ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ για να μαθαίνετε όσα όλοι οι άλλοι σας κρύβουν....: Πρόταση του συνδημότη μας Δημήτρη Σταματόπουλου για εγκατάσταση μεγαφώνων ώστε να ακούνε οι πιστοί την Λειτουργία της Αναστάσεως

Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Πρόταση του συνδημότη μας Δημήτρη Σταματόπουλου για εγκατάσταση μεγαφώνων ώστε να ακούνε οι πιστοί την Λειτουργία της Αναστάσεως


Οι διαφωνίες μας με τον Δημήτρη γνωστές κατά καιρούς και δημόσιες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αλλά η πρότασή του αυτή προφανώς και μας βρίσκει σύμφωνους αφού η απόρριψή της , θα καταδείξει τελικά πως στόχος δεν είναι η προάσπιση της δημόσιας υγείας αλλά ο κλονισμός της πίστης μας.


Η κυβέρνηση έχει τοποθετηθεί αρνητικά φοβούμενοι πως οι ψαλμωδίες θα κάνουν τους πιστούς να μετακινηθούν προς τις Εκκλησίες. Θεωρούμε θετική την πρόταση έστω και εάν γνωρίζουμε πως δεν θα υλοποιηθεί αλλά θα καταδείξει πως ο ΦΟΒΟΣ μετάδοσης μηνύματος της Αναστάσεως είναι μεγαλύτερος σε εποχές κρίσης.

Είμαστε βέβαιοι πως οι Ενορίες μας όπως και όλης της χώρας θα υπαναχωρήσουν ακόμα και στο δίωρο που προανήγγειλε η Ιερά Σύνοδος για προσκύνημα του Εσταυρωμένου και του Επιταφίου του δεν θα ισχύσει τελικά.

Ήδη ο κ. Πέτσας έδειξε την ενόχλησή του για αυτό προφασιζόμενος τον συνωστισμό που βέβαια συμβαίνει στις λαϊκές αγορές και αλλού αλλά δεν πρέπει να συμβεί στις Εκκλησίες.

Θεωρούμε πως η Ιερά Σύνοδος βλέποντας μακριά και όχι με βάση την τωρινή "κανονικότητα" πρέπει να μην υποχωρήσει μπροστά στις παράλογες απαιτήσεις της Πολιτείας που θεωρεί πως εν μέσω κορονοϊού μπορεί να υποτάξει το αυτοδιοίκητο της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Μπράβο στο Δημήτρη που έχασε τον χρόνο του για να κάνει αυτή την πρόταση προς συζήτηση , μια συζήτηση που προφανώς και εάν γίνει θα καταδείξει την υποκρισία όσων τους ενοχλεί ο συνωστισμός στις Εκκλησίες μας αλλά όχι οπουδήποτε αλλού.

Ο ήχος προφανώς και δεν μεταδίδει τον θανατηφόρο ιό επομένως γιατί να μην ακουστούν οι λειτουργίες σε όλη την πόλη. Δεν λέμε πως κατά ποσοστό 90% και πάνω είμαστε Χριστιανοί Ορθόδοξοι ; Ποιοι άραγε θα ενοχληθούν από τις ψαλμωδίες της Αναστάσεως; 

Και εάν ενοχληθούν κάποιοι μπορεί να επιβάλλει η μειοψηφία την θέλησή της στην πλειοψηφία σε Αστικές Δημοκρατίες;

Εμένα πάντως εάν με ενοχλούσαν οι ψαλμωδίες θα έβαζα ακουστικά και θα άκουγα μουσική αλλά δεν θα εμπόδιζα τους πολλούς να ακούσουν κάτι που θα αγαλλιάσει την ψυχούλα τους.

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: