ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Συνεχίζονται οι δαπάνες για υπηρεσίες που κρίνουν αναγκαίες οι διοικούντες τον δήμο μας

Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

Συνεχίζονται οι δαπάνες για υπηρεσίες που κρίνουν αναγκαίες οι διοικούντες τον δήμο μας


Όπως όλες οι διοικήσεις και η παρούσα κινείται στην πεπατημένη όσων αφορά τις συνδρομές της σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ τα οποία κρίνει απαραίτητα για την σωστή λειτουργία του δήμου μας.



Πληροφοριακά το ανεβάζουμε αφού όλες οι δημοτικές παρατάξεις ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ στην κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος.

Όσο για τις υπερωρίες των δημοτικών υπαλλήλων τέσσερις σελίδες στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ με αυτές αποδεικνύουν πως ο κρατισμός είναι δαπανηρός αλλά για τους πολλούς απαραίτητος.

Να τονίσω πως όλοι πρέπει να έχουν το νου τους για τα προγράμματα του ΟΑΕΔ που θα ανοίξουν σε λίγες μέρες για προγράμματα που αφορούν δράσεις των δήμων σε όλη την χώρα και πρόσληψη προσωπικού στους δήμους.

Για εμάς θα έχουμε 200 καινούργιες προσλήψεις με 8μηνα που όπως μαθαίνουμε θα ανανεωθούν για ακόμα 8 μήνες με την λήξη τους.

Κάντε αιτήσεις , μπαίνετε καθημερινά στη σελίδα του ΟΑΕΔ γιατί τα χρήματα δεν είναι τα γνωστά 600αρια αλλά θα έχουμε μισθούς που θα αγγίζουν τα 800 ευρώ σε πολλές από αυτές τις περιπτώσεις όπως μας διαβεβαίωσαν κύκλοι του υπουργείου Εργασίας.

Μέχρι τα τέλη Μαΐου αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι προσλήψεις αυτές αφού οι ενστάσεις που τυχόν θα γίνουν θα εξεταστούν σε δεύτερο χρόνο . Ο διαγωνισμός θα είχε γίνει ήδη και όπως και το ΑΣΕΠ έχει συγκεκριμένα κριτήρια που έχουν να κάνουν με το εισόδημα , τους μήνες ανεργίας που είναι απαραίτητοι για να συμμετάσχει κάποιος σε αυτά τα προγράμματα και φυσικά όπως και στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ τα γνωστά παραθυράκια που φωτογραφίζουν θέση και πρόσωπο ό,τι και εάν σας λένε όσοι επαίρονται πως συμμετείχαν σε εξετάσεις του ΑΣΕΠ , και πως κατέχουν γνώσεις που τάχα εσείς δεν κατέχετε!

Δημόσια Πανεπιστήμια έχουν βγάλει οι περισσότεροι φωστήρες που φέσωσαν την χώρα μας και η μόνη σχέση που έχουν με επιστημοσύνη είναι η γραφειοκρατία που καταργήθηκε λόγω κορονοϊού σε μερικές εβδομάδες ενώ τόσα χρόνια δεν γίνονταν τίποτα αφού για να πάρεις πέντε σφραγίδες για να ανοίξεις μια επιχείρηση ήθελες 5 φακελάκια που μοιράζονταν σε αυτούς που τάχα φρόντιζαν για το δημόσιο συμφέρον.

Ο κρατισμός είναι καλός όταν υπάρχει ιδιωτικός τομέας να τον χρηματοδοτεί άμα λοιπόν πάψουν τα θύματα του επιχειρείν να αγωνίζονται για το κέρδος το σύστημα θα καταρρεύσει και οι άσπρες, μπλε και πολύχρωμες μπλούζες που μας σώζουν θα σταματήσουν αφού προφανώς και χωρίς οικονομική αμοιβή δουλεύουν μόνο οι είλωτες του ιδιωτικού τομέα σταματήσουν να πληρώνουν το 100% της προκαταβολής του φόρου τους!

Θεωρώ πως μέσα στο 2021 μισθοί και συντάξεις θα μειωθούν κατά 20% για να συντηρηθεί η γαλάζια Σοβιετία που στήνεται αυτό το διάστημα με πρόσχημα την αποτελεσματικότητα του δημόσιου τομέα που είναι γνωστή σε όλες και όλους εμάς που θέλουμε λιγότερο Κράτος με αξιολόγηση όχι ίδιους μισθούς για όλους, πριμ παραγωγικότητας και προφανώς όχι ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ για τους υπαλλήλους.

Εμείς τα γράφουμε εσείς δεν συμφωνείτε , τρέξτε τουλάχιστον να διοριστείτε με αυτή την κυβέρνηση γιατί η επόμενη μπορεί να αναγκαστεί και πάλι να προχωρήσει σε πάγωμα προσλήψεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα λόγω χρεοκοπίας.

Όλες οι απολυμάνσεις στον δήμο μας έχουν γίνει από ιδιώτη την στιγμή που έχουμε πάνω από 600 εργαζομένους στο σύνολο και κοντά στους 200 στον τομέα καθαριότητας και πρασίνου. Τώρα που ο δημόσιος τομέας είναι και πάλι το ζητούμενο είναι ευκαιρία να διοριστούν μερικές χιλιάδες ακόμα για να έχουμε μετά να λέμε μας πως χρεοκοπήσαμε.

Πολύ εύκολα όπως τρώγονται πάνω από 40 εκ ευρώ το χρόνο για να συντηρείται ένας δήμος που θα μπορούσε κάλλιστα να λειτουργεί και με τα μισά χρήματα.

Άλλωστε έχει λειτουργήσει και με 27 και με 80 εκ. παλιότερα και πάντα οι υπηρεσίες που προσφέρει είναι ακριβώς οι ίδιες.


Σ.Μ  

Δεν υπάρχουν σχόλια: