ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Κάποιοι θεωρούν πως θα αλλάξει η κυβέρνηση εάν δεν τα καταφέρει με τον Covid -19 - Κάνουν λάθος όλα θα κριθούν στην οικονομία

Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Κάποιοι θεωρούν πως θα αλλάξει η κυβέρνηση εάν δεν τα καταφέρει με τον Covid -19 - Κάνουν λάθος όλα θα κριθούν στην οικονομία


Στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως οι πολίτες ψηφίζουν ανάλογα με την τσέπη τους. Για αυτό και δημιουργείτε πολλές φορές το "παράδοξο" ο ένας να τα βλέπει όλα καλά ( με γεμάτη τσέπη) και ο άλλος να τα βλέπει όλα μαύρα ( με άδεια τσέπη).



Το "παράδοξο" φυσικά είναι το απολύτως φυσιολογικό γι' αυτό και σε εισαγωγικά γιατί στο μόνο που μπορεί να ποντάρει η ανθρωπότητα είναι η απληστία του ανθρώπου για το κέρδος!  

Και για να μην παρεξηγηθώ ουδέποτε έγινε καμία μεγάλη αλλαγή στην ζωή μας εάν δεν υπήρχε το κίνητρο του κέρδους, Για τον λόγο αυτό και τα πρώην και νυν κομμουνιστικά κράτη αποτυγχάνουν σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας δημιουργώντας δυστυχισμένες κοινωνίες.

Έτσι η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου έσωσε την χώρα από την βέβαιη χρεοκοπία την άτακτη εννοώ που θα οδηγούσε σε χιλιάδες νεκρούς συμπολίτες μας από πείνα αλλά ηττήθηκε στις εκλογές αφού ο ΕΝΦΙΑ έπεσε βαρύς σε όλους μας αλλά ιδίως σε όσους δεν έχουν συνειδητοποιήσει πως δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές και εύκολες λύσεις.

Επειδή βλέπω κάποιους αφελείς να πιστεύουν τα στοιχεία για κρούσματα και θανάτους που δίνουν κάποια κράτη παρίες όπως η Κίνα , ελπίζω να είναι καλά για να δούνε τα πραγματικά στοιχεία σε 3-5 χρόνια όπου θα έχει πέσει το κομμουνιστικό καθεστώς της.

Χαρίλαος Τρικούπης , Ελευθέριος Βενιζέλος , Γιώργος Παπανδρέου είχαν την ατυχία να χρεοκοπήσει η χώρα στα χέρια τους . Έτσι ηττήθηκαν στις εκλογές χωρίς να φέρουν οι ίδιοι τις περισσότερες ευθύνες από προκατόχους τους.

Έτσι ακούω και "δεξιούς" να μιλάνε απαξιωτικά για τον Γεωργάκη που δεν κατάφερε να σώσει την χώρα μετά την καυτή πατάτα του πιο άχρηστου πρωθυπουργού της μεταπολίτευσης του Κώστα Καραμανλή ο οποίος σε πέντε χρόνια "πέτυχε" να τριπλασιάσει το εξωτερικό χρέος της χώρας μας.

Βλέπω με λύπη πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μοιάζει με αυτή των Σαμαρά - Βενιζέλου αλλά με αυτή του Κώστα Καραμανλή. Σε πρόσωπα , σε ψεκασμένες θεωρίες αλλά κυρίως σε κρατισμό.

Και επειδή ακόμα και εάν κερδίσει εκλογές που θα προκηρύξει πρόωρα το στοίχημα της ανόρθωσης της οικονομίας μας θα το χάσει τον βλέπω να βάζει το ονοματάκι του  σε αυτούς τους πολιτικούς που μας είπαν πως δυστυχώς επτωχεύσαμε. 

Και βέβαια αυτό το δυστυχώς δεν θα έρθει στην τύχη αλλά σε πολιτικές κρατισμού που όπου εφαρμόζονται για να μην φέρουν χρεοκοπία καταδικάζουν τους λαούς τους σε συνεχή φτώχεια , εξαθλίωση και ανελευθερία.

Η  Ελλάδα δεν έχει περιθώρια για συνέχιση των πολιτικών που μας οδήγησαν σε οικονομική καταστροφή και προφανώς ο κορονοϊός ίσως είναι η τελευταία μας ευκαιρία να απαλλαγούμε από αυτές έστω από ανάγκη και όχι επειδή πραγματικά το θέλουμε.

Εκτός και εάν η χρεοκοπία είναι βολική για την υστεροφημία κάποιων αφού ακόμα και σήμερα τιμούμε τον Εθνικό ολετήρα Ελευθέριο Βενιζέλο ο οποίος με τον μεγαλοϊδεατισμό του οδήγησε στην Εθνική ταπείνωση και στην οικονομική χρεοκοπία. 

Και ως οπαδός του ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει όλα τα φόντα για να μας οδηγήσει και αυτός σε Εθνικές περιπέτειες ανάλογες με αυτές που ζήσαμε και στο παρελθόν.

Άλλωστε αφού ο Ελευθέριος Βενιζέλος τιμάται ακόμα από τους Έλληνες γιατί όχι να μην τιμάται στο μέλλον και η "ικανότητα" και "αξιοσύνη" ενός ακόμα πολιτικού που ανακάλυψε τις αρετές του κρατισμού μόλις έπιασε την καρέκλα και που προσπαθεί να μας πείσει πως είμαστε περισσότερο ικανοί από πολίτες άλλων κρατών που προφανώς και έχουν οικοδομήσει καλύτερες κοινωνίες από τις δικές μας.

Άλλωστε ουδείς Σουηδός ήρθε εδώ για να βρει την τύχη του ενώ το αντίστροφο έχει γίνει και θα γίνεται όσο εμείς συνεχίσουμε τις λάθος συνταγές.

Κάποιοι που τώρα βρίζουν τις ΗΠΑ και το σύστημά τους ας έχουν υπόψιν τους πως η Αμερική θα βρει σύντομα τον βηματισμό ενώ εμείς σε κάποιες δεκαετίες ακόμη θα έχουμε τον ρόλο του διεθνή επαίτη επειδή έτσι συνηθίσαμε να ζούμε.

Πάνω από τις δυνάμεις μας με ξένα χρήματα και υβρίζοντας τους πραγματικούς μας ευεργέτες. Το θέμα είναι πως οι ευεργέτες πλέον έχουν τα δικά τους προβλήματα δεν μας έχουν και πολύ ανάγκη αφού δεν ζούμε σε εποχές ψυχρού πολέμου και το αποκούμπι μας η Ε.Ε δεν δείχνει ικανή να αντιληφθεί πως για να συνεχίσουμε όλοι μαζί πρέπει να υπάρχει κοινή οικονομική πολιτική σε όλα τα κράτη- μέλη.

Και επειδή αυτό δεν αρέσει σε πολλούς ο καθένας θα κοιτάξει να σώσει το δικό του τομάρι οδηγώντας στη διάσπαση ενός οργανισμού που δημιουργήθηκε σε άλλες εποχές κυρίως για οικονομικούς σκοπούς ανάμεσα σε κράτη - έθνη που δεν είχαν ποτέ στην διάρκεια της Ιστορίας κοινά οράματα .

Η εικόνα της Ε.Ε έχει ραγίσει εδώ και καιρό και μετά την αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας ουδείς θεωρεί πως το πράγμα μπορεί να συνεχίσει για πολύ. Απλώς όλοι αναμένουν το ποιος θα πηδήξει ακόμα από το "τρένο".

Ένα "τρένο" που κράτησε επειδή είχε γερμανική μηχανή αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να το κάνει να συνεχίσει. Γιατί βέβαια άμα είχε άλλη "μηχανή" θα είχε μείνει ήδη από "καύσιμα".

ΥΓ: Διαβάστε το βιβλίο του συναδέλφου Γιάννη Παπαδογιάννη «Από το Μεγάλο Πάρτι στη Χρεοκοπία. 2009 – 2015: Δημαγωγία και μοιραίες επιλογές» (Εκδόσεις Παπαδόπουλος), θα σας φανεί χρήσιμο για να καταλαβαίνετε πότε και κυρίως γιατί χρεοκοπούμε. Η δικαιολογία πως όλα γίνονται για να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός προφανώς και δεν μπορεί να θεωρηθεί ως σοβαρή αφού πάντα το αποτέλεσμα μετράει και όχι οι προθέσεις. Γιατί προφανώς και ο Χαρίλαος Τρικούπης που πέθανε πάμφτωχος δεν ήθελε το κακό της χώρας και των πολιτών αλλά.... 

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: