ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Οι λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας από το διαδικτυακό ραδιόφωνο του δήμου μας

Κυριακή 12 Απριλίου 2020

Οι λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας από το διαδικτυακό ραδιόφωνο του δήμου μας


Μπορεί το "Lime Radio" ο διαδικτυακός ραδιοφωνικός σταθμός του δήμου μας να μην άρχισε το πρόγραμμά του λόγω κορονοϊού αλλά θα καλύψει τις Θείες Λειτουργίες από ναούς της πόλης μας όλη την Μεγάλη Εβδομάδα. 



Μια πολύ καλή ενέργεια των υπευθύνων του σταθμού και της διοίκησης που δείχνει να θέλει να συμβάλει στο να μην μείνουν οι πιστοί χωρίς την Θεία Λειτουργία ή για να ακριβολογούμε να εκμεταλλευθεί το συναίσθημα των πιστών που προφανώς και έχουν τα δικά τους διαδικτυακά ΜΜΕ για να παρακολουθήσουν Θείες Λειτουργίες από όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου.

Ήδη άλλωστε πολλές λειτουργίες αναπαράγονται διαδικτυακά από χριστιανικά site που κάποια από αυτά έχουν ιδιαίτερη απήχηση και βρίσκονται σε πολύ καλή θέση σύμφωνα πάντα με την alexa.com στις προτιμήσεις των πιστών .

Εμείς προφανώς και ως τοπικό ΜΜΕ δεν θα μπορούσαμε να αποκρύψουμε από εσάς την είδηση πως έστω και εν μέσω κρίσης το διαδικτυακό μας ραδιόφωνο σκέφθηκε να βάλει αναμετάδοση της Θείας Λειτουργίας από ναούς της πόλης και να τους συστήσουμε και του χρόνου να πράξουν το αντίστοιχο.

Τους προτρέπουμε μάλιστα ως καλοί χριστιανοί που είναι να εντάξουν στο πρόγραμμά τους και μια εκπομπή με σαφή χριστιανικό προσανατολισμό που θα μιλάει για την ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ του Χριστιανισμού έναντι των άλλων δογμάτων.

Σήμερα μην ξεχνάμε πως είναι και το Άγιο Πάσχα των Καθολικών και ας προσευχηθούμε μαζί τους γιατί πολλά καθολικά κράτη δοκιμάζονται από την πανδημία.

Τέλος αναμένουμε με ενδιαφέρον την έναρξη του προγράμματος του νέου ραδιοφωνικού σταθμού της πόλης που με μια πρώτη ανάγνωση δείχνει να είναι περισσότερο ψυχαγωγικός παρά ενημερωτικός έτσι εμάς ελάχιστα θα μας απασχολήσουν από ό,τι φαίνεται οι εκπομπές του.

Η πόλη φαίνεται έχει παράδοση στην ψυχαγωγία αφού μετά τον Galaxy έχουμε τώρα έστω διαδικτυακά το Lime Radio. Τι να κάνουμε ίσως με άλλη διοίκηση να αλλάξει ονομασία και να γίνει περισσότερο ενημερωτικός.

Μέσα από τη σελίδα του δήμου μπορείτε να μπείτε και να ακούσετε το νέο διαδικτυακό ραδιόφωνο με το οποίο έχουμε δει πως ασχολούνται πολλά ΜΜΕ κυρίως αναφέροντας το κόστος του.

Μα το θέμα δεν είναι το κόστος αλλά το τι τελικά θα προσφέρει γιατί κόστος έχουν και οι 600 και πλέον υπάλληλοι του δήμου μας αλλά κανείς δεν λέει να μειωθούν αλλά όλοι σας λένε πως είναι λίγοι.

Και 3000 να φτάσουν πάντως για την δική σας καθημερινότητα δεν θα αλλάξει τίποτα. Απλώς θα πληρώνεται τριπλάσιους φόρους για να τους συντηρείται αφού κάθε δημόσιος υπάλληλος έχει μισθολογικό κόστος  που καλούμαστε να πληρώσουμε για αμφιβόλου ποιότητας υπηρεσίες.

Το νέο ραδιόφωνο θα βοηθήσει σίγουρα στο να αποκτήσει η διοίκηση ένα ακόμα ΜΜΕ για να διαφημίζει το έργο της. Το οποίο όπως διαφαίνεται ήδη από τις μετακινήσεις των δημοτικών συμβούλων που στηρίζουν τη διοίκηση Χατζηδάκη αφήνοντας τις παρατάξεις τους έχει δημιουργήσει θετική αίσθηση στους πολλούς.

Μάλλον εμείς ανήκουμε στην μειοψηφία που θεωρεί πως και αυτή η διοίκηση δεν έχει να προσφέρει κάτι θετικό για την πόλη και πως είναι μια συνέχεια της προηγούμενης με τον αστερίσκο στο να διατηρήσει τον δήμο μας με πλεόνασμα κάτι το οποίο δεν φαίνεται πως θα συμβεί .

Τώρα θα έχουμε να λέμε πως φταίει ο κορονοϊός όπως άλλωστε κάνει και η κεντρική διοίκηση που στα οικονομικά θυμίζει την κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή που τα έκανε μαντάρα και μας οδήγησε πιο γρήγορα στην χρεοκοπία.

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: