγιογραφίες"

Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Πολλά παράπονα όταν δεν κάνεις "Αγιογραφίες"


Φυσικό θεωρώ πως κάθε μορφή Εξουσίας δεν θέλει να "απολογείται" . Άλλωστε η Εξουσία διαφθείρει και τους πλέον έντιμους ανθρώπους . Το να περνάς όμως στο άλλο άκρο και να προσπαθείς να βρεις άλλοθι στην τάχα "σαπίλα" του άλλου μάλλον δεν ωφελεί. 



Στα ΜΜΕ απαντάμε όχι γιατί εκτιμούμε τους ιδιοκτήτες ή τους δημοσιογράφους που δουλεύουν σε αυτά αλλά γιατί έχουμε υποχρέωση να ενημερώσουμε τους πολίτες που μας εξέλεξαν ή αυτούς που μας διόρισαν σε θέσεις ευθύνης.

Και φυσικά η μη απάντηση και η "μπάλα στην εξέδρα" είναι κάτι που δεν πουλάει όπως παλιά. Το κοίτα ποιος μιλάει δεν μπορεί να χρησιμοποιείται μονίμως ως άλλοθι των δικών μας ευθυνών.

Γιατί ακόμα και ο δημοσιογράφος που έχει συγκεκριμένη και φανερή πολιτική θέση δικαιείται απάντησης αφού στην ουσία δεν απαντάς σε αυτόν αλλά στην κοινωνία.

Τα τελευταία χρόνια παγκοσμίως όλες οι Εξουσίες χρησιμοποιούν την δύναμή τους (μιλάμε για τις Αστικές Δημοκρατίες) για να απαξιώσουν τα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους.

Διαχρονικά βέβαια ό,τι μάθατε και ήταν ΣΚΑΝΔΑΛΟ οφείλετε στην δική τους έρευνα αφού κανείς δεν θα ήθελε π.χ να μάθουμε ποτέ πως υπήρχε το οποιοδήποτε πολιτικό σκάνδαλο. 

Σε χώρες που δεν υπάρχει ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ οι πρώτοι που διώκονται είναι οι εκπρόσωποι του τύπου . Και με μια απλή ματιά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εύκολα διαπιστώνεις πως οι κατά καιρούς υβριστές μας έχουν ως πρότυπα φασίστες κόκκινους ή μαύρους ή και τα δύο ταυτόχρονα , γιατί ή υπάρχει ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ αστικού τύπου ή δεν υπάρχει ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ καθόλου.

Έτσι εύκολα μπορεί να αντιληφθείς εάν κάποιος είναι δημοκράτης ή όχι ρωτώντας τον απλά ποια η άποψή του για την ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ 

Η κριτική είναι θεμιτή στην Ελλάδα την κάνουμε σε μεγάλο βαθμό και φυσικά δεν έχει σημασία εάν ρωτάει ο Πορτοσάλτε ή ο Βαξεβάνης αλλά τι ρωτάει

Για αυτό κύριε πρωθυπουργέ διαλύστε την σαπίλα που υπάρχει στα σώματα ασφαλείας γιατί όπως καλύτερα από εμένα γνωρίζεται οι Πρεσβείες ξένων κρατών στη χώρα μας έχουν οι ρημάδες τεράστια δύναμη , κάνουν παρακολουθήσεις των πάντων και σύντομα θα σας εκθέσουν ανεπανόρθωτα.

Μην αφήσετε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ να χειριστεί μόνη της αυτή την υπόθεση γιατί θα σας εκθέσει όπως εξέθεσε και το 2013 την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου.

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: