ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Αθρόες προσλήψεις με 8μηνα στους ΟΤΑ για να αποφύγει η κυβέρνηση τις κοινωνικές αντιδράσεις

Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

Αθρόες προσλήψεις με 8μηνα στους ΟΤΑ για να αποφύγει η κυβέρνηση τις κοινωνικές αντιδράσεις

Με πάνω από 30.000 προσλήψεις προσωπικού ανέργων από τον ΟΑΕΔ προχωράει η κυβέρνηση (ο διαγωνισμός θα βγει τις επόμενες μέρες) και οι πολίτες θα πιάσουν δουλειά τέλη Μαΐου για να μετριάσει τις κοινωνικές αντιδράσεις από την ύφεση που έρχεται.


Οι 8μηνίτες που θα μπουν σε διάφορες δομές των δήμων όλης της χώρας θα έχουν σίγουρα και ένα δεύτερο 8μηνο , αφού στην ουσία θα επιτελούν πάγιες ανάγκες των δήμων , σε δομές τους που είχαν μέσα στην κρίση αδρανοποιηθεί ή δούλευαν σε κατάσταση της γνωστής ρουτίνας των δημοσίων υπαλλήλων.



Το μέτρο μπορεί να είναι ΘΕΤΙΚΟ αφού η ανεργία συνεχώς αυξάνεται αλλά θα επιβαρύνει και άλλο τα μισοάδεια ταμεία του Κράτους που τέλη του 2021 θα αναζητά εκ νέου χρηματοδότηση από τον ESM υπογράφοντας και άλλα μνημόνια .

Βέβαια για κάποιους που σκέφτονται με την λογική να διατηρήσουν την καρέκλα και με τους πολλούς να αναζητούν εναγωνίως 400- 650 ευρώ για να ζήσουν και να μην τους κατάσχουν τις περιουσίες τους άλλη επιλογή εκτός από αυτή δεν υπάρχει.

Ελπίζουμε να δοθούν και πολλά δάνεια στις επιχειρήσεις για να κρατηθούν στη "ζωή" αλλιώς όλο αυτό το προσωπικό που στην ουσία θα γίνει με την πάροδο των ετών μόνιμο δεν θα μπορέσει να συντηρηθεί .

Στο δήμο μας θα δημιουργηθούν περίπου 120 νέες θέσεις εργασίας και κάποιοι πιο αισιόδοξοι μιλάνε πως στο τέλος του 2020 θα έχουμε πάνω από 700 εργαζομένους συνολικά μαζί με τα ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ που κάνουν και αυτά προσλήψεις από την αρχή του έτους.

Ίδωμεν το καλό είναι πως θα βρουν και άλλοι δουλειά , όσο για το κακό αφού χρεοκοπήσαμε μία φορά επειδή ήμασταν Σοβιετία γιατί να μην χρεοκοπήσουμε και πάλι .

Άλλωστε την σιγουριά της μονιμότητας του δημοσίου αναζητούν οι περισσότεροι ιδίως σε περιόδους κρίσης όπου ο σώζων εαυτό σωθήτω .

Άρα τρέξτε να συμμετάσχετε στους διαγωνισμούς και μετά όλοι μαζί συνεχίστε να βρίζετε τον ιδιωτικό τομέα που πληρώνει τους μισθούς σας.

Καλούμε και τους συναγωνιστές δεξιούς να εκμεταλλευθούν αυτή την ευκαιρία γιατί ίσως για κάποιους είναι η τελευταία τους Αφού ακόμα και με ΑΣΕΠ στην ουσία διορίζονται όποιους θέλει η εκάστοτε Εξουσία.

Η ΝΔ αυτή την φορά θα αποκαταστήσει τους μονίμως υβριστές της αφού τους δεξιούς θεωρεί πως τους έχει σίγουρους! Άρα μάλλον αρχίστε τα τηλέφωνα γιατί μετά θα γράφω και πάλι πως το 90% του δήμου  μας είναι κεντροαριστεροί και θα στηθούν αγάλματα ακόμα και του Άρη Βελουχιώτη γιατί για τον Στάλιν δεν τολμάνε ακόμα μην δεν έρθουν και τα ΕΣΠΑ και μείνουν χωρίς λεφτά τα ορφανά του στην πόλη μας.

ΥΓ: Ο Σταϊκούρας είναι αυτός που τελικά δεν θα έχει λεφτά να τους πληρώσει και θα πει ως άλλος Τρικούπης το "Δυστυχώς επτωχεύσαμε"  

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: